Τηλεδιάσκεψη, αύριο (28/04), του κ. Αυγενάκη με όλες τις Ομοσπονδίες, μεταξύ άλλων φορέων - Σύσταση «Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής» στη Γ.Γ.Α. - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Τηλεδιάσκεψη, αύριο (28/04), του κ. Αυγενάκη με όλες τις Ομοσπονδίες, μεταξύ άλλων φορέων - Σύσταση «Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής» στη Γ.Γ.Α.Στη σύσταση και συγκρότηση «Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής», στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, προχώρησε ο Υφυπουργός Αθλητισμού και Πολιτισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος θα έχει, μάλιστα, αύριο (28/04), στις 14:00, τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους φορέων, συμπεριλαμβανομένων όλων των Ομοσπονδιών και επομένως και της ΟΧΕ, με αντικείμενο τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα στη σταδιακή επανέναρξη της αθλητικής δραστηριότητας.
Ακολουθεί η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού: «Η Επιτροπή θα εκπονήσει τα υγειονομικά πρωτόκολλα ασφαλούς χρήσης και τήρησης αυστηρού πλαισίου κανόνων υγιεινής εντός των αθλητικών εγκαταστάσεων, για τη σταδιακή επανεκκίνηση των αθλητικών δραστηριοτήτων.
Στη σύσταση και συγκρότηση «Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής» στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και την ΕΟΕ, προχώρησε με απόφασή του ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.
Με συντονιστή της τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργο Μαυρωτά, η Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή θα απαρτίζεται από τους:

• Παναγιώτη Σκανδαλάκη, Ομότιμο Καθηγητή Χειρουργικής Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης Ντόπινγκ (ΕΣΚΑΝ),
• Κωνσταντίνο Χαλιορή, Οικονομολόγο, Συντονιστή Γενικό Διευθυντή του «Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών «Σπύρος Λούης» (Ο.Α.Κ.Α.)»,
• Αθανάσιο Τσακρή, Καθηγητή Μικροβιολογίας, Αντιπρύτανη του ΕΚΠΑ, Επιστημονικό Συνεργάτη του ΕΟΔΥ,
και ως εκπροσώπους της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Ο.Ε.) κατόπιν προτάσεώς της, τους κάτωθι επιστημονικούς της συνεργάτες:
• Γεώργιο Μαρίνο, Διευθυντή Γενικής Ιατρικής Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών Γ.Ν.Α. «ΛΑΪΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ»,
• Οδυσσέα Παξινό, Σμήναρχο, Ορθοπεδικό Χειρουργό Αθλίατρο «251 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ».

Σκοποί της εξαμελούς Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής είναι:

• η σταδιακή επαναλειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων και εν γένει ο επανασχεδιασμός και η επανεκκίνηση των αθλητικών δραστηριοτήτων, μετά την επικείμενη σταδιακή άρση των απαγορεύσεων που έχουν επιβληθεί με τα προληπτικά μέτρα περιορισμού της διάδοσης COVID-19,
• η εκπόνηση υγειονομικού πρωτοκόλλου για την κατά το δυνατόν ασφαλέστερη χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων,
• η αναζήτηση και αξιολόγηση των σχετικών επιστημονικών δεδομένων,
• η τήρηση αυστηρού πλαισίου κανόνων υγιεινής εντός των αθλητικών εγκαταστάσεων,
• ο συντονισμός των αρμόδιων φορέων για την αποτελεσματικότερη διαχείριση της υφιστάμενης υγειονομικής κρίσης,
• γενικότερα η αντιμετώπιση οποιουδήποτε θέματος άπτεται των προβλημάτων, που δημιουργήθηκαν ή τυχόν θα ανακύψουν στο μέλλον στον χώρο του αθλητισμού από την εφαρμογή των έκτακτων προληπτικών μέτρων αντιμετώπισης της COVID-19.

Αύριο Τρίτη, στις 2 μ.μ., θα διεξαχθεί τηλεδιάσκεψη του κ. Αυγενάκη με τη συμμετοχή της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, όλων των Ομοσπονδιών, Ολυμπιακών αθλημάτων και μη, των Λιγκών ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ, του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, της Ένωσης Συμμετεχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες, του Συλλόγου Ελλήνων Παραολυμπιονικών, των Συνδέσμων των αθλητών στα ομαδικά αθλήματα και των προέδρων των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων ανά την επικράτεια, με αντικείμενο τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα στη σταδιακή επανέναρξη της αθλητικής δραστηριότητας».

No comments