Τζηράς: «Για το χάντμπολ δεν βλέπω φως στο τούνελ, δεν είναι ασφαλής ο χρόνος προετοιμασίας, για να επιστρέψουμε στη δράση» - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Τζηράς: «Για το χάντμπολ δεν βλέπω φως στο τούνελ, δεν είναι ασφαλής ο χρόνος προετοιμασίας, για να επιστρέψουμε στη δράση»



Τηλεσυνέντευξη έδωσε ο αθλητής του Ολυμπιακού, Δημήτρης Τζηράς, στην ιστοσελίδα redaroume.gr (μπορείτε να μεταφερθείτε πατώντας εδώ) και το greekhandball.com προχώρησε στην απομαγνητοφώνησή της.
Ο παίκτης των Ερυθρολεύκων δήλωσε, αρχικά: «Η ζωή μου έχει αλλάξει σε πολύ μεγάλο βαθμό. Όσο φτάνουμε προς την πηγή, τόσο καλύτερα είναι. Μέχρι τώρα έβλεπα σειρές. Ενθουσιάστηκα, μάλιστα, με την σειρά, «The last dance», με τον Μάικλ Τζόρνταν, την είδα με την μητέρα μου και το ευχαριστήθηκα πολύ. Γενικά, δεν βλέπω ταινίες, αλλά από αυτές, που είδα, μού άρεσε το «inception».
Φυσικά, αθλούμαι. Το να αθλείται κανείς στο σπίτι δεν είναι εύκολο, βέβαια, γι' αυτό ο καθένας κάνει ό,τι μπορεί. Πρέπει να παραμένουμε σε μία στοιχειώδη φυσική κατάσταση, σε περίπτωση, που επανέλθουμε στους αγωνιστικούς χώρους.
Το χάντμπολ μού έχει λείψει πάρα πολύ, είναι τρόπος ζωής. Το χειρότερο ήταν τις πρώτες ημέρες, από εκεί που πηγαίναμε κάθε μέρα στην προπόνηση, ακολούθησε η απόλυτη απραξία».
Τόνισε, επιπλέον: «Μού έχει λείψει να βλέπω τους φίλους μου, να πηγαίνουμε βόλτα και για καφέ. Οι έξοδοί μας έχουν αντικατασταθεί με βιντεοκλήσεις και αυτό δεν είναι ίδιο με την φυσική επαφή».
Όσον αφορά στο Πρωτάθλημα της Handball Premier, υπογράμμισε: «Υπάρχει πρόθεση να επιτρέψει το Υφυπουργείο στις Ομοσπονδίες να αποφασίσουν οι ίδιες για τα Πρωταθλήματά τους, όμως αυτό δεν είναι τόσο απλό. Περιμένουμε ακόμα.



Το ιδανικό θα ήταν να τελειώσουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις μέσα στο γήπεδο, αλλά θα πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι θα είναι απόλυτα ασφαλές κάτι τέτοιο, δεν χρειάζεται ρίσκο. Για το χάντμπολ, πάντως, δεν βλέπω φως στο τούνελ. Για να προλάβουμε να ολοκληρώσουμε τα Πρωταθλήματα έως τα τέλη Ιουνίου, θα πρέπει να μπούμε οπωσδήποτε μέχρι τις 15 Μαΐου στα γήπεδα. Ακούω και διαβάζω, όμως, ότι θα μπούμε στα γήπεδα, για προπόνηση, στις αρχές Ιουνίου και όχι νωρίτερα, επομένως τότε δεν προλαβαίνουμε να τελειώσουμε».
Επεσήμανε, επίσης: «Ακόμα και οι εργοφυσιολόγοι δεν μπορούν να απαντήσουν με βεβαιότητα, εάν είναι αρκετός ο χρόνος των 3-4 εβδομάδων, ώστε να προετοιμαστούμε και να επιστρέψουμε στη δράση. Εγώ πιστεύω πως δεν είναι ασφαλές κάτι τέτοιο. Θεωρώ ότι θα δημιουργηθούν προβλήματα και στις επόμενες σεζόν, λόγω των μεγάλων διοργανώσεων (Ευρωπαϊκό, Παγκόσμιο κ.ά.)».
Ο 29χρονος δεξιός εξτρέμ δήλωσε: «Όσο δύσκολο είναι για έναν αθλητή να σταματάει τις προπονήσεις και αυτό που αγαπάει, τόσο δύσκολο είναι και για τους φιλάθλους να μην πηγαίνουν στο γήπεδο. Είναι σαν να τους κλειδώνεις απ' έξω. Για εμάς, τα άτομα, που σε κάθε ματς είναι μαζί μας, είναι πολύ σημαντικά».



Όσο για το ποιούς τίτλους ξεχωρίζει; «Θα διάλεγα το Κύπελλο, στην Πάτρα, την σεζόν 2018-19, απέναντι στην ΑΕΚ. Είχε άλλη... χάρη. Θα επέλεγα, ακόμα, σίγουρα, το πρώτο (2017-18) Πρωτάθλημά μας, χάρη στον τρόπο, με τον οποίο ήρθε. Το πέμπτο ματς είναι η καλύτερη στιγμή, που έχω να θυμάμαι, μέχρι τώρα, στον Ολυμπιακό. Το γήπεδο είχε σχεδόν 2.000 κόσμο».
Είπε, επίσης: «Είναι πολύ σημαντικό το να μπαίνουν και άλλες, κυρίως μεγάλες, ομάδες στο χάντμπολ και να είναι ανταγωνιστικές. Το άθλημα εκτοξεύτηκε με την είσοδο του Ολυμπιακού.  Ελπίζω να μπει στο μέλλον και ο Παναθηναϊκός».
Σχετικά με το εξωτερικό, σχολίασε: «Θεωρητικά, το καλύτερο Πρωτάθλημα στον κόσμο είναι το γερμανικό. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλα αξιόλογα Πρωταθλήματα, όπως το γαλλικό και το ισπανικό».

No comments