«Χρυσή» σελίδα για τον ΠΑΟΚ, για πρώτη φορά στους «8» ευρωπαϊκής διοργάνωσης! - greekhandball.com

Τελευταία νέα

«Χρυσή» σελίδα για τον ΠΑΟΚ, για πρώτη φορά στους «8» ευρωπαϊκής διοργάνωσης!



Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η γυναικεία ομάδα του ΠΑΟΚ προκρίθηκε στα προημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης! Ο Δικέφαλος του Βορρά επικράτησε (24-30) της Μπιέλοβαρ και στην δεύτερη αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων, που διεξήχθη επίσης στην Θεσσαλονίκη, και πλέον βρίσκεται στους «8» του EHF European Cup. 

Ο ΠΑΟΚ, που είχε προβάδισμα 7 τερμάτων από το πρώτο ματς (15/01, 28-21), προηγούνταν σε όλο το πρώτο ημίχρονο, το οποίο «έκλεισε» με διαμορφωμένο σκορ, 9-14. Ενδεικτικό της πολύ καλής ανασταλτικής λειτουργίας των τυπικά φιλοξενούμενων ήταν ότι η Μπιέλοβαρ σκόραρε το τελευταίο τέρμα της (9ο) στο πρώτο μισάωρο, στο 25ο λεπτό και πέτυχε ξανά γκολ στο 33', δηλαδή μετά από 8 λεπτά αγώνα.

Στην επανάληψη, τα κορίτσια του Δημήτρη Πελεκίδη αύξησαν την διαφορά, ήλεγχαν απόλυτα τον ρυθμό, δεν κινδύνευσαν ουσιαστικά και μάλιστα στα τελευταία λεπτά δόθηκε χρόνος συμμετοχής σε όλες τις αθλήτριες. Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 63% ποσοστό αποτελεσματικότητας στην επίθεση (30 γκολ σε 48 προσπάθειες).


ΠΑΟΚ Mateco (Δ. Πελεκίδης): Γκάτζιου 8, Σεβδίλη 1, Παναγιωτίδου 3, Στογιάνοβιτς 4, Χατζηπαρασίδου 5, Μεντεσίδου, Σαμολαδά, Νίκολιτς, Γιοβάνοφσκα 8, Τσικνάκη, Καραχαρίση, Μπατζαρακούδη, Μπελέσκα, Κουκμίση 1, Καγιούμοβα

No comments