Η συνέντευξη Τύπου για το F6 των Νεανίδων - Make Place For One More Woman- Αντιδράσεις για την απόφαση του ΣτΕ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Η συνέντευξη Τύπου για το F6 των Νεανίδων - Make Place For One More Woman- Αντιδράσεις για την απόφαση του ΣτΕ

Η συνέντευξη Τύπου για το F6 των Νεανίδων- Παρουσίαση συνεργασίας με το Make Place For One More Woman-  Αντιδράσεις για την απόφαση του ΣτΕ

Στο ΚΕΠ Δήμου Νέας Ιωνίας πραγματοποιήθηκε σήμερα η επίσημη συνέντευξη Τύπου της τελικής φάσης (Final 6) του 29ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Νεανίδων, η οποία θα διαρκέσει έως την Μ. Πέμπτη και θα διεξαχθεί στα κλειστά γυμναστήρια Νέας Ιωνίας, Καματερού και ΟΑΚΑ (αίθουσα Γ. Κασιμάτης).

Παράλληλα παρουσιάστηκε επίσημα η συνεργασία της ΟΧΕ με το πρόγραμμα Make Place For One More Woman. Παρόντες ήταν ο Γενικός Γραμματέας ΟΧΕ Κώστας Σταματιάδης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και
Αργυρή Ολυμπιονίκης της Υδατοσφαίρισης Βούλα Κοζομπόλη και οι προπονητές των ομάδων που συμμετέχουν στην τελική φάση, εκτός της ΑΕΣΧ Πυλαίας, η αποστολή της οποίας ήταν καθ’ οδόν για την Αθήνα.

Κώστας Σταματιάδης (Γενικός Γραμματέας ΟΧΕ): «Σήμερα έχουμε την ευκαιρία να εγκαινιάσουμε επισήμως την συνεργασία μας με το πρόγραμμα Make Place For One More Woman. Πρόκειται για μια ιδέα της Ερασμίας Λάσκαρη, εφόρου των Εθνικών ομάδων γυναικών και της Νέας Ιωνίας. Έχουμε ιδιαίτερη ευαισθησία στο κομμάτι των γυναικών και χάρηκα όταν άκουσα από την Βούλα ότι είμαστε η πρώτη Ομοσπονδία, η οποία συνεργάζεται με το πρόγραμμα. Θα κάνουμε πάρα πολλά πράγματα μαζί. Στα πλαίσια του συγκεκριμένου προγράμματος η ΟΧΕ θα ζητήσει τον επόμενο χρόνο από τα σωματεία να συμβάλλουν με την σειρά τους, δίνοντας από μία θέση σε ένα μικρό κορίτσι στα τμήματα υποδομής, χωρίς συνδρομή. Θα είναι μία συμβολική και συνάμα ουσιαστική κίνηση, μία από τις πολλές που θα ακολουθήσουν. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες στο F6 και να είναι μία όμορφη διοργάνωση».

Βούλα Κοζομπόλη (Πρόεδρος Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών): «Όταν με κάλεσαν οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας για να μιλήσουμε για πρόγραμμα υπήρξε μεγάλος ενθουσιασμός. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς που μία Ομοσπονδία στέκεται στο πλευρό μας. Η Ομοσπονδία του χάντμπολ πρωτοπορεί με αυτή την συνεργασία. Το πρόγραμμα αυτό είναι απόρροια του ευρωπαϊκού βραβείου ’’αθλητισμός και γυναίκα’’ που παρέλαβα το 2015 από την ΔΟΕ. Ο στόχος είναι περισσότερες γυναίκες στον αθλητισμό, στην συνέχεια στην προπονητή και έπειτα και στην διοίκηση. Παγκοσμίως υπάρχει πρόβλημα στο θέμα αυτό. Πιστεύουμε ότι όσο προβάλουμε το πρόγραμμα και κάνουμε ενέργειες, τόσο καλύτερα αποτελέσματα θα έχουμε. Ήδη έχουμε κάνει την πρώτη δράση με την ΟΧΕ, είναι το βιντεάκι που δημιουργήσαμε με την συμμετοχή αθλητριών του χάντμπολ και θα ακολουθήσουν και άλλες. Για παράδειγμα έχουμε στο μυαλό μας και υποτροφίες».

