"Αδύνατη η διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων το 2021, εάν δεν περιοριστεί η πανδημία" - greekhandball.com

Τελευταία νέα

"Αδύνατη η διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων το 2021, εάν δεν περιοριστεί η πανδημία"


Κατηγορηματικά αρνητικός όσον αφορά τη διεξαγωγή τον Ολυμπιακών Αγώνων, το καλοκαίρι του 2021, εάν δεν έχει υποχωρήσει η πανδημία του κορωνοϊού, εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε.
Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Υποστηρίζουμε ότι οι Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγώνες πρέπει να διεξαχθούν κανονικά, ώστε όλοι οι αθλητές και οι θεατές να μπορούν να συμμετάσχουν με ασφάλεια.
Επομένως θα ήταν αδύνατο να διεξαχθούν οι Αγώνες όπως προβλέπεται, εάν υπάρχει πανδημία κορονοϊού».

Και πρόσθεσε:  «Όταν κοιτάζουμε αυτό που αντιμετωπίζουμε τώρα, πρέπει να προετοιμάσουμε μια παρατεταμένη μάχη ενάντια στην πανδημία.Θα είμαστε σε στενή επαφή με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, την Οργανωτική Επιτροπή  και την κυβέρνηση του Τόκιο. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες πρέπει να διεξαχθούν με τρόπο που να δείχνει ότι ο κόσμος έχει κερδίσει τη μάχη του ενάντια στην πανδημία του κορωνοϊού».

Όλα αυτά στον απόηχο των δηλώσεων του προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων, Γιοσίρο Μόρι, ο οποίος επεσήμανε ότι στην περίπτωση που η διοργάνωση δεν διεξαχθεί το καλοκαίρι του 2021, τότε θα ματαιωθεί οριστικά.

No comments