Τιμή στα 10 χρόνια από τον πρώτο ευρωπαϊκό χορό του Αερωπού ! - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Τιμή στα 10 χρόνια από τον πρώτο ευρωπαϊκό χορό του Αερωπού !

 
Δέκα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την αλησμόνητη ημερομηνία-επέτειο κατά την οποία ο Αερωπός Εδεσσας εξασφάλισε την συμμετοχή του σε ευρωπαϊκή διοργάνωση ( μετά την κατάκτηση του Challenge Cup από τον Διομήδη Αργους ), για πρώτη φορά στην ιστορία του και στην όμορφη πόλη των καταρρακτών δε ξεχνούν, αντίθετα, τιμούν...

Στην πρώτη φωτογραφία, της ομάδας που έπαιξε στην Ευρώπη, διακρίνονται από αριστερά στην πάνω σειρά : Βόγια Μίλτσεφ, Τσάτσος Χρήστος, Τζουβάρας Παναγιώτης, Γκίνης Λάζαρος, Μούσιος Γιάννης, Κυριακού Πέτρος, Κότσυφας Γεώργιος, Τζουβάρας Χρήστος (προπονητής) και επίσης από αριστερά στην κάτω σειρά είναι οι : Τζουβάρας Θεοφάνης, Αρβανιτίδης Παντελής, Τσάπας Δημήτριος, Κώστας Θωμάς, Βαφείδης Πέτρος, Αθανασίου Αθανάσιος, Γιόσμου Σωτήρης 

Από τη φωτογραφία λείπουν ο Φώτης Μισαηλίδης Φώτης και ο αείμνηστος Τάσος Μαυρόπουλος.

Στη φωτογραφία Νο2 διακρίνονται ο Μάκης Ρόμπης και ο Χρήστος Τζουβάρας ενώ στη φωτογραφία Νο 3 είναι από αριστερά ο Αντώνης Τσάπας, ο Θωμάς Μουμτζιδέλης, ο Μάκης Ρόμπης και ο Βαγγέλης Αρβανιτίδης.

Ο Αερωπός έχει παίξει σε 4 σεζόν στην Ευρώπη και έχει  2 συμμετοχές σε Final 4 Κυπέλλου στην τελευταία δεκαετία.

Τέσσερις από τους μεγάλους πρωταγωνιστές εκείνης της πρώτης παρουσίας στην Ευρώπη, ο προπονητής της ομάδας Χρήστος Τζουβάρας, οι αρχηγοί Γιάννης Mούσιος,  Παναγιώτης Τζουβάρας και ο έφορος της ομάδας Μάκης Ρόμπης είχαν δηλώσει τότε:

Χρήστος Τζουβάρας: '' Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου για μια πραγματικά εξαιρετική χρονιά όπου πετύχαμε το ακατόρθωτο, τους φίλαθλους μας, το Δ.Σ και ιδιαίτερα το συνεργάτη μου και έφορο Μάκη Ρόμπη που ήταν συνεχώς δίπλα μας ενώ αν δεν ήταν αυτός ο άνθρωπος δεν θα υπήρχε ο Αερωπός ''.

Γιάννης Μούσιος: '' Ήταν μια δύσκολη χρονιά . Είχαμε πολλά προβλήματα στην αρχή της σεζόν, όμως, με πολύ αγώνα καταφέραμε και πέτυχαμε μια σημαντική Ευρωπαϊκή έξοδο. Σαν ομάδα είχαμε δέσιμο και αγάπη. Θυμάμαι τα Χριστούγεννα στη κοπή της βασιλόπιτας ο έφορος μας έθεσε για πρώτη φορά το ζήτημα Ευρώπη μετά την καταπληκτική μας πορεία στο πρώτο γύρο και είπε χαρακτηριστικά «Πάμε για Ευρώπη». Άλλοι ξαφνιάστηκαν, άλλοι γελάσαμε αλλά στο τέλος το όνειρο έγινε πραγματικότητα ''. 

Παναγιώτης Τζουβάρας:''  Η ομάδα είχε άριστο κλίμα,  όλα τα παιδιά είχαμε ενωθεί για το στόχο και μετά την επίτευξη της παραμονής πετύχαμε την έξοδο στα ευρωπαϊκά σαλόνια ''. 

