Επίσημη παρουσίαση της υποψηφιότητας του Σ.Αγγελούδη ως υποψηφίου Δημάρχου Θεσσαλονίκης - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Επίσημη παρουσίαση της υποψηφιότητας του Σ.Αγγελούδη ως υποψηφίου Δημάρχου Θεσσαλονίκης

 


Τους οχτώ πυλώνες, πάνω στους οποίους πρέπει να βασιστεί η ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης, παρουσίασε ο Στέλιος Αγγελούδης, στην πρώτη ανοιχτή εκδήλωση που πραγματοποίησε ως υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Στο κατάμεστο Ολύμπιον ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, πρώην Πρόεδρος της ΟΧΕ και Πρόεδρος του Ολυμπιακού Μουσείου,  έδωσε το στίγμα της υποψηφιότητάς του και κατέθεσε το όραμά του για τη Θεσσαλονίκη.

Στην αρχή της ομιλίας του ο επικεφαλής της παράταξης «Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη» παρουσίασε την πολιτική και επαγγελματική του διαδρομή και το έργο που επέδειξε από τις θέσεις στις οποίες υπηρέτησε. Απαντώντας στο ερώτημα γιατί επέλεξε να βάλει υποψηφιότητα για τον δήμο ανέφερε ότι η πόλη δεν έχει την εικόνα που της αξίζει, κάνοντας λόγο για αναβολές και ανεπάρκειες, στρεβλώσεις παντού και προχειρότητες που έχουν στόχο την εφήμερη εντύπωση. Και καταλόγισε στη διοίκηση του δήμου αδυναμία διεκδίκησης και αξιοποίησης κρίσιμων πόρων που, όχι μπορεί, αλλά είναι υποχρεωμένη η κεντρική διοίκηση να προσφέρει στη Θεσσαλονίκη.

«Εδώ και καιρό ζούμε καταστάσεις που πραγματικά αδικούν τη Θεσσαλονίκη μας. Βλέπουμε να τρέχει ο χρόνος και τα προβλήματα να παραμένουν άλυτα. Το χειρότερο, ακούμε ωραία λόγια και εισπράττουμε κομψά διατυπωμένες υποσχέσεις. Είναι εύκολο να στήνουμε πινακίδες που να γράφουν «προσεχώς, η πόλη αλλάζει». Ε, λοιπόν, η πόλη πρέπει να αλλάξει τώρα. Γιατί η πόλη μας είναι ζωή μας. Και η ζωή δεν περιμένει», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην παράταξή του, ο κ. Αγγελούδης σημείωσε πως είναι μία ανεξάρτητη και πολυσυλλεκτική κίνηση, έτοιμη να δώσει λύσεις. «Η Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη είναι εδώ, έτοιμη να δώσει απαντήσεις και λύσεις. Χωρίς άγονες διαχωριστικές γραμμές. Έξω από τα κουτιά των συμφερόντων και τις ιδεοληπτικές εμμονές. Γιατί η Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη είναι μια ανεξάρτητη, πολύχρωμη, πολυσυλλεκτική κίνηση της κοινωνίας των πολιτών. Και ναι, μπορεί να συσπειρώσει όλες τις δημιουργικές και τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου. Με όρους ισότητας, διαφάνειας, συμμετοχικότητας, συμπερίληψης και πάνω απ' όλα προοπτικής», τόνισε.

Ο κ. Αγγελούδης παρουσίασε τους οχτώ βασικούς άξονες του προγράμματός του, οι οποίοι βασίζονται στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πόλης, που αποτελούν και ισάριθμους πυλώνες βιώσιμης ανάπτυξης, καινοτομίας και ευημερίας, καθώς και τις βασικές προτάσεις για την αξιοποίησή τους.

1. Η Θεσσαλονίκη είναι η πόλη της Ιστορίας και της Πολιτιστικής Δημιουργίας. Βασικό μέλημα η προστασία, η ανάδειξη και η προβολή της ιστορικής ταυτότητας της πόλης.

2. Η Θεσσαλονίκη είναι η πόλη του Αθλητισμού και της Παιδείας. Προτεραιότητα η πλήρης αναβάθμιση των σχολικών εγκαταστάσεων και η υποστήριξη όλων των αθλημάτων.

3. Η Θεσσαλονίκη είναι η πόλη της Επικοινωνίας και των Δικτύων. Ιδιαίτερο βάρος δίνεται στο σύστημα των αστικών εμπορευματικών μεταφορών, αλλά και στη βελτίωση όλων των μέσων μαζικής μεταφοράς.

4. Η Θεσσαλονίκη είναι πόλη της Ανάπτυξης και της Καινοτομίας. Ο δήμος Θεσσαλονίκης μπορεί να επενδύσει πάνω στο πλεονέκτημα των υπαρχόντων και των νέων πνευματικών ιδρυμάτων και των κοιτίδων καινοτομίας.

5. Η Θεσσαλονίκη είναι πόλη της Πρόνοιας και της Ανθεκτικότητας. Με ένα νέο ολοκληρωμένο πρόγραμμα ο δήμος Θεσσαλονίκης θα στηρίξει τα νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης.

6. Η Θεσσαλονίκη είναι πόλη της Τεχνολογίας και του Περιβάλλοντος. Χρειάζονται παρεμβάσεις μετριασμού και προσαρμογής στην κλιματική κρίση.

7. Η Θεσσαλονίκη είναι πόλη της Μητροπολιτικής Διακυβέρνησης. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης να αναλάβει το ρόλο που αντιστοιχεί στην κεντροβαρική του θέση και σημασία.

8. Η Θεσσαλονίκη είναι πόλη της Καθημερινότητας.

Ο κ. Αγγελούδης αναμένεται να παρουσιάσει τις επόμενες ημέρες και τους πρώτους 50 υποψήφιους που θα πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιο της «Ομάδας για τη Θεσσαλονίκη».



No comments