Ζαραβίνας: «Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από την προσπάθεια». Δηλώσεις Τσιλιμπάρη, Γκριμ, Λέμκε - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ζαραβίνας: «Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από την προσπάθεια». Δηλώσεις Τσιλιμπάρη, Γκριμ, Λέμκε
Οι δηλώσεις του προπονητή του Ολυμπιακού Γιώργου Ζαραβίνα, του Κώστα Τσιλιμπάρη, όπως και του προπονητή της Μέλσουνγκεν Γκριμ, στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς που έγινε στο Ρέντη ( Σ.Σ. : η φωτο είναι από το σάϊτ του Ολυμπιακού ) :

Γιώργος Ζαραβίνας : «Πρώτα απ' όλα συγχαρητήρια στην ομάδα της Μέλσουνγκεν για τις δύο νίκες και για την πρόκριση. Για εμάς ήταν πολύ μεγάλη πρόκληση αυτά τα δύο παιχνίδια και έπρεπε να ανταπεξέλθουμε, να κρατήσουμε την ομάδα και την εικόνα του Ολυμπιακού σε υψηλό επίπεδο, όπως και του ελληνικού χάντμπολ.  Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παιδιών στην άμυνα και αν είχαμε λίγο πιο ξεκάθαρο προσανατολισμό κάποια στιγμή στην επίθεση, ίσως να μπορούσαμε να κάνουμε μια ιστορική νίκη έστω και με μισό γκολ απέναντι μια μεγάλη ομάδα. Από την πολύ μεγάλη διάθεση των αθλητών και το «θέλω» οδηγηθήκαμε κάποιες φορές σε ατομικές ενέργειες που δεν είχαν την εξέλιξη για να παίξουμε λίγο πιο ομαδικά, να βρούμε λίγο περισσότερο υπομονή στην επίθεση και να βρούμε 2-3 γκολ ακόμα. Από εκεί και πέρα, θέλω να τονίσω τους ιδιαίτερους δεσμούς που υπάρχουν ανάμεσα σε αυτές τις δύο ομάδες, λόγω της παρουσίας του Γρηγόρη (Σανίκη), αλλά και άλλων παιδιών που έχουν σε αυτή την ομάδα.
Θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε για την φιλοξενία στην Γερμανία και να γνωρίζουν ότι πάντα στην Ελλάδα θα έχουν έναν καλό φίλο και να δούμε κατά πόσο μπορούμε να υπάρχει μια συνεργασία σε επίπεδο συλλόγων. Κλείνοντας, θέλω να κάνω ξεχωριστή αναφορά στον αρχηγό μας, ο οποίος μας έδωσε πολύ μεγάλη ώθηση, έδειξε πραγματικά ότι είναι ο φύλακας αγγελός μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στον κόσμο που μας δίνει μεγάλη ώθηση για τους υπόλοιπους στόχους της χρονιάς. Αν μου λέγατε πριν 3 χρόνια που δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα πως θα είχε αυτή την πορεία νομίζω ότι θα ήταν στο μυαλό ούτε των πιο αισιόδοξων. Νομίζω πως αυτό που έχουμε καταφέρει εκτός από τους τίτλους είναι να καθιερωθούμε στην οικογένεια του Ολυμπιακού. Τα παιδιά έχουν ποτιστεί με αυτή την ιδέα. Είδατε ότι σήμερα δεν σταμάτησαν να παλεύουν  λεπτό και αυτό είναι μια μεγάλη ικανοποίηση και για εμένα, αλλά και για τον κόσμο που τον έχουμε «αναγκάσει» να αγαπήσει αυτό το άθλημα και έρχεται να μας δεί. Σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι άλλαξε
ότι δεν είχαμε λίγο ακόμα ξεκάθαρο μυαλό και περισσότερη υπομονή στην επίθεση και φυσικά η απόδοση του τερματοφύλακά τους, ο οποίος μας οδήγησε σε πάρα πολλά χαμηλά σουτ. Νομίζω ότι σήμερα ήταν ένα παιχνίδι των τερματοφυλάκων».