Ο πιστός στρατιώτης και αφανής ήρωας Μάκης Ρόμπης, στον απολογισμό της χρονιάς είχε πεί : 

'' Βοηθούσα 2 χρόνια την ομάδα εξωδιοικητικά και μου ζητήθηκε από τους αθλητές και κυρίως από το Θωμά Μουμτζιδέλη να αναλάβω έφορος της ομάδας. Πολύ δύσκολη η χρονιά με πολλά εμπόδια και προβλήματα και 2 απώλειες βασικών παικτών στην έναρξη της, του Φώτη Γκόγκα (τραυματίστηκε) και του Νίκου Βουτσά (αποχώρησε).

Θυμάμαι έντονα ότι στο πρώτο παιχνίδι δεν είχαμε καν στολές και όμως ξεπεράσαμε όλα τα εμπόδια σε μικρό χρονικό διάστημα με πολύ αγώνα αλλά και την μεγάλη στήριξη των χορηγών που αγκάλιασαν την ομάδα λόγω έλλειψης υψηλού επιπέδου από άλλα αθλήματα εκείνη τη περίοδο στη πόλη μας.

Η ομάδα με την αγωνιστική της παρουσία προσέλκυσε και γέμισε το γήπεδο για το τότε άγνωστο στο κοινό της Εδεσσας άθλημα του Χάντμπολ. 

Χαρακτηριστικό ότι 2.000 ημερολόγια μετά από πέντε μέρες που κυκλοφόρησαν είχαν πουληθεί.

Είχαμε ομάδα με  7 μαθητές Λυκείου! Σε κάθε παιχνίδι που ο τεχνικός έβαζε κάποιον από αυτούς τους παίκτες, γινόταν χαμός από χειροκροτήματα και φωνές.

Μετά την άδικη ήττα στο Φιλίππειο από το Φίλιππο Βέροιας με κακή διαιτησία και μεγάλη μέρα του Χάρη Δέλιου, χάσαμε στις λεπτομέρειες και ήρθε η τελευταία κρίσιμη αγωνιστική με το Δούκα.

Γνωρίζοντας τον αντίπαλο και την δυναμική του, βρισκόμασταν σε πλεονεκτική θέση λόγω της νίκης μας εκτός έδρας επί του Δούκα στον πρώτο γύρο. Βγαίναμε Ευρώπη και με ισοπαλία...

Στην αρχή το ματς διακόπηκε για να καθαριστεί το γήπεδο από τα χαρτάκια. Συνθήματα, τύμπανα, κόρνες, δεν είχα ξαναδεί έτσι το ΔΑΚ Έδεσσας.

Δώσαμε τη ψυχή μας σε εκείνο το ματς και όταν προσπεράσαμε στο σκορ και οδηγήσαμε το Δούκα σε ταϊμάουτ, ήταν αδύνατο να δοθεί οποιαδήποτε οδηγία εφόσον γινόταν χαμός από το κόσμο (τύμπανα,κόρνες,φωνές).

Τελικά χάσαμε το ματς λόγω απειρίας...

Βούρκωσα και με έπιασαν τα κλάματα, ενώ ταυτόχρονα ο κόσμος εκστασιασμένος μας αποθέωνε και αγκάλιαζε τους παίκτες καθώς είχαν μπει όλοι μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Έχασα τον ύπνο μου για μια βδομάδα. Δεν μπορούσα να το χωνέψω και τα έβαζα με τον εαυτό μου γιατί μεγάλωσα στα γήπεδα και ξέρω τι ένοιωσε ο κόσμος και τι περίμενε, νόμιζα τους απογοήτευσα.

Ώσπου, στις 9/6/2012χτύπησε το τηλέφωνο μου όπου ο Χρήστος ο Τζουβάρας μου ανακοίνωσε την έξοδο της ομάδας στην Ευρώπη (μετά την κατάκτηση του Challenge Cup από το Διομήδη Άργους). 

Από εκείνη τη στιγμή που μαθεύτηκε στη πόλη, έγινε χαμός.Το τηλέφωνο μου δεν σταμάτησε να χτυπά! Όλη η πόλη μας είχε συγχαρεί και ακολούθησε ξέφρενο πάρτι στο Moda όπου ήταν ιδιοκτήτης ο αρχηγός Γιάννης Μούσιος. Το όνειρο έγινε πραγματικότητα ! ''. No comments