Το όνειρο του Δημήτρη Παναγιώτου ! - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Το όνειρο του Δημήτρη Παναγιώτου !

 

Ο 19χρονος αθλητής του Δούκα Δημήτρης Παναγιώτου, προετοιμάζεται με την Εθνική Νέων προκειμένου να είναι ανάμεσα σε εκείνους που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Ο Παναγιώτου, που ενθαρρύνθηκε στο ξεκίνημα του στο χάντμπολ από τον αείμνηστο προπονητή-παιδαγωγό Γιώργο Σαϊτη, συνδυάζει το χάντμπολ με τις σπουδές του στην Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών και σε επίπεδο Εθνικών ομάδων, έχει παίξει στους Μεσογειακούς Αγώνες της Αλγερίας, πήρε μέρος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα β' κατηγορίας των Νέων στη Βάρνα (4η θέση) και πανηγύρισε το χάλκινο μετάλλιο με την Εθνική Εφήβων στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα β΄ κατηγορίας στο Ισραήλ. Εκεί αναδείχθηκε καλύτερος πλέϊ μέϊκερ και πολυτιμότερος αθλητής της διοργάνωσης (MVP).

Αναφερόμενος στη συμμετοχή με την Εθνική Νέων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα  U21, που θα φιλοξενηθεί τον Ιούνιο σε Ελλάδα και Γερμανία, ο Παναγιώτου υποστηρίζει με τοποθετήσεις του προς τον επίσημο ιστότοπο της ΟΧΕ :

'' Από παιδί ονειρευόμουν αυτή τη στιγμή και μπορώ να πω ότι στάθηκα τυχερός που το 2021 αναβλήθηκε η διοργάνωση λόγω του Covid-19 και έτσι πρόλαβα να συμμετάσχω φέτος σε αυτή την Εθνική Νέων. Είναι σπουδαίο, διότι μπορούμε να δείξουμε σε όλο τον κόσμο τη δουλειά που κάναμε όλα αυτά τα χρόνια σε ομαδικό και προσωπικό επίπεδο. Οι συμπαίκτες μου, οι προπονητές και εγώ προσωπικά έχουμε δουλέψει όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά γι' αυτή την πρόκληση. Ελπίζουμε ότι το ελληνικό κοινό θα είναι δίπλα μας. Ονειρευόμαστε το καλύτερο. Ο ρεαλιστικός στόχος όμως είναι να πηγαίνουμε βήμα - βήμα, αγώνα με τον αγώνα. Να κερδίσουμε το πρώτο ματς και να δούμε το επόμενο. Σε κάθε περίπτωση, όλοι μας θέλουμε να φτάσουμε στη Γερμανία, εκεί όπου θα παιχτούν οι υψηλές θέσεις της διοργάνωσης. Είμαστε πολύ κοντά με τους ξένους στις μικρές ηλικίες. Μετά εκείνοι ξεφεύγουν και φτάνουν να αγωνίζονται σε πολύ υψηλότερο επίπεδο. Και αυτό, όμως, είναι κάτι που νομίζω ότι θα αλλάξει σύντομα, θα βελτιωνόμαστε και θα τους φτάσουμε. Η πρόσφατη επιτυχία της Εθνικής Ανδρών και η πρόκριση στο EURO για πρώτη φορά στην ιστορία μας αυτό δείχνει και παράλληλα αποτελεί μεγάλο κίνητρο για όλα τα νέα παιδιά. Πλέον υπάρχει μία ελπίδα ότι μπορούμε να καταφέρουμε και εμείς κάτι μεγάλο στο χάντμπολ".

No comments