 Κώστας Τσιλιμπάρης : «Εμείς ξέραμε από την αρχή ότι θα αντιμετωπίσουμε έναν αντίπαλο  ο οποίος έρχεται από έναν διαφορετικό χαντμπολικό κόσμο, μια ομάδα που παίζει στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου και σίγουρα διαφορετικό ρυθμό και παραστάσεις. Συναντιόμαστε στα ευρωπαϊκά κύπελλα και ο καθένας παίρνει μαζί του αυτό που έχει από τη διαδικασία του πρωταθλήματός του. Για μια ομάδα, όπως η δική μας δεν είναι εύκολο από τους αγώνες που δίνουμε στο πρωτάθλημα ξαφνικά να αλλάξουμε τους ρυθμούς, να μπούμε σε άλλες εντάσεις. Σήμερα λοιπόν, πιστεύω πως οι συμπαίκτες μου έδωσαν το 100% γιατί ήταν δύσκολο να βάλουμε στο μυαλό μας ότι ο στόχος είναι καθαρά η πρόκριση, ξέρουμε ποιον αντίπαλο είχαμε μπροστά μας για αυτό το αντιμετωπίσαμε, πως εμείς θα δώσουμε ότι έχουμε και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο. Κλείνοντας, θέλω να πω πως και εμείς και η Μέλσουνγκεν είμαστε σε μια διαδικασία που τα τελευταία χρόνια ανεβαίνει συνεχώς σκαλοπάτια στον χαντμπολικό χάρτη.  Έτσι και εμείς έχουμε ξεκινήσει μια προσπάθεια τα τελευταία τρία χρόνια που σήμερα είναι ξεκάθαρα ότι για τα δικά μας τα δεδομένα προχωράμε μπροστά. Ελπίζω κάποια στιγμή να είμαστε σε θέση να πούμε πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε μια τέτοια ομάδα στα ίσια και όχι ως καθαρό αουτσάιντερ.  Η προσωπική μου προσέγγιση ήταν πως είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια όλων. Πήγα στα αποδυτήρια όχι χαρούμενος, αλλά ικανοποιημένος από αυτό που δώσαμε. Σαφώς θα μπορούσαμε να έχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα μια ισοπαλία, μια νίκη για να είναι το επιστέγασμα της προσπάθειας, αλλά παρόλα να αυτά να μείνουμε σε αυτό που καταφέραμε, ήταν σημαντικό και αυτό. Δεν το λέω ως δικαιολογία αλλά στερηθήκαμε πολλών παικτών τις υπηρεσίες που θα μπορούσαν να μας δώσουν κάποιες διαφορετικές επιλογές. Όταν απέναντι σου έχεις μια πάρα πολύ καλή ομάδα, καλά στημένη, οργανωμένη, με πολλές επιλογές και εσύ έχεις πολύ λίγα όπλα στη φαρέτρα σου, είναι λογικό ότι θα είναι και ο τερματοφύλακας και η άμυνα πιο προετοιμασμένοι για να σε αντιμετωπίσουν. Μια δεύτερη προσέγγιση είναι πιο εύκολη για έναν τερματοφύλακα. Στην πρώτη, δεν γνωρίζεις τα σουτ, τους αντιπάλους».

Ο προπονητής της Μέλσουνγκεν, Γκριμ, επεσήμανε :  «Καταρχάς θέλω να ευχαριστήσω για την φιλοξενία και να δηλώσω ότι ήταν ένα κλασσικό ευρωπαϊκό παιχνίδι. Περίμενα ότι θα βρίσκαμε αντίσταση σε μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω και τους φιλάθλους μας που ήρθαν να υποστηρίξουν την ομάδα. Χαίρομαι που το παιχνίδι έγινε σε μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα και που η ομάδα μου μπόρεσε να ανταπεξέλθει πλήρως στις συνθήκες του αγώνα. Ως γερμανική ομάδα σκοπός μας είναι να προκριθούμε τουλάχιστον στο Final Four και από εκεί και πέρα όσο ψηλότερα γίνεται».

Και ο αρχηγός της γερμανικής ομάδας, Λέμκε :
«Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία. Είμαι πολύ χαρούμενος που η ομάδα μας προκρίθηκε. Γνωρίζαμε ότι έχουμε να κάνουμε με έναν ισχυρό αντίπαλο και δείξαμε μεγάλο σεβασμό. Επίσης, η ατμόσφαιρα ήταν καταπληκτική, είναι από τις λίγες φορές που έχω συναντήσει τέτοια ατμόσφαιρα και πραγματικά το διασκέδασα. Δεν γνωρίζαμε πολλά για τον Ολυμπιακό. Ασχοληθήκαμε αρκετά με το ελληνικό πρωτάθλημα, είδαμε αρκετούς αγώνες και μέσα από αυτό είδαμε ότι ο Ολυμπιακός είναι καλός στις 1 vs 1 καταστάσεις και ότι παίζει περισσότερο ομαδικά και του αρέσει το γρήγορο παιχνίδι και το τρέξιμο».

No comments