'' Δικαιούμαστε προβολή και χρήματα ! '' - greekhandball.com

Τελευταία νέα

'' Δικαιούμαστε προβολή και χρήματα ! ''


Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ήταν η τηλεδιάσκεψη που έγινε με συμμετοχή εκπροσώπων της ΟΧΕ και των ομάδων της Handball Premier, ως πρώτο βήμα ανταλλαγής απόψεων για την βελτίωση των συνθηκών και των όρων διεξαγωγής του πρωταθλήματος.

Συζητήθηκαν όλα τα ζητήματα που αφορούν την Handball Premier ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ανάγκη που με σαφήνεια επεσήμαναν οι ομάδες ότι υφίσταται, για καλύτερη προβολή του πρωταθλήματος και εξασφάλιση εσόδων για το προϊόν που προσφέρουν, με την προοπτική για τη σεζόν 2022-2023 να προδιαθέτει για μπάτζετ που θα φθάσουν ( ή έστω θα πλησιάσουν...)  στο σύνολο τους τα 3.000.000 ευρώ.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην τηλεοπτική κάλυψη του πρωταθλήματος από την ΕΡΤ, καθώς, επισημάνθηκε ότι η ώρα μετάδοσης ( 12.30 μ.μ. ) είναι πλήρως ακατάλληλη έως και καταστροφική τόσο για την προσέλκυση θεατών και ( βεβαίως...) χορηγών αλλά και για την προώθηση των ( όποιων ) διαφημιστικών συνεργασιών των ομάδων που βλέπουν να απομακρύνονται και οι ελάχιστοι σπόνσορες τους...

Παράλληλα, τονίσθηκε ότι δεν είναι δυνατό να κοστολογείται μόλις σε 9.000 ευρώ από την ΕΡΤ, το πρωτάθλημα της Handball Premier ενώ ειπώθηκε χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για '' προσβλητικό τίμημα '', ειδικά αν σκεφθεί κανείς ότι οι τελικοί είχαν τηλεθέαση, καθώς μπήκαν σε '' ανθρώπινη ώρα '' ενώ πραγματοποιήθηκαν σε κατάμεστο γήπεδο, με τον κόσμο να δείχνει ενδιαφέρον για τις δυνατές και εμπορικές αναμετρήσεις.

Οι ομάδες ζητούν να έχουν έσοδα από το πρωτάθλημα που με τις δαπάνες τους γίνεται όλο και πιο ελκυστικό και έκαναν σαφές ότι δεν θέλουν να συνεχίσουν να τα πληρώνουν όλα από το δικό τους ταμείο, υποστηρίζοντας ότι περιμένουν την αρωγή της ΟΧΕ που καρπούται το 7% από τα μερίδια των ομάδων από το στοίχημα, όπως βέβαια όλες οι Ομοσπονδίες, σύμφωνα με όσα ορίζονται από το σχετικό ΦΕΚ.

 Οπως μαθαίνει το greekhandball.com  , δύο από τις ομάδες ξεκαθάρισαν ότι δεν προτίθενται, με τα τωρινά δεδομένα, να παραχωρήσουν στην ΕΡΤ το δικαίωμα να μεταδίδει τα εντός έδρας παιχνίδια τους στη νέα αγωνιστική περίοδο.

Η  παρουσίαση ολοκληρωμένων στατιστικών στοιχείων των αγώνων, επίσης, μνημονεύθηκε από τις ομάδες στις προτάσεις τους και στο επόμενο ραντεβού που θα έχουν με την Ομοσπονδία, αναμένεται ότι θα προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο οι συζητήσεις οι οποίες είναι, πλέον, σε εξέλιξη. 




No comments