Μεσσήνης: Τεράστιο κέρδος οι προπονήσεις της περασμένης εβδομάδας - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Μεσσήνης: Τεράστιο κέρδος οι προπονήσεις της περασμένης εβδομάδας


Την περασμένη εβδομάδα ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι προπονήσεις του Νοτίου (18-19/11) και  Βορείου (21-22/11) Κλιμακίου της Εθνικής Γυναικών, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στο κλειστό του Καματερού και στο Σπίτι του Χάντμπολ αντίστοιχα. Ο Ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής, Παναγιώτης Μεσσήνης σχολίασε στο greekhandball.com τα κέρδη που προέκυψαν , τα τρία σημεία- κλειδιά των ολοήμερων καμπ αλλά και το μελλοντικό πλάνο της ομάδας. Αναλυτικά τα όσα είπε στην ιστοσελίδα μας:

Τα κέρδη των καμπ

To ότι ολοκληρώθηκε άλλο ένα διήμερο καμπ σε Βορρά και Νότο, είναι ένα επιπλέον κέρδος που έχουμε σαν Εθνική ομάδα. Είναι θετικό, και στην παρούσα χρονική στιγμή είναι το καλύτερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε, ώστε να έχουμε τις διεθνείς αθλήτριες κοντά μας και να δουλέψουμε όσα περισσότερα στοιχεία μπορούμε ώστε να βελτιώνεται η ομάδα μας.
Για το 2019 ολοκληρώθηκαν οι δραστηριότητες των αθλητριών με την Εθνική ομάδα. Από αρχές του χρόνου, θα επαναληφθούν τα ημερήσια καμπ και πιστεύουμε πολύ σε αυτά. 

Τα τρία βασικά σημεία- κλειδιά των προπονήσεων

Οι δυνατότητές μας για ολοκληρωμένα καμπ είναι περιορισμένες επομένως δίνουμε μεγάλη σημασία στα ημερήσια για τρεις βασικούς λόγους. Πρώτον οι αθλήτριες είναι για μεγαλύτερο διάστημα μαζί και προσθέτουν προπονήσεις στο ετήσιο καλεντάρι. Δεύτερον, μεγαλώνει η δεξαμενή από την οποία αντλούμε παίκτριες και προσθέτουμε νεανίδες οι οποίες σταδιακά εντάσσονται σε μια κοινή αγωνιστική φιλοσοφία. Τρίτον και επίσης σημαντικό, είναι ένα κέρδος και για τις ίδιες αφού δουλεύουν μαζί και πραγματοποιούν περισσότερες προπονήσεις που τις βοηθούν ατομικά.


Οι επόμενες υποχρεώσεις της Ελλάδας

Τα καμπ θα επαναληφθούν το 2020. Έχουμε μπροστά μας τα παιχνίδια με την Αυστρία τον Μάρτιο, καθώς και αυτά κόντρα στην Ισπανία και την Ολλανδία τον Μάιο. Ακολουθούν επίσης και τα προκριματικά του επόμενου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. 

Το μελλοντικό πλάνο της Εθνικής

Εμείς έχουμε την υποχρέωση να προετοιμαστούμε και να σχεδιάσουμε ένα πλάνο διετίας επειδή κατά τη γνώμη μου αυτό το σύνολο έχει μεγάλες δυνατότητες. Θα πρέπει όλοι να είμαστε έτοιμοι και να στοχεύσουμε σε καλύτερα αποτελέσματα αλλά και στο κλείσιμο της "ψαλίδας" ανάμεσα στην ομάδα μας και  στις καλές ομάδες της Ευρώπης.

No comments