Σε καλό δρόμο η ΑΕΚ, 30-22 την Ανόρθωση σε όμορφο ματς - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Σε καλό δρόμο η ΑΕΚ, 30-22 την Ανόρθωση σε όμορφο ματς



Η ΑΕΚ έδειξε ότι είναι σε καλό δρόμο και επικράτησε με 30-22 της κυπριακής Ανόρθωσης σε όμορφη συνάντηση για το 3ο Διεθνές Τουρνουά '' Ανδρέας Παπασταμάτης '' στο κλειστό των Βριλησσίων.

Καλή άμυνα και γρήγορος ρυθμός έδωσαν τη νίκη στην Ενωση που είχε αρμονική εικόνα και στα δύο ημίχρονα απέναντι σε αξιόμαχο αντίπαλο που αναμφίβολα θα πρωταγωνιστήσει και στην εφετινή σεζόν στην Κύπρο αλλά και στην Ευρώπη.

Η νίκη δίνει την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης την Κυριακή στις 6.30 μ.μ. για την ΑΕΚ, που πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνιση της στα φιλικά που έχει δώσει στο πλαίσιο της προετοιμασίας της.

Στο 13΄ το σκορ ήταν 5-4 υπέρ της ΑΕΚ ενώ στο 21΄   ανέβασε τη διαφορά στο 11-4.

Χρειάσθηκε να περάσουν 10 λεπτά ώστε να σκοράρει η Ανόρθωση που μείωσε σε 11-5 στο 23΄, αλλά, η Ενωση διατήρησε το προβάδισμα με ικανή απόσταση και το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 15-9.

Στην επανάληψη, στο 34΄ η ΑΕΚ ήταν μπροστά με 17-11 και στο 40΄ με 19-13. 

Ανοιχτό παιχνίδι έγινε στα τελευταία είκοσι λεπτά, με την Ενωση να προηγείται με 26-19 στο 51' και 29-20 στο 55΄ ενώ το ματς έληξε με 30-22.

Και από τις δύο ομάδες έγιναν σειρά από αλλαγές σε πρόσωπα και σχήματα σε ένα ενδιαφέροντα αγώνα, με σειρά εξαιρετικών αποκρούσεων από τους γκολκίπερ, τους Μάτσκεβιτς-Αρσιτς της ΑΕΚ και τους Κύπριους Ξενοφώντος και Μηνά της Ανόρθωσης. 

Η Ανόρθωση είναι ενισχυμένη με 10 ξένους παίκτες ενώ έχει και τον Ελληνα Κεσίδη στη δύναμη της και παραμένει φιλόδοξη σε όλα τα επίπεδα και για την εφετινή σεζόν. 

Ζίφκοβιτς και Μαντάλινιτς ήταν οι πρώτοι σκόρερς της ΑΕΚ, με σειρά από θεαματικές προσπάθεις.

Το Τουρνουά θα συνεχισθεί το Σάββατο στα Βριλήσσια, με τα παιχνίδια Διομήδης-Ραμάτ Ασρόν στις 5.30 μ.μ. και Ιωνικός Ν.Φ.-Ανόρθωση στις 7.30 μ.μ.

ΑΕΚ : Αρσιτς, Μάτσκεβιτς , Τικ, Αραμπατζής 4, Μόγια , Νικολαϊδης 2, Ηλιόπουλος , Αλμέϊδα , Κοτσιώνης 2, Παπαδιονυσίου , Λιάπης 3, Σόκολιτς , Τσιτόμπι , Κεδέρης , Ρογκούλσκι 3 ,  Ζίφκοβιτς 7, Μαντάλινιτς 7, Βαρδαξόπουλος 2.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ : Ι.Αργυρού 3, Φέκκας, Βόρκας , Νικηφόρου 1, Παπακυπριανού, Χ.Αργυρού 7, Κλιγκλ 1, Μηνά, Γιωργαλλής , Σπίγιακ 2, Κάραν, Πέλκο 1, Βαλντέζ , Μιχαηλίδης 2, Γιάτα 2, Ξενοφώντος, Κεσίδης 2, Ευδοκίμοφ, Ζάγια 1.

No comments