Οι δηλώσεις των Τζηρά και Κανδύλα στο greekhandball - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Οι δηλώσεις των Τζηρά και Κανδύλα στο greekhandball



Οι παίκτες του Ολυμπιακού, Δημήτρης Τζηράς και Πέτρος Κανδύλας παραχώρησαν δηλώσεις στο greekhandball.com, αμέσως μετά τη λήξη του παχνιδιού κόντρα στην Μέλσουγκεν, και αναφέρθηκαν στην χθεσινή (24/11) αναμέτρηση, στην παρακαταθήκη που αφήνει αλλά και στην υπόσχεση προς τον κόσμο.


Το σχόλιό τους για την αναμέτρηση

Tζηράς: "Σήμερα (σ.σ. 24/11) πιστεύω ότι η ομάδα έκανε μια φανταστική εμφάνιση. Παίξαμε πολύ καλή άμυνα και κρατήσαμε τη Μέλσουνγκεν στα 20 γκολ. Είχαμε ρυθμό κυρίως στον αμυντικό τομέα και νομίζω ότι κοιτάξαμε τον αντίπαλό μας στα «μάτια» και στις δύο αναμετρήσεις. Είμαι περήφανος για την ομάδα μου και θεωρώ ότι με τέτοιες εμφανίσεις, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα."

Κανδύλας: "Δύο παιχνίδια τα οποία ήταν πολύ ανταγωνιστικά, δεν έχουμε συνηθίσει να παίζουμε σε τέτοιο ρυθμό και πιστεύω ότι θα μας βοηθήσουν πολύ στη συνέχεια. Όσον αφορά την αναμέτρηση, θεωρώ ότι κάναμε αυτό που είπαμε, να κρατήσουμε δηλαδή τη Μέλσουνγκεν στα λίγα γκολ. Πήγαμε το παιχνίδι, σε όσες λιγότερες επιθέσεις γίνεται, η άμυνα κράτησε καλά και οι τερματοφύλακες μας βοήθησαν. Αν ήμασταν λίγο πιο τυχεροί και εύστοχοι στα εξάμετρα, ίσως τώρα να μιλάγαμε για μια από τις σπουδαιότερες νίκες στην ιστορία του ελληνικού χάντμπολ."

Για τα πολλά δοκάρια που είχαν οι "ερυθρόλευκοι"

Τζηράς: "Σίγουρα όταν παίζεις με τέτοιες ομάδες πρέπει να εκμεταλλεύεσαι όλα τα σουτ. Το να φτάνεις στα έξι μέτρα με μια ομάδα σαν τη Μέλσουνγκεν είναι πολυτέλεια σε αυτό το επίπεδο. Δυστυχώς αν δεν είσαι αποτελεσματικός στα εξάμετρα, είναι δύσκολο να διεκδικήσεις ένα αποτέλεσμα. Συνεχίζουμε και θα πρέπει να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι στην τελική προσπάθεια."

Κανδύλας: "Καμιά φορά τα δοκάρια μπορεί να είναι ατυχία, αλλά σημαίνει ότι και η αντίπαλη ομάδα έχει πάρα πολύ καλό τερματοφύλακα και προσπαθείς να βρεις όσα καλύτερα σουτ γίνεται, στις γωνίες. Αυτός είναι ένας λόγος των πολλών δοκαριών. O Σίμιτς, ο τερματοφύλακας της Μέλσουνγκεν έπιασε πολύ καλή απόδοση και πιστεύω ότι ήταν ο πιο σημαντικός παράγοντας που νίκησαν σήμερα (σ.σ.24/11). Χωρίς αυτόν το αποτέλεσμα ίσως να ήταν διαφορετικό."

Η παρακαταθήκη των παιχνιδιών με αντιπάλους τέτοιας δυναμικής

Τζηράς: "Όταν μάθαμε τη κλήρωση με τη Μέλσουνγκεν, ξέραμε ότι θα είχαμε δύσκολο έργο. Λέγαμε ότι θα πρέπει να είμαστε αξιοπρεπείς και να κρατήσουμε χαμηλά τις διαφορές. Δεν συζητούσαμε το ενδεχόμενο νίκης αλλά και στο Κάσελ δείξαμε ότι δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα, παίξαμε πολύ καλά και φτάσαμε κοντά σε μια νίκη για την οποία θα μίλαγε όλη η Ευρώπη."

Κανδύλας: "Μιλάμε για μια ομάδα επτά εκατομμυρίων, η οποία είναι τέταρτη στο πιο δυνατό πρωτάθλημα του κόσμου, το γερμανικό. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να σταθεί αντάξιος και στα δύο παιχνίδια. Πιστεύω ότι και του χρόνου αν συνεχίσουμε έτσι, έχουμε πολλές πιθιανότητες να μπούμε στους ομίλους, κάτι το οποίο δεν έχει καταφέρει ελληνική ομάδα και να γράψουμε άλλη μια χρυσή σελίδα στην ιστορία του ελληνικού χάντμπολ αλλά και του συλλόγου μας."

Η υπόσχεση προς τον κόσμο

Τζηράς: "Ο βασικός μας στόχος είναι η εξασφάλιση των δύο τίτλων στην Ελλάδα, απέναντι σε μια ενισχυμένη ΑΕΚ φέτος. Από εκεί και πέρα το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να δουλέψουμε και να παρουσιαζόμαστε παιχνίδι με το παιχνίδι όλο και καλύτεροι. Θέλω να ευχαριστήσω πολύ τον κόσμο σήμερα, ο οποίος ήταν φανταστικός και μας έδωσε ώθηση. Ελπίζω να έρθει και στα επόμενα παιχνίδια γιατί μας βοηθάει πάρα πολύ στο αγωνιστικό κομμάτι."

Κανδύλας: "Αυτό που έχουμε κάνει τα τελευταία δύο χρόνια, δηλαδή το νταμπλ. Θέλουμε να κρατήσουμε τα κεκτημένα και να είμαστε για τρίτη  χρονιά νταμπλούχοι Ελλάδος. Πιστεύω ότι με τέτοιες εμφανίσεις εμείς και οι οπαδοί μας, μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι."

No comments