Συνέντευξη Δ. Δημητρούλια στο greekhandball.com: «Η πιο μεγάλη νίκη μας έως την επόμενη...» - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Συνέντευξη Δ. Δημητρούλια στο greekhandball.com: «Η πιο μεγάλη νίκη μας έως την επόμενη...»





του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ

Η ΑΕΚ πέτυχε μεγάλη νίκη, χθες (16/12), κόντρα στον Ολυμπιακό, αλλά η ομάδα έχει προσηλωθεί ήδη, από τη σημερινή (17/12) πρωινή προπόνησή της, στο επόμενο παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ, για το Κύπελλο. 
Ο προπονητής της Ένωσης, Δημήτρης Δημητρούλιας, μίλησε στο greekhandball.com για το ντέρμπι και τόνισε πως ο Δικέφαλος θα πρέπει να κρατήσει χαμηλούς τόνους, καθώς μια νίκη απέναντι στους Πειραιώτες δεν αρκεί, για να κατακτηθεί ο τίτλος του Πρωταθλήματος. Τόνισε, μεταξύ άλλων, πως ήθελε να ζήσει την εμπειρία ενός αγώνα με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, δήλωσε ότι η ΑΕΚ αποκτά προβάδισμα ενόψει των πλέι οφ, υπογράμμισε ότι ο ίδιος δεν ενθουσιάζεται εύκολα και κατέληξε λέγοντας πως δέχθηκε πολλά μηνύματα συμπάθειας από ανθρώπους, που θέλησαν να τον συγχαρούν.

 «Η ΑΕΚ κυνηγάει τίτλους, έχει αλλεργία στην ήττα»

-Πώς νιώθετε για την πρώτη εμπειρία σας σε ντέρμπι, Ολυμπιακός – ΑΕΚ;

«Ήθελα να ζήσω αυτή την εμπειρία, αν και γενικά από ντέρμπι έχω παραστάσεις, καθώς έχω λάβει μέρος σε πολλά, είτε ως παίκτης, είτε ως προπονητής, αφού κάνω χρόνια πρωταθλητισμό.
Άγχος έχω κατά την διάρκεια της προετοιμασίας της ομάδας. Αντίθετα, μέσα στο παιχνίδι, στην προκειμένη περίπτωση σ’ ένα ντέρμπι, δεν καταλαβαίνεις πολλά, γιατί προσηλώνεσαι στον αγώνα.
Θέλω να απολαμβάνουν οι αθλητές μου το παιχνίδι και να μην χάνουμε χρόνο στην προετοιμασία σκεπτόμενοι άλλα πράγματα. Στην ΑΕΚ αυτό που κυριαρχεί είναι μια καλώς εννοούμενη ευεξία. Όλοι μας χαιρόμαστε, που βρισκόμαστε στην ΑΕΚ, μάς αρέσει ο πρωταθλητισμός.
Και χθες (16/12), κόντρα στον Ολυμπιακό, υπήρχε ευφορία. Γι’ αυτό, αν και ξεκινήσαμε άσχημα, δεν αφήσαμε την πλάστιγγα να γείρει υπέρ του αντιπάλου. Η ΑΕΚ έχει μέταλλο, ξέρει να διαχειρίζεται αποτελέσματα, δεν της αρέσει να χάνει, δεν απογοητεύεται ποτέ κατά την διάρκεια του παιχνιδιού. Η ομάδα κυνηγάει τίτλους, είναι πολύ σημαντικό να έχεις αλλεργία στην ήττα».

«Ελπίζω σε πολύ μεγαλύτερες νίκες»

-Είναι η πρώτη φορά, που αντιμετωπίζετε τον Ολυμπιακό στην καριέρα σας ως προπονητής;

«Ναι, είναι η πρώτη φορά. Εννοείται, βέβαια, πως είχα εικόνα για τον Ολυμπιακό, αλλά ποτέ δεν είχα βρεθεί σε αυτή την… αντιπαράθεση ως ένας εκ των πρωταγωνιστών. Είναι η πιο μεγάλη μου νίκη, ως προπονητής της ΑΕΚ, μέχρι την επόμενη. Ελπίζω σε πολύ μεγαλύτερες…».

«Καταλυτική η παρουσία του κόσμου μας»

-Αποκτά προβάδισμα τίτλου η ΑΕΚ, έπειτα από αυτή τη νίκη;

«Χάρη σε αυτή τη νίκη φαίνεται πως έχουμε τον πρώτο λόγο ενόψει των πλέι οφ, για το πλεονέκτημα έδρας. Όταν στη 10η αγωνιστική καμία από τις δύο ομάδες δεν έχει χάσει κανέναν βαθμό, το μεταξύ τους παιχνίδι θα παίξει μεγάλο ρόλο. Η δεύτερη αναμέτρηση είναι στο ΟΑΚΑ, μόλις μία αγωνιστική, πριν από το τέλος της σεζόν και αυτό μας δίνει ώθηση. Το ΟΑΚΑ μας προσφέρει, ακόμη, ψυχολογικό αβαντάζ, καθώς η παρουσία του κόσμου μας είναι καταλυτική».


