Η Δράμα για πρώτη φορά στην ιστορία της στον τελικό του Κυπέλλου ! - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Η Δράμα για πρώτη φορά στην ιστορία της στον τελικό του Κυπέλλου !


Πρόκριση για την Δράμα, πρώτη φορά στην ιστορία της, στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος Ανδρών, χάρη στη νίκη της με 32-29 επί του Πανελληνίου, στον δεύτερο ημιτελικό της διοργάνωσης, στη Χαλκίδα.

Στο 45΄η Δράμα προηγήθηκε με 28-19, αλλά, ο Πανελλήνιος ( με Τόσκα και Σίνα εκτός αγώνα πλέον ) αντέδρασε, μείωσε τη διαφορά, ωστόσο δεν κατάφερε να φθάσει εντέλει σε ολική ανατροπή.

Έτσι στον Κυριακάτικο  41ο τελικό του Κυπέλλου θα αγωνιστούν ΠΑΟΚ και  Δράμα στις 20:15 με απευθείας μετάδοση από την ΕΡΤ3.

Τα πεντάλεπτα: 1-4, 3-6, 5-9, 7-11, 12-13, 14-17 (ημίχρονο), 14-19, 16-23, 19-28, 23-28, 24-30, 29-32.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ (Γκίνης): Τζανακάκης, Ακαλμπεντασβίλι 3, Δούγιας 2, Αναγνωστόπουλος 4, Βερτζώνης, Βαμβακάρης 1, Παπαδόπουλος, Στάθης 7, Μαυρομάτης, Νάκος 4, Ρούσος 5, Κουτουλογένης 2, Αλικάκος 1, Μπαλάσκας, Χατζηγιάννης.

ΔΡΑΜΑ(Βαλαβάνης): Κοτσιώνης 4, Χαϊτίδης 1, Κοτσαμαρίκογλου, Πολύδωρος 3, Λατσάκου 4, Τοζακίδης, Τόσκας 7, Τουνγκελίδης, Βασιλείου, Καβάζης, Καλαϊτζίδης, Μανωλούδης 7, Ντάκαρης, Κόρσακ 1, Παπαδόπουλος 3, Σίνα 2.

Διαιτητές: Τόλιος- Τσιάνας, Κόκκινες: 48:45 Τόσκας, 56:13 Σίνα (για επικίνδυνο παιχνίδι- δεν κρατήθηκε δελτίο), Δίλεπτα: 5-5, Πέναλτι: 4/1-3/2.

Δηλώσεις

Σάκης Βαλαβάνης (προπονητής Δράμας):

«Συγχαρητήρια στον Πανελλήνιο για τη μαχητικότητα του. Ελέγχαμε το παιχνίδι από την αρχή. Ήμασταν καλοί στον αιφνιδιασμό και ξεφύγαμε γρήγορα με 3-4 γκολ και μετά μπορέσαμε και διαχειριστήκαμε το προβάδισμα. Είμαστε πρωτάρηδες και λόγω άγχους κάναμε κάποια λάθη. Ο Πανελλήνιος μας πίεσε, έκανε την αντεπίθεση του, αλλά βρήκαμε τις λύσεις και κερδίσαμε δίκαια. Είναι μια τεράστια επιτυχία για εμάς η πρόκριση στον τελικό. Θέλουμε να γίνει ένα όμορφο παιχνίδι να το ευχαριστηθεί ο κόσμος, να είναι μια γιορτή του χάντμπολ, είναι μια ιστορική ημέρα για τη Δράμα, τα παιδιά είναι πεινασμένα, θα τα δώσουμε όλα για το Κύπελλο.

Θόδωρος Γκίνης (τεχνικός Πανελληνίου):

«Συγχαρητήρια στη Δράμα, της εύχομαι καλή επιτυχία στον τελικό. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από την ομάδα μου. Ήρθαμε εδώ για να παλέψουμε. Στις αρχές του β’ ημιχρόνου βρεθήκαμε πολλά γκολ πίσω, αλλά μετά βελτιωθήκαμε πολύ και καλύψαμε μεγάλο μέρος της διαφοράς. Σίγουρα η Δράμα είναι καλύτερη ομάδα από εμάς, αλλά και εμείς ήρθαμε εδώ να παλέψουμε και το κάναμε. Αυτό που είπαν και τα παιδιά στα αποδυτήρια είναι ότι με 4-5 τέτοιες εμφανίσεις η ομάδα θα είχε άλλη τύχη στη Handball Premier. Στόχος φυσικά είναι η επιστροφή του ιστορικού συλλόγου όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στη μεγάλη κατηγορία».


 


 

No comments