Λ. Αυγενάκης: «Προγραμματίζουμε πακέτο στήριξης προς τα ερασιτεχνικά σωματεία - Οι επιχορηγήσεις μέσω του προγράμματος, «Χείλων», μοιράστηκαν, για πρώτη φορά, με κανόνες, μετρήσιμα στοιχεία, αντικειμενικά κριτήρια» - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Λ. Αυγενάκης: «Προγραμματίζουμε πακέτο στήριξης προς τα ερασιτεχνικά σωματεία - Οι επιχορηγήσεις μέσω του προγράμματος, «Χείλων», μοιράστηκαν, για πρώτη φορά, με κανόνες, μετρήσιμα στοιχεία, αντικειμενικά κριτήρια»
Στο «Delphi Economic Forum», το οποίο λαμβάνει χώρα διαδικτυακά (σ.σ. αναβλήθηκε για τις ημερομηνίες 09-12/06, λόγω κορονοϊού, ενώ αρχικά είχε προγραμματιστεί για τις ημερομηνίες, 05-08/03, στους Δελφούς), συμμετείχε σήμερα (11/06) το πρωί (09:40-09:55) ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος «άνοιξε» την τρίτη 'μέρα του Φόρουμ. Το greekhandball.com παρακολούθησε το πάνελ με θέμα «Συζήτηση για τις επιπτώσεις του κορονοϊού στον αθλητισμό: Η κρίση, οι ευκαιρίες και ο ρόλος της αθλητικής κοινότητας» και κατέγραψε μέρος των δηλώσεων του Υφυπουργού.
Ο κ. Αυγενάκης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο πρόγραμμα, «Χείλων», μέσω του οποίου δόθηκαν επιχορηγήσεις από το Κράτος προς τις 48 Ομοσπονδίες της χώρας, και τόνισε: «Για πρώτη φορά, η τακτική επιχορήγηση προς τις Ομοσπονδίες της Ελλάδας μοιράστηκε με κανόνες, με βάση μετρήσιμα στοιχεία, με βάση αντικειμενικά κριτήρια, που είναι στη διάθεση όλων. Οι επιχορηγήσεις, ύψους 17.5 εκ. ευρώ, κατανεμήθηκαν έγκαιρα και ορθά».
Ο Υφυπουργός υπογράμμισε, επιπλέον: «Μέσα στις επόμενες ημέρες προγραμματίζουμε πως θα είμαστε σε θέση να προσφέρουμε ένα ξεχωριστό πακέτο στήριξης προς τα ερασιτεχνικά σωματεία, που έχουν ήδη εγγραφεί στο Μητρώο Αθλητικών Φορέων.
Ακόμα, τα σωματεία διευκολύνθηκαν κατά την περίοδο της καραντίνας, γιατί δεν είχαν καμία οικονομική υποχρέωση προς το Κράτος. Παράλληλα, θα γίνει γενναία μείωση των οικονομικών απαιτήσεων του Κράτους από εκείνα.
Προτεραιότητά μας είναι οι αθλητές και ο ερασιτεχνικός αθλητισμός. Κάθε κριτική είναι καλοδεχούμενη, όμως δεν πρόκειται να αλλάξουμε τον προσανατολισμό μας. Απαιτούνται νοικοκύρεμα και διαφάνεια παντού».

No comments