Ομαδικές προπονήσεις και μοριοδοτούμενα τα δύο αγκάθια στον αθλητισμό για την κυβέρνηση. Ολο το ρεπορτάζ στο greekhandball.com - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ομαδικές προπονήσεις και μοριοδοτούμενα τα δύο αγκάθια στον αθλητισμό για την κυβέρνηση. Ολο το ρεπορτάζ στο greekhandball.com


Αλλαξε το πλάνο της κυβέρνησης για την εξειδίκευση των μέτρων επανεκκίνησης για τον αθλητισμό και ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, δεν θα μιλήσει την Τετάρτη, αλλά την Πέμπτη στις 6 μ.μ., στο πλαίσιο της καθημερινής ενημέρωσης από τον κ.Τσιόδρα και τον κ.Χαρδαλιά.
Θα ακολουθήσει την Δευτέρα 4 Μαίου Συνέντευξη Τύπου από τον κ.Αυγενάκη.
Ποιά είναι τα 2 μεγαλύτερα αγκάθια ;
1. Η επαναλειτουργία των κλειστών γηπέδων.
2. Η ολοκλήρωση ή όχι των μοριοδοτούμενων αναπτυξιακών πρωταθλημάτων.

Το ρεπορτάζ του greekhandball.com για αυτά τα δύο σημεία, έχει ως εξής :
1. Υπάρχουν αρνητικές εισηγήσεις για την επανέναρξη λειτουργίας των κλειστών γηπέδων, μέσα στον Ιούνιο, από επιστήμονες της υγείας. Για αυτό -και με δεδομένο ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να προχωρά με επιφυλακτικότητα- ειπώθηκε ότι η άρση του λουκέτου στα κλειστά, θα εξετασθεί εκ νέου στις 20 Μαϊου. Ακόμα, δεν έχει παρθεί απόφαση και για αυτό, λόγω των αντιδράσεων, δεν ανακοινώθηκε ( όπως έγινε και για τα Δημοτικά....) η 1η Ιουνίου για την επιστροφή στα κλειστά, όπως είχε συζητηθεί.
Το αρχικό, πρόχειρο, πλάνο περιελάμβανε γυρισμό στα κλειστά τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου για τα αθλήματα μη επαφής και ΄΄ λίγο αργότερα΄΄ για τα αθλήματα επαφής, όμως, κανείς δεν ήθελε και δεν θέλει να είναι κατηγορηματικός και να πάρει την ευθύνη για αυτό τον προγραμματισμό.
Ολα είναι ανοιχτά για το τι θα αποφασισθεί στις 20 Μαϊου, για τις προπονήσεις στα κλειστά γήπεδα...
2. Κυβερνητικά στελέχη βεβαιώνουν ότι τα μοριοδοτούμενα αναπτυξιακά πρωταθλήματα, θα ολοκληρωθούν έως τις 10 Αυγούστου. Ωστόσο, σχετική δέσμευση δεν προκύπτει, ούτε καν μετά από ερώτημα που τέθηκε σήμερα αρμοδίως, σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε. Στην κυβέρνηση, θέλουν να ολοκληρωθούν τα αναπτυξιακά, καθώς, διαπιστώνουν ότι σχεδόν όλες οι Ομοσπονδίες υποστηρίζουν την προοπτική να τελειώσουν αυτές οι διοργανώσεις ενώ αντίθετα, στην ουσία, δεν έχουν...θέρμη για τα εθνικά και τοπικά πρωταθλήματα.
Επειδή, συνδέονται τα μοριοδοτούμενα αναπτυξιακά πρωταθλήματα με την λειτουργία των κλειστών γηπέδων, η αρχική βεβαιότητα διεξαγωγής τους έχει δώσει την θέση της στην αμηχανία.
Ομοσπονδίες, Ενώσεις και γονείς πιέζουν, αλλά, η κυβέρνηση, προς το παρόν, επιφυλάσσεται.
Αλλωστε, προκύπτουν και επιμέρους θέματα, καθώς, ορισμένες Ομοσπονδίες έχουν εξετάσει το ζήτημα των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων και έχουν ζητήσει  από τις Ενώσεις συγκεκριμένο αριθμό ομάδων που θα μπούν απευθείας στην τελική φάση, ώστε να παιχθούν οι αγώνες όσο πιο σύντομα γίνεται.
Πως θα γίνει αυτό, όταν υπάρχουν Ενώσεις που προκρίνουν, από την προκήρυξη, 2 και 3 ομάδες και όχι μόνο την Πρωταθλήτρια τους ;
Και στις αλλαγές προκηρύξεων, δεν θα υπάρξουν αντιδράσεις από γονείς αφού η αγωνία για τα μοριοδοτούμενα έχει συγκεκριμένη εξήγηση, την εισαγωγή στα ΑΕΙ και για αυτό, άλλωστε, συζητείται ακόμα η διεξαγωγή τους ;
Ας μη ξεχνάμε, φυσικά, την αναγκαιότητα ανακοίνωσης ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΩΝ μέτρων για την στήριξη των ερασιτεχνικών σωματείων, που είναι έτοιμα, στην πλειοψηφία τους, να βάλουν λουκέτο σε όλα τα  ομαδικά αθλήματα.

No comments