Ο ΠΑΟΚ πέρασε στον τελικό του Κυπέλλου ! - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ο ΠΑΟΚ πέρασε στον τελικό του Κυπέλλου !

 


Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 27-22 του Δούκα στον πρώτο ημιτελικό του 20ου Final Four του Κυπέλλου Ανδρών Λουξ και προκρίθηκε για 6η φορά στην ιστορία του στον τελικό, με 9 γκολ από τον Θ.Παπάζογλου και εξαιρετική εμφάνιση στο δεύτερο μέρος από τον γκολκίπερ Γκίγκοφ.

Στο πρώτο ημίχρονο το σκορ ήταν 11-11, με θαυμάσια απόδοση από τον τερματοφύλακα του Δούκα Κολλύρη, με 11/22  επεμβάσεις (50%), όμως, στην επανάληψη  ο ΠΑΟΚ πέρασε μπροστά με 18-15 στο 45΄κι έστω κι αν ισοφαρίσθηκε σε 18-18 από τον Δούκα στο 48΄,  ξέφυγε και πάλι στο σκορ κι έφθασε στη νίκη-πρόκριση.

Τα πεντάλεπτα: 1-4, 3-7, 4-8, 8-9, 10-11, 11-11 (ημίχρονο), 13-13, 15-16, 16-18, 18-19, 19-22, 22-27.

ΔΟΥΚΑΣ (Χαλκίδης): Ρόντιτς 1, Παγιάτης 3, Χατσατουριάν, Μπατής 4, Κολεζάκης, Παναγιώτου 5, Παπαδόπουλος, Χουρσουντιάν, Δικαιούλιας, Γερουλάνος 1, Γιάντσα 1, Χαριτωνίδης, Κοβάνης 2, Αραπακόπουλος, Ζιβούλοβιτς 5, Κολλύρης.

ΠΑΟΚ (Σεϊρεκίδης): Γκίγκοφ, Λαδάκης, Ελευθεριάδης 7, Τσαμουρίδης 1, Παπαγεωργίου, Νικολαϊδης, Παπάζογλου Θ. 9, Κουκμίσης Κ. 2, Παπάζογλου Λ., Τσαναξίδης 3, Κουκμίσης Ν., Μπάτζιος, Καλόμοιρος 2, Δάιος, Ρανσάνς, Τζωρτζίνης 3.

Διαιτητές: Κινατζίδης- Φωτακίδης, Δίλεπτα: 3-6, Πέναλτι: 4/3-3/3.

Δηλώσεις

Στέλιος Σεϊρεκίδης (τεχνικός ΠΑΟΚ):

«Συγχαρητήρια και στην ομάδα του Δούκα και στα δικά μου παιδιά. Ήταν ένα σφικτό παιχνίδι, υπήρχε άγχος. Στο α’ ημίχρονο δεν ήμασταν ιδιαίτερα καλοί στην επίθεση, στο β’ ημίχρονο διορθώσαμε τα λάθη μας και κερδίσαμε δίκαια».

Γιώργος Χαλκίδης (τεχνικός Δούκα):

«Είμαι πολύ υπερήφανος για τη μάχη που δώσαμε σήμερα, ήταν ένα πραγματικά πολύ δυνατό και αντρικό παιχνίδι από την ομάδα μου. Παίξαμε αθλητικά πολύ καλά, επανήλθαμε από το -5 και εκεί που είχαμε το μομέντουμ και έπρεπε να ξεφύγουμε με κάποια γκολ, δεν σκοράραμε αντίθετα δεχθήκαμε. Έτσι είναι ο αθλητισμός. Μετά δεν ήταν εύκολο να κυνηγήσουμε το σκορ. Το παιχνίδι ήταν οριακό, κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Είμαι χαρούμενος για τη μάχη που δώσαμε. Εύχομαι καλή επιτυχία στον ΠΑΟΚ, στον αυριανό τελικό»

Θανάσης Παπάζογλου (δεξιός ίντερ ΠΑΟΚ):

«Ξεκινήσαμε με διαφορά 5 τερμάτων, ο Δούκας μας ισοφάρισε. Στο β’ ημίχρονο βρήκαμε περισσότερες λύσεις στην επίθεση, ήμασταν πιο αποτελεσματικοί σε συνδυασμό και με την καλή μας άμυνα. Δεν έχουμε να πανηγυρίσουμε, έχουμε να σκεφτούμε τον αυριανό τελικό».

Δημήτρης Παναγιώτου (πλέι μέικερ Δούκα):

«Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, όπως το περιμέναμε, ένας ημιτελικός. Δεν έχουμε μεγάλη εμπειρία από τέτοια μεγάλα παιχνίδια, είμαστε νεανική ομάδα, δώσαμε ότι καλύτερο μπορούσαμε. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν βρήκαμε τις λύσεις, κάναμε περισσότερα λάθη. Ήταν καλύτεροι και κέρδισαν δίκαια».


 


No comments