Velux EHF Champions League: Με νίκη ξεκίνησε η πρωταθλήτρια Ευρώπης Βαρντάρ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Velux EHF Champions League: Με νίκη ξεκίνησε η πρωταθλήτρια Ευρώπης Βαρντάρ



Η κάτοχος του τροπαίου Βαρντάρ ξεκίνησε νικηφόρα τις φετινές της ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, μετά την επικράτηση της επί της Μονπελιέ με 33-31 ( 16-17 ημίχρονο). Η ομάδα του Νταβίτ Πισονέρο πέρασε αλώβητη από μία δύσκολη έδρα, δείχνοντας ότι δεν έχει επηρεαστεί από το μεγάλο κύμα αποχωρήσεων του καλοκαιριού και παραμένει μία από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης.

Οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, ωστόσο η Βαρντάρ κάνοντας λιγότερα λάθη και έχοντας σε μεγάλη ημέρα τον πλέι μέικερ της Στας Σκούμπε, πήρε την πολύτιμη νίκη. Ο Σκούμπε πέτυχε 7 τέρματα, 3 εξ αυτών στο τελευταίο πεντάλεπτο. Ο τεχνικός της γαλλικής ομάδας Πατρίς Καναγιέ, μετά τη λήξη του παιχνιδιού δήλωσε:
« Αν κοιτάξουμε τα στατιστικά, ήμασταν καλύτεροι από τη Βαρντάρ, με εξαίρεση την κατηγορία των λαθών. Ήμασταν αποτελεσματικοί στα σουτ που επιχειρήσαμε, αλλά το ποσοστό μας έπεσε στα τελευταία 7 με 8 λεπτά. Ωστόσο είδα πολλά πράγματα που με κάνουν να κοιτάω το μέλλον αισιόδοξα».

Από την άλλη πλευρά ο αριστερός ίντερ της Βαρντάρ, Κρίστιαν Ντίσινγκερ, στάθηκε στην καλή άμυνα της ομάδας του στο δεύτερο ημίχρονο. Χαρακτηριστικά ανέφερε : «Και οι δύο ομάδες έκαναν πολλά λάθη στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο εμείς παίξαμε πιο σκληρά στην άμυνα και κάναμε αρκετά κλεψίματα. Είναι σημαντικό ότι ξεκινάμε με τους δύο βαθμούς της νίκης, αλλά ξέρουμε ότι μπορούμε να παίξουμε καλύτερα στο μέλλον.»

Να σημειωθεί ότι από τη σεζόν 2014/2015 η Βαρντάρ αγωνίζεται εκτός έδρας και έχει μόνο νίκες στις πρεμιέρες του Champions League. Η χθεσινή ήταν η έκτη συνεχόμενη.

Μονπελιέ: Porte 7, Descat 5, Simonet 5, Lenne 3, Pettersson 3, Villeminot 3, Brito Duarte 2, Richardson 2, Grebille 1

Βαρντάρ: Skube 7, Dibirov 6, Shishkarev 5, Atman 4, Cupic 4, Kalarash 4, Kristopans 2, Gorpishin 1

Αναλυτικά τα χθεσινά αποτελέσματα του VELUX EHF Champions League:
Τσεχόφσκι Τσέκοφ-Βίσλα Πλοκ: 25-23 (9-7)
Μονπελιέ-Βαρντάρ: 31-33 (17-16)
Πικ Σζέγκεντ-Μπαρτσελόνα: 31-28 (18-11)
Τάτραν Πρέσοφ-Ιρούν :23-25 (10-12)
Πόρτο-Μέσκοφ Μπρεστ:27-25 (9-15)
Ζάγκρεμπ- Παρί Σεν Ζερμέν: 29-37 (15-19)

No comments