«Με βοηθούν πάρα πολύ οι δικοί μου συμπαίκτες, οι συνεργάτες μου»

-Πώς κοιμηθήκατε το βράδυ; Ήρεμος, ανακουφισμένος;

«Κοιμήθηκα ήρεμος, κοιμήθηκα καλά. Δεν κερδίζουμε κάτι, άλλωστε, εάν δεν κοιμόμαστε. Πρέπει να έχουμε καθαρό μυαλό, ώστε να παίρνουμε σωστές αποφάσεις. Η αγωνία μου, όπως προανέφερα, εστιάζεται στη διαδικασία και στο ότι η ομάδα θα πρέπει να προετοιμαστεί όσο το δυνατόν καλύτερα πνευματικά και σωματικά.
Σε αυτό με βοηθούν πάρα πολύ οι δικοί μου συμπαίκτες, οι συνεργάτες μου. Ο Αλέξης Αλβανός, ο Αλέξανδρος Προβολισιάνος και ο Δημήτρης Καφφάτος, που είναι παράλληλα και παίκτης. Προσπαθούμε να πετύχουμε κάτι πρωτοποριακό».

«Ενθουσιασμός μόνο όταν κατακτήσουμε τίτλο ή τίτλους» 

-Προσπαθείτε να διαχειριστείτε τους παίκτες και να τους κρατήσετε προσγειωμένους, αλλά παράλληλα διαχειρίζεστε και την δική σας ψυχολογία, ώστε να συγκρατήσετε ενδεχομένως την χαρά σας;

«Προσωπικά, δεν ενθουσιάζομαι και μάλλον το παρακάνω καμιά φορά. Στους παίκτες μου εξήγησα πως δικαιούμαστε να χαρούμε για τη νίκη, αλλά ακολουθεί, μεθαύριο (19/12), ένα πολύ σημαντικό νοκ άουτ παιχνίδι, για το Κύπελλο, απέναντι στον ΠΑΟΚ. Πρέπει να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους και να ενθουσιαστούμε μόνο εάν κατακτήσουμε τίτλο ή τίτλους.
Σήμερα (17/12) το πρωί μαζευτήκαμε στο γήπεδο, κάναμε προπόνηση και είδαμε βίντεο για τον επόμενο αντίπαλό μας, τον ΠΑΟΚ. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος, για να μαζέψεις τα μυαλά των παικτών, ειδικότερα των πιο άπειρων. Πρέπει μονάχα να συνεχίσεις την δουλειά».

«Η χθεσινή νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό δεν είναι θρίαμβος...» 

-Αισθάνεστε ότι θέλετε να αφιερώσετε κάπου αυτή τη νίκη;

«Θα ήθελα να μού κάνεις ξανά αυτή την ερώτηση, εάν πάρουμε τίτλο. Δεν είναι τόσο σπουδαίο να κατακτήσεις μια νίκη. Ήρθα στην ΑΕΚ, για να πάρω τίτλο ή τίτλους. Η νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό μας έδωσε ενέργεια, αξίζαμε να διατηρήσουμε το αήττητο, όμως δεν μπορώ να την αντιμετωπίσω ως έναν θρίαμβο, γιατί δεν είναι.
Δεν θα ήθελα να αφιερώσω κάπου τη νίκη, διότι είναι απλώς μία νίκη. Όμως, δεν μπορώ να μην αναφερθώ στον κ. Σταμάτη Παπασταμάτη, στο αφεντικό της ομάδας μας, που χαίρει της απόλυτης εκτίμησης όλων και απολαμβάνει καθολικό σεβασμό. Είναι η καρδιά της χαντμπολικής ΑΕΚ. Πρόκειται για σπουδαία προσωπικότητα, την οποία έχει ανάγκη το άθλημά μας.
Μετά από το ματς, έλαβα πολλά μηνύματα και από ανθρώπους εκτός Αθηνών, οι οποίοι παρακολουθούν την ομάδα και χαίρονται με αυτό που βλέπουν. Αυτό με ικανοποιεί ιδιαίτερα. Το γεγονός, δηλαδή, ότι η ομάδα μας είναι συμπαθής και αγωνιστικά ευχάριστη. Είμαι καινούριος σε αυτό τον οργανισμό και πλέον αντιλαμβάνομαι πως η δυναμική του τμήματος είναι ακόμα πιο μεγάλη από αυτή που περίμενα πως θα είχε…».

No comments