Μισαηλίδης στο greekhandball.com: Οι επιτυχίες της ομάδας οδηγούν στην ατομική βελτίωση - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Μισαηλίδης στο greekhandball.com: Οι επιτυχίες της ομάδας οδηγούν στην ατομική βελτίωση



του Βασίλη Ριζά

O Φώτης Μισαηλίδης, είναι ένα από τα βασικά «γρανάζια» της ομάδας του Αερωπού Έδεσσας και υπεύθυνος σε μεγάλο βαθμό για τις θετικές εμφανίσεις της, την φετινή και την περσινή αγωνιστική σεζόν. Ο 27χρονος Έλληνας παίκτης, μίλησε στο greekhandball.com, και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην πετυχημένη πορεία της ομάδας αλλά και στο πόσο εύκολος είναι ο συνδυασμός επαγγελματικών υποχρεώσεων και χάντμπολ.

Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με το άθλημα;

Τα πρώτα μου βήματα στο χώρο του χάντμπολ τα έκανα στο δημοτικό. Πήγαινα στην πέμπτη ή έκτη τάξη όταν ερχόντουσαν διάφοροι προπονητές και γυμναστές στο σχολείο, για να κάνουν ορισμένες δοκιμές. Με την παρότρυνσή τους, και βλέποντας ότι πολλοί από τους φίλους μου είχαν ξεκινήσει να ασχολούνται, αποφάσισα να ξεκινήσω και εγώ. O πρώτος προπονητής μου στην Έδεσσα, ήταν ο Χρήστος Τσίφας. Αγάπησα το χάντμπολ και επιπλέον δέσαμε και σαν παρέα με τα παιδιά που έπαιζα.

Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι ως παίκτης;

Προσωπικά θέλω να είμαι σε ένα σταθερά καλό επίπεδο και να βελτιώνομαι, όσο μπορώ. Μέσα από τη δική μου βελτίωση, θέλω να βοηθώ όσο μπορώ την ομάδα μου για να πετύχει τους στόχους της. Μόνο έτσι, υπάρχει πραγματικό νόημα.



Είναι στα σχέδια σου να αγωνιστείς σε κάποια ομάδα του εξωτερικού;

Η αλήθεια είναι ότι λόγω της σχολής και της δουλειάς δεν ήταν ποτέ στις άμεσες προτεραιότητές μου. Πάντα το είχα στο πίσω μέρος του μυαλού μου, αλλά δεν το έχω σκεφτεί σοβαρά.

Τα τελευταία χρόνια, ο Αερωπός πραγματοποιεί μια πολύ καλή πορεία, έχοντας παγιωθεί στις κορυφαίες θέσεις της βαθμολογίας. Που οφείλεται κατά τη γνώμη σου αυτή η αγωνιστική πρόοδος;

Νομίζω ότι κύριος υπεύθυνος της ανοδικής πορείας του Αερωπού τα τελευταία χρόνια, είναι ο Γιάννης Πηλαλίδης. Από τη στιγμή που ήρθε, άρχισε με μεθοδικότητα να οργανώνει όλο τον σύλλογο και αναπόφευκτα, ήρθε και η βελτίωση σε όλους τους τομείς. Από ένα σημείο και μετά, όλοι στην ομάδα έβλεπαν με άλλη προοπτική τα πράγματα. Σαφώς και υπήρχαν δυνατότητες και πιο πριν, απλά όπως είναι λογικό, πολλοί αθλητές λόγω επαγγελματικών ή άλλων υποχρεώσεων, δεν μπορούσαν να ασχοληθούν τόσο. Τελευταία, η κατάσταση έχει αλλάξει και η … ατμόσφαιρα μεταξύ μας είναι πολύ καλή.



Πως κρίνεις το επίπεδο του πρωταθλήματος, συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια;

Σίγουρα ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ, έχουν ανέβει ένα επίπεδο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Θα έλεγα ότι οι υπόλοιπες ομάδες, σε γενικές γραμμές, κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα. Ωστόσο υπάρχει τεράστια διαφορά ποιότητας του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ, συγκριτικά με τους υπόλοιπους συλλόγους.

Είσαι μέσα στην πρώτη δεκάδα των σκόρερς στο φετινό πρωτάθλημα της Handball Premier, έχοντας πετύχει 57 γκολ. Αποτελεί προσωπικό σου κίνητρο να κερδίσεις το βραβείο του παίκτη με τα περισσότερα τέρματα;

Ο αριθμός των γκολ που πετυχαίνω δεν είναι κάτι που με απασχολεί. Πιο πολύ με ενδιαφέρει η ομάδα να φτάνει όσο πιο ψηλά γίνεται. Οι επιτυχίες της, βελτιώνουν και εμένα ατομικά.


Έχεις αγωνιστεί σε Δούκα, Διομήδη Άργους, Ολυμπιακό και από την περσινή αγωνιστική σεζόν είσαι στον Αερωπό Έδεσσας. Υπάρχει κάποια στιγμή από την μέχρι τώρα πορεία σου που θα ξεχώριζες;

Σίγουρα η κατάκτηση του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, ήταν μια μεγάλη υπόθεση για εμένα. Προσωπικά θεωρώ ότι τις καλύτερες στιγμές τις έχω ζήσει με τον Δούκα. Την χρονιά που ήμασταν στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας και αντιμετωπίσαμε τον κίνδυνο του υποβιβασμού, κερδίσαμε ορισμένες μεγάλες ομάδες και φτάσαμε μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου. Δεν καταφέραμε να το πάρουμε, αλλά ήταν μια μεγάλη εμπειρία.

Έχεις αποφοιτήσει από την φαρμακευτική σχολή. Πόσο εύκολα μπορούν να συνδυαστούν οι επαγγελματικές σου υποχρεώσεις με το χάντμπολ;

Παράλληλα με το χάντμπολ, εργάζομαι και στο φαρμακείο που διατηρούμε οικογενειακά. Προσωπικά μπορώ και το κάνω. Αν προσπαθείς και έχεις θέληση μπορείς να συνδυάσεις πολλά πράγματα.


Αυτές τις ημέρες, η Εθνική ομάδα δίνει μια σειρά αγώνων στα πλαίσια των Προκριματικών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2021.Είναι μέσα στους στόχους να παίξεις με το εθνόσημο στο στήθος;

Αρχικά και αναφορικά με την αναμέτρηση κόντρα στη Φινλανδία, νομίζω ότι ξεκινήσαμε κάπως νωθρά, αλλά  βρήκαμε γρήγορα τα πατήματά μας και φτάσαμε τελικά εύκολα στη νίκη. Τα πάντα ξεκινάνε από την άμυνά μας, η οποία είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Από εκεί και πέρα, σίγουρα θα ήθελα να παίξω φορώντας τη γαλανόλευκη φανέλα. Δεν νομίζω να  υπάρχει κάποιος αθλητής που να μην επιθυμεί να έχει αυτή την εμπειρία. Είναι μια τεράστια τιμή και θέλω να την βιώσω.





No comments