Απόλλων Σταυρούπολης: "Φυλάμε Θερμοπύλες, το άθλημα πεθαίνει" - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Απόλλων Σταυρούπολης: "Φυλάμε Θερμοπύλες, το άθλημα πεθαίνει"


Ανακοίνωση με πολλούς αποδέκτες εξέδωσε ο Απόλλων Σταυρούπολης. Σε αυτήν, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι εξαιτίας της αργοπορημένης κλήρωσης του πρωταθλήματος, πολλοί αθλητές δεν είχαν την δυνατότητα να προγραμματίσουν τις προσωπικές τους υποχρεώσεις, ώστε να μπορούν να είναι διαθέσιμοι για τα παιχνίδια της ομάδας τους. Το αποτέλεσμα; Στην αναμέτρηση κόντρα στην Ασπίδα  Ξάνθης, ο Απόλλων κατέβηκε με μόλις επτά παίκτες, οι τρεις εκ των οποίων ήταν τερματοφύλακες. Παράλληλα θίγεται και το γηπεδικό ζήτημα καθώς και οι υφιστάμενες δυσκολίες αναφορικά με τον ορισμό των αγώνων. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ύμφωνα με την προκήρυξη πρωταθλήματος, ένας αγώνας θα πρέπει να ορισθεί μέχρι και τις 18:00, όταν η απόσταση είναι μεγαλύτερη των 200χλμ.

Στον πρώτο γύρο, ο αγώνας του ανδρικού μας, στην Ξάνθη, ορίσθηκε στις 19:00 και μάλιστα ημέρα Σάββατο.

Λόγω της αργοπορημένης, για άλλη μια χρονιά, κλήρωσης, δεν ήταν δυνατόν να γνωρίζουμε νωρίτερα τα Σαββατοκύριακα των αγώνων, ώστε να προγραμματίσουν, όσο μπορούν, τις εργασίες τους οι αθλητές μας.

Ζητήσαμε ο αγώνας να γίνει οποιανδήποτε ώρα την Κυριακή, κάτι που δεν έγινε δεκτό.

Επιβεβαιώσαμε ότι υπήρχε διαθέσιμη ώρα την Κυριακή στο γυμναστήριο της Ξάνθης, αλλά δυστυχώς η Ασπίδα “εξάντλησε” το fair play.

Είχαμε ενημερώσει, ότι δεν θα έχουμε την δυνατότητα, να ταξιδέψουμε στην Ξάνθη, αφού οι εργαζόμενοι-αθλητές μας δεν μπορούσαν να αλλάξουν, τελευταία στιγμή, τις βάρδιες τους.

Η ομάδα μας ταξίδεψε με το 1/4 του δυναμικού της. Η 7αδα της ομάδας μας, μάλιστα, αποτελούνταν από τρεις τερματοφύλακες.

Θα μπορούσαμε να αφήσουμε την ομάδα της Ξάνθης να περιμένει στο γήπεδο και να γλυτώσουμε έξοδα και ταλαιπωρία. Όμως για το καλό του αθλήματος δεν το κάναμε.

Η αποστολή ανάγκης λίγο έλειψε να φύγει με το ροζ φύλλο αγώνα.

Η Ξάνθη “κατάφερε” να μας κερδίσει με σκορ 27-23.


Ο αγώνας που πραγματοποιήθηκε εκεί αποτελεί αλλοίωση πρωταθλήματος.


Στην Σταυρούπολη φυλάμε Θερμοπύλες. Το άθλημα πεθαίνει.

Μετά τις Συκιές, σε όλη την υπόλοιπη δυτική Θεσσαλονίκη, το άθλημα υπάρχει μόνο στο ΔΑΚ Σταυρούπολης.

Ο ΑΠΟΛΛΩΝ Σταυρούπολης απορρόφησε στην αρχή της αγωνιστικής περιόδου, το ανδρικό τμήμα του αδερφού σωματείου της Καλαμαριάς.

Παρ’ όλα αυτά κανένας και ποτέ δεν είδε σοβαρά τον αγώνα που δίνει το σωματείο μας , ώστε να συνεχίζει να αναπνέει το άθλημα, στην δυτική πλευρά της πόλης της Θεσσαλονίκης.

Είναι γνωστή η δυσκολία που αντιμετωπίζουμε στον ορισμό αγώνων στο γήπεδό μας, αφού συστεγαζόμαστε με ομάδες καλαθοσφαίρισης, που φυσικά έχουν τον πρώτο λόγο, αν και αγωνίζονται σε τοπικά πρωταθλήματα. Γιατί άραγε???

Παρά τις δυσκολίες που έχουμε, δεχόμαστε κάθε φορά τα αιτήματα των αντιπάλων μας, όσο αυτό είναι εφικτό, ώστε να μπορούν να έρθουν και να αγωνιστούν με όλη την σύνθεσή τους, για το καλό του αθλήματος.

Στείλαμε την δυνατότητα που έχει το ΔΑΚ Σταυρούπολης για τον ορισμό του αγώνα μας με την Ξάνθη, την Κυριακή 9/2/2020 στις 21:00.

Είναι γνωστό ότι οι περισσότεροι εντός έδρας αγώνες μας ορίζονται αυτήν την ώρα, ακόμη και αυτοί των παγκορασίδων.

Ακόμη δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για τον ορισμό ή την αναβολή του αγώνα, γεγονός που όχι απλά δημιουργεί αναστάτωση στους αθλητές μας, αλλά και εκθέτει το άθλημά μας στο γυμναστήριό μας, αφού έχουμε δεσμεύσει την συγκεκριμένη ώρα και δεν μπορεί να την χρησιμοποιήσει κανένας άλλος.


Περιμένουμε τις δικές σας ενέργειες για το καλό του αθλήματος που όλοι μας αγαπάμε!!!


Τακίρης Αστέριος

Γενικός Αρχηγός Α.Ε.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ Σταυρούπολης"

No comments