Αλέξανδρος Ταρινίδης (Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών): «Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τις δύο ομάδες που υποστηρίζουν την τελική φάση, τον ΟΦΝ Ιωνίας και τον ΓΑΣ Καματερού. Εμείς ως Μέγας Αλέξανδρος έχουμε μεγάλες εμπειρία από τελικές φάσεις και στόχος μας είναι το καλύτερο. Εύχομαι να διεξαχθούν ανταγωνιστικά παιχνίδια, όπως συνέβη στο εναρκτήριο ματς ανάμεσα σε Μ. Αλέξανδρο και ΟΦΝΙ. Είναι σημαντικό ότι πολλές διεθνείς αθλήτριες θα αγωνιστούν στην τελική φάση, αυτό είναι σημαντικό, θα ανεβάσουν και το επίπεδο τους, αλλά αυτό των ομάδων τους. Εύχομαι υγεία σε όλες τις ομάδες και καλό Πάσχα. Θέλω να συγχαρώ επίσης την κ. Κοζομπόλη για την προσπάθεια και να δώσω την διαβεβαίωση ότι ως Μέγας Αλέξανδρος θα είμαστε δίπλα στο πρόγραμμα».

Δέσποινα Τσερέπη (Αρίων Πτολεμαΐδας): «Ευχαριστούμε τα δύο σωματεία ΟΦΝ Ιωνίας και ΓΑΣ Καματερού για την φιλοξενία. Ελπίζω να παρακολουθήσουμε όμορφα παιχνίδια γιατί αυτά τα κορίτσια είναι το μέλλον του ελληνικού γυναικείου χάντμπολ. Ευχόμαστε να μην υπάρχουν τραυματισμού. Συγχαρητήρια στην Ομοσπονδία και την κα Κοζομπόλη για αυτή την συνεργασία και τις προσπάθειες να αναδειχθεί η ελληνίδα αθλήτρια και προπονήτρια, ελπίζω το πρόγραμμα να έχει θετική επίδραση. Καλή Ανάσταση σε όλους».

Σοφία Ναϊσίδου (προπονήτρια ΟΦΝ Ιωνίας): «Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους παρευρισκόμενους. Να ευχαριστήσω πολύ όλες τις αποστολές που μας έκαναν την τιμή να έρθουν στην Αθήνα και να διοργανώσουμε –ελπίζουμε- ένα καλό Final-6. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η διαμονή τους και οι συνθήκες θα είναι τέτοιες, ώστε οι αθλήτριες να αποδώσουν τα μέγιστα μέσα στο γήπεδο, έτσι ώστε κερδισμένο να βγει το γυναικείο χάντμπολ. Θέλω να ευχηθώ σε όλες τις ομάδες καλή επιτυχία. Ευχαριστούμε την κα Κοζομπόλη που θα παρουσιάσει αυτό το πρόγραμμα στο άθλημα μας. Είμαστε όλοι δίπλα της».

Μενέλαος Δανήλος (προπονητής ΓΑΣ Καματερού): «Να δώσουμε συγχαρητήρια στους δύο συλλόγους για την υποστήριξη του Final-6 και στην… αφανή ηρωίδα την Ερασμία Λάσκαρη. Θέλω να συγχαρώ όλες τις ομάδες που προκρίθηκαν στην τελική φάση και σε όλα τα κορίτσια που θα πάρουν μέρος που σε αυτή την δύσκολη περίοδο των Πανελλαδικών εξετάσεων βρίσκονται εδώ για να παίξουν χάντμπολ. Ελπίζω να γίνουν ωραία παιχνίδια και οι ομάδες να εκπληρώσουν τους στόχους τους. Όσον αφορά το πρόγραμμα ένα θέλω να πω ότι πρέπει να κάνουμε όλοι μαζί χώρο για μια ακόμα γυναίκα στο χάντμπολ».

Γιώργος Κάκος (προπονητής ΑΟ Προσοτσάνης): «Είμαστε η μικρότερη πόλη αυτή τη στιγμή που συμμετέχει με ομάδα στο Final-6 που με επιτυχία διοργανώνεται στην Αθήνα με την βοήθεια των ΟΦΝ Ιωνίας και ΓΑΣ Καματερού και ταυτόχρονα η πιο νεαρή ομάδα. Μετά από έξι χρόνια είμαστε και πάλι στις τελικές φάσεις, πιστεύω θα είναι μία σημαντική εμπειρία για τα κορίτσια ενόψει των επόμενων ετών».


