Νταρσουλάντ στο greekhandball.com: "Η Ελλάδα είναι κομμάτι του εαυτού μου, νιώθω ότι η Αθήνα είναι σπίτι μου" - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Νταρσουλάντ στο greekhandball.com: "Η Ελλάδα είναι κομμάτι του εαυτού μου, νιώθω ότι η Αθήνα είναι σπίτι μου"



του Βασίλη Ριζά

Ο Σελίμ Νταρσουλάντ είναι ο πρώτος Γάλλος αθλητής χάντμπολ που αγωνίστηκε στην Ελλάδα, φορώντας τις φανέλες του Δούκα και της ΑΕΚ. Ο 31χρονος, πλέον, παίκτης έπαιξε στα ελληνικά γήπεδα την τριετία 2016-2019, όντας ιδιαίτερα αγαπητός στους φιλάθλους. Την τρέχουσα αγωνιστική σεζόν  έκανε ένα μικρό διάλειμμα από τις αγωνιστικούς χώρους, επιλέγοντας να επικεντρωθεί στη μουσική, ενώ την περασμένη εβδομάδα κυκλοφόρησε διαδικτυακά η συλλογή με τα τραγούδια του «ΕXARCHEIA Project» και με αυτήν την αφορμή το greekhandball.com επικοινώνησε μαζί του. O Νταρσουλάντ μίλησε για τα νέα του σχέδια, τη ζωή χωρίς το χάντμπολ, τις φιλίες που σύναψε στη χώρα μας, αλλά και στους δεσμούς που απέκτησε με την Ελλάδα.




H συζήτησή μας μαζί του δεν θα μπορούσε να μην αρχίσει με την απόφαση του να ασχοληθεί με τη μουσική, αλλά και για το αν σκέφτεται να επιστρέψει στους αγωνιστικούς χώρους:

"Ήθελα να κάνω ένα μικρό διάλειμμα για ένα χρόνο, ώστε να επικεντρωθώ σε άλλα πράγματα και επίσης να ξεκουράσω το σώμα μου. Γεννήθηκα σε μια οικογένεια μουσικών, ο πατέρας μου και ο αδερφός μου είναι δάσκαλοι τζέμπε (σ.σ. μουσικό όργανο). Η μουσική πάντα ήταν στη ζωή μου και νομίζω ότι ήταν φυσικό επακόλουθο ν΄ ακολουθήσω κι εγώ αυτόν τον δρόμο. Επίσης, θέλω όταν αποσυρθώ να «χτίσω γέφυρες» μεταξύ της τέχνης, του αθλήματος, καθώς και τις σωματικής και ψυχικής υγείας. Έχω στόχο να βοηθήσω τις επόμενες γενιές να αναπτύξουν τις δυνατότητές τους, τόσο ως παίκτες, αλλά και ως άνθρωποι,  σωματικά και πνευματικά".



Ο ίδιος μίλησε στη συνέχεια για το μουσικό του εγχείρημα αλλά και τη σύνδεσή του με την Ελλάδα:

"Παίζω κρουστά και ντραμς στο συγκρότημα «eXaRKa», το οποίο αποτελείται από εμένα και άλλα δύο άτομα. Τα όργανα τα οποία παίζουμε είναι η κόρα, η ηλεκτρική κιθάρα και διάφορα κρουστά. Βασιζόμαστε στην ποικιλία καθώς αναμειγνύουμε διάφορα ήδη μουσικής και ήχων, έχοντας εμπνευστεί από τη μουσική του δρόμου, το παραδοσιακό ρεπερτόριο της δυτικής Αφρικής, ενώ έχουμε επίσης επιρροές από την Καραϊβική και τη τζαζ. Όσο για τη σύνδεση που υπάρχει με την Ελλάδα, το πρότζεκτ μας γεννήθηκε στα Εξάρχεια, το διάστημα το οποίο μέναμε σε αυτά. Εκεί εμπνευστήκαμε για να δημιουργήσουμε και έτσι η πρώτη μας κυκλοφορία ονομάστηκε «Exarcheia Project»".



Όσο για το αν αναπολεί τις στιγμές στα γήπεδα; Θεωρεί ότι ήταν απαραίτητη μια μικρή διακοπή για να φορτίσει τις… μπαταρίες του:

"Κάποιες φορές ναι μου λείπει, κάποιες άλλες καθόλου. Όσο παίζεις, έχεις ενέργεια την οποία και απελευθερώνεις μέσα στο γήπεδο. Όταν σταματήσεις όλη αυτή η ενέργεια μένει ανεκμετάλλευτη και πρέπει να «ξεσπάσεις» με άλλους τρόπους. Χρειάζεται σίγουρα και η ξεκούραση , ωστόσο από την επόμενη αγωνιστική σεζόν αποφάσισα να  επιστρέψω στους αγωνιστικούς χώρους, σε μια ομάδα της Γαλλίας. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος και ευγνώμων που επιστρέφω, ενώ παράλληλα έχω κρατήσει τις ισορροπίες στη ζωή μου".


Ο Σελίμ Νταρσουλάντ, αναφέρθηκε επίσης στους εν Ελλάδι φίλους τους, τους οποίους όπως σημείωσε ανυπομονεί να ξαναδεί:

"Έχω φίλους στην Ελλάδα, με τους οποίους οι αναμνήσεις που μοιραστήκαμε είναι πολύ καλές. Τον Ζαμπούνη, τον Τόμπρο, τον Γιάκομπσεν, τον Αραπακόπουλο, τον Ντούνη, τον Ραντούλοβιτς, τον Τζηρά και τον άλλο Γάλλο, τον Μαλίκ (σ.σ. Χόγκας). Παρ΄ όλα αυτά δεν είμαι και τόσο καλός να επικοινωνώ τακτικά. Ελπίζω όμως να ξαναδώ τα παιδιά".



Ο 31χρονος αθλητής περνάει τον χρόνο του μαζί με την οικογένειά του, την περίοδο της καραντίνας. Στην Ελλάδα έμεινε για τρία χρόνια αλλά όπως παραδέχεται νιώθει ότι απέκτησε ισχυρούς δεσμούς με αυτή:

"Ζω στο Παρίσι,αλλά αυτές τις ημέρες της καραντίνας, μένω μαζί με την οικογένειά μου στη Ρουέν. Τα τρία χρόνια που πέρασα στην Ελλάδα ήταν εκπληκτικά. Είχα την ευκαιρία να δω πολλά μέρη, να καταλάβω λίγο καλύτερα την ελληνική κουλτούρα δηλαδή τους ανθρώπους, τον τρόπο ζωής, τη μουσική, το φαγητό την ιστορία και πολλά ακόμη. Ειλικρινά μπορώ να πω ότι η Ελλάδα συμμετείχε στην προσωπική μου διαμόρφωσή, έτσι πιστεύω ότι είναι ένα κομμάτι του εαυτού μου. Πάντα θα αισθάνομαι την Αθήνα σαν να είναι το σπίτι μου".

Τέλος, έκλεισε με το δικό του μήνυμα στους Έλληνες φιλάθλους:

"Θα ήθελα να τους στείλω τα χαιρετίσματα μου και την αγάπη την οποία μου έδωσαν τα χρόνια που αγωνίστηκα στην Ελλάδα".

Μπορείτε να ακούσετε τα τραγούδια του συγκροτήματος του Σελίμ Νταρσουλάντ, "eXaRKA" από το κανάλι του στο youtube. Περισσότερες πληροφορίες στο Facebook και στο Instagram.



No comments