Αγνή, Αθηνά, Κατερίνα, Μαρία μιλούν στο greekhandball.com για τον τελικό του ΠΑΟΚ με την ομάδα με την οποία επίσης πήραν τίτλους, την Νέα Ιωνία - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Αγνή, Αθηνά, Κατερίνα, Μαρία μιλούν στο greekhandball.com για τον τελικό του ΠΑΟΚ με την ομάδα με την οποία επίσης πήραν τίτλους, την Νέα Ιωνία



Τέσσερις αθλήτριες του ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσουν στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, το Σάββατο στην Βέροια, την ομάδα με την οποία επίσης κατέκτησαν τίτλους στο παρελθόν, την Νέα Ιωνία.
Οι ιδιαιτερότητες του αθλητισμού δημιουργούν τέτοιες συγκυρίες ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι και ο προπονητής της Νέας Ιωνίας, Μενέλαος Δανήλος, έχει συνεργασθεί μαζί τους, στην Εθνική ομάδα, ως ομοσπονδιακός τεχνικός.
Aπό την άλλη πλευρά, η Νέα Ιωνία έχει στις τάξεις της, μία πρώην αθλήτρια του ΠΑΟΚ,  την Μίλασιτς, η οποία ωστόσο δεν είναι έτοιμη ώστε να περιληφθεί στην 16άδα που θα δηλωθεί στο φύλλο αγώνα στον τελικό.   
Το greekhandball.com επικοινώνησε με την 28χρονη Κατερίνα Βαφειάδου, την 24χρονη Αγνή Ζυγούρα, την 25χρονη Αθηνά Κωστοπούλου και την επίσης 25χρονη Μαρία Χατζηπαρασίδου και παρουσιάζει, με αλφαβητική σειρά, τις τοποθετήσεις τους, στο ερώτημα ΄΄ πως νιώθετε που θα αντιμετωπίσετε  μία ομάδα με την οποία έχετε κερδίσει διακρίσεις και τι πιστεύετε για τον τελικό ΄΄
Ευχαριστούμε και τις 4 αθλήτριες, για την υπεύθυνη, άμεση και ευγενή ανταπόκριση τους    :

  ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΒΑΦΕΙΑΔΟΥ ( κατάγεται από τον Φιλώτα Αμυνταίου,  νταμπλ με την Νέα Ιωνία τη σεζόν 2017-2018 ) : ΄΄ Κάθε τελικός είναι διαφορετικός. Φυσικά θέλω η ομάδα μου να το σηκώσει και φέτος, άλλωστε, κάθε φορά αγωνίζεσαι για την ομάδα όπου είσαι και μαζί της θέλεις να κατακτάς τα πάντα. Τα συναισθήματα είναι πολλά και διαφορετικά για το γεγονός ότι θα αντιμετωπίσω την Νέα Ιωνία, ως παλιά ομάδα μου, αλλά, όχι,  δεν μου φαίνεται περίεργο ΄΄.


ΑΓΝΗ ΖΥΓΟΥΡΑ ( κατάγεται από την Καστοριά, κατέκτησε 8 τίτλους με την Νέα Ιωνία ) : ΄΄Προσωπικά είχα έντονα συναισθήματα όταν έπαιξα την πρώτη πρώτη φορά κόντρα στη νέα Ιωνία με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Άλλωστε, 4 χρόνια ήταν αυτά (2014-2018). Με τη νέα Ιωνία κατέκτησα το πρωτάθλημα νεανίδων την 1η μου χρόνια, 4 πρωταθλήματα και 3 κύπελλα Ελλάδος. Συνολικά 8 τίτλους. Από εκεί και πέρα όλα βρήκαν το δρόμο τους και πλέον αντιμετωπίζω την παλιά μου ομάδα όπως όλες τις άλλες, με σοβαρότητα και σεβασμό. Όσο για τον τελικό στη Βέροια, όλοι ξέρουμε πως στα παιχνίδια κυπέλλου δεν έχει σημασία ποιος είναι στην κορυφή της βαθμολογικής κατάταξης στο πρωτάθλημα. Είναι ένα παιχνίδι στο οποίο δεν συγχωρείται κακή εμφάνιση, γιατί έτσι πολύ απλά μπορεί να χάσεις τον τίτλο. Οπότε πρέπει να παίξουμε σαν να είναι το τελευταίο μας παιχνίδι, το οποίο θέλουμε να κερδίσουμε διακαώς΄΄.

ΑΘΗΝΑ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ  ( κατάγεται από Καλαμπάκα και Κοζάνη, πήρε 3 τίτλους με την Νέα Ιωνία, με την οποία αγωνίσθηκε το 2009 και την διετία 2013-2015  ) : ΄΄ Λίγο έως πολύ, όλες έχουμε αλλάξει ΄΄ανακυκλώσει΄΄ την θητεία μας, σε διάφορες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος, οπότε, τα συναισθήματα είναι κοινά και με τις υπόλοιπες συμπαίκτριες μου, που βρέθηκαν στο παρελθόν στη Νέα Ιωνία.Για εμένα, σίγουρα αποτελεί τιμή και χαρά που θα αγωνισθώ σε έναν ακόμα τελικό Κυπέλλου και δη απέναντι στην ομάδα όπου έπαιξα για 3 χρόνια. Πιστεύω πως θα δοθεί μία σκληρή μάχη μέσα στο γήπεδο, δεδεμένου ότι θα αγωνισθούν οι δύο καλύτερες ομάδες της Ελλάδας. Και αυτό σίγουρα μας δίνει και το επιπλέον κίνητρο, ώστε να παρουσιάσουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Αλλωστε, καμία από τις δύο ομάδες δεν βρέθηκε τυχαία σε αυτόν τον τελικό. Αν παίξουμε δυνατά και ακολουθήσουμε τα μοτίβα που δουλεύουμε τόσο καιρό, σίγουρα το αποτέλεσμα θα είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικό ( σε σχήμα κούπας...) ΄΄.

ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΠΑΡΑΣΙΔΟΥ ( κατάγεται από τα Γιαννιτσά, έχει στο ενεργητικό της πρωτάθλημα με την Νέα Ιωνία ) :΄΄  Όταν είσαι επαγγελματίας, όσο μπορείς να αποκαλεστείς επαγγελματίας στην Ελλάδα και στο άθλημα μας, λογικό είναι να έρχεσαι αντιμέτωπος με πρώην ομάδες . Υπήρξα αθλήτρια της Νέας Ιωνίας για ένα εξάμηνο και η τότε ομάδα μου έπαιξε τον ίδιο τελικό, με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, κατακτώντας τότε το Πρωτάθλημα . Προσωπικά, δίνω πάντα τον καλύτερο μου εαυτό για την ομάδα στην οποία ανήκω . Το ίδιο νιώθω και για αυτόν τον τελικό . Εύχομαι να έχουμε ένα όμορφο παιχνίδι ! Καλή επιτυχία σε όλους! ΄΄.

No comments