«Ταφόπλακα στις προσπάθειες των παιδιών η απόφαση του ΣτΕ»
Στο τέλος της συνέντευξης Τύπου ο ΟΦΝ Ιωνίας βράβευσε την Βούλα Κοζομπόλη για την προσφορά της στον ελληνικό αθλητισμό. Την απονομή έκανε ο γενικός γραμματέας του ΟΦΝΙ Παντελής Χατζηιωάννου, ο οποίος με την ευκαιρία εξέφρασε την αντίθεση του για την απόφαση του ΣτΕ να κρίνει αντισυνταγματική την εισαγωγή των διακριθέντων αθλητών σε σχολές των ΑΕΙ και ΤΕΙ της προτίμησής τους, καθ' υπέρβαση του προβλεπόμενου αριθμού εισακτέων.

Για το θέμα ρωτήθηκαν τόσο ο Γενικός Γραμματέας της ΟΧΕ, όσο και η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, οι οποίοι τόνισαν:

Κώστας Σταματιάδης: «Υπάρχει μία καθολική αντίδραση από όλους τους φορείς που εμπλέκονται στον ελληνικό αθλητισμό, διότι πρόκειται για απόφαση που αν ισχύσει επί τις ουσίας λειτουργεί ως… ταφόπλακα σε όλη την προσπάθεια που κάνει ένα μικρό παιδί στον αθλητισμό. Λειτουργεί επίσης αρνητικά στην ψυχολογία των γονέων και δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα στα ερασιτεχνικά αθλήματα στο να κρατήσουμε τα παιδιά μετά την ηλικία των 18. Πρέπει οι αθλητές και οι αθλήτριες να βοηθούνται, δεν παίρνουν εξάλλου την θέση κανενός.
Κάποιοι έχουν και σοβαρό πρόβλημα με τις απουσίες. Εκτιμώ ότι υπάρχει η βούληση από την αθλητική ηγεσία για νομοθετική ρύθμιση, η οποία πρέπει να είναι θωρακισμένη από παντού. Παρακολουθούμε στενά το θέμα, έχουμε κάνει εκεί που πρέπει τις παρεμβάσεις μας ως άθλημα».

Βούλα Κοζομπόλη: «Είναι μια απαράδεκτη απόφαση. Να σας πω την αλήθεια όταν το διάβασα, δεν πίστευα στα μάτια μου. Έχω υπάρχει αθλήτρια της Εθνικής για 15 συναπτά έτη και ξέρω τι θα πει να κάνεις θυσίες. Εγώ και πολλοί άλλοι αθλητές, αντίθετα με αυτό που μπορεί να πιστεύουν κάποιοι, έχω σπουδάσει, συγκεκριμένα οικονομικά με μεταπτυχιακό στην οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων, αν αυτό λέει κάτι σε κάποιους. Άλλα παιδιά έχουν κάνει και διδακτορικό. Αυτό ήταν το τελευταίο κίνητρο που είχε απομείνει στα παιδιά για να κάνουν αθλητισμό. Στην χώρα μας που γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, το Ολυμπιακό πνεύμα και οι Ολυμπιακές αξίες, αυτή η απόφαση είναι απαράδεκτη και πιστεύω όλα ξεκινάνε από την έλλειψη Ολυμπιακής Παιδείας. Θεωρώ ότι είναι επείγον να ενταχθεί το συγκεκριμένο μάθημα στο σχολικό πρόγραμμα. Οι άνθρωποι που πήραν αυτή την απόφαση είναι σίγουρο ότι δεν ξέρουν από αθλητισμό και δεν έχουν Ολυμπιακή Παιδεία, επίσης δεν ξέρουν τι γίνεται και στον υπόλοιπο κόσμο. Για παράδειγμα υπάρχουν χώρες που στέλνουν καθηγητές μαζί με τις αθλητικές αποστολές για να μην χάνουν τα παιδιά τα μαθήματα τους και υπάρχουν κάποιες χώρες που δίνουν υποτροφίες πολλών χιλιάδων δολαρίων και ευρώ για να πάνε τα παιδιά σε κολέγια και παράλληλα με τον αθλητισμό να σπουδάσουν.
Ευτυχώς η αθλητική ηγεσία πήρε ξεκάθαρη θέση για το θέμα. Ελπίζω να βρεθεί λύση για τα παιδιά που έχουν φέτος Πανελλήνιες εξετάσεις».

No comments