Ο Ολυμπιακός, με ατού την άμυνα, απέκλεισε την ΑΕΚ και πέρασε στον τελικό ! - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ο Ολυμπιακός, με ατού την άμυνα, απέκλεισε την ΑΕΚ και πέρασε στον τελικό !

 


Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε δίκαια, καθώς ήταν καλύτερος σε απόδοση, στον τελικό του Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδος, όπου θα αντιμετωπίσει την Τρίτη τον Δούκα, αποκλείοντας την ΑΕΚ με 24-21 στο κλειστό της Αγίας Τριάδας στο Ναύπλιο.
Για τον Ολυμπιακό, ατού ήταν η άμυνα, με σπουδαίο ειδικά τον Κανδύλα και 11 αποκρούσεις από τον Μπάουερ ενώ χρησιμότατοι ήταν ο Μοντόρο, ο Καραμπουρνιώτης και με καθοριστικά γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Γκρατζάν.  
Η ΑΕΚ δεν κατάφερε να επιβάλλει το δικό της, γρήγορο, ρυθμό παιχνιδιού ενώ δεν πήρε την βοήθεια που θα περίμενε, ούτε καν από το μεγαλύτερο ''όπλο'' της, τον Μαντάλινιτς, ο οποίος ναι μεν σημείωσε 8 γκολ, αλλά, έδειχνε εκνευρισμό σε σημαντικό μέρος του αγώνα. 
Χαρακτηριστικό είναι ότι σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να περάσει μπροστά στο σκορ ούτε σε ένα σημείο ενώ δεχόταν γκολ με ευκολία σε κρίσιμα σημεία.
Πολύ καλό ξεκίνημα από τον Ολυμπιακό, που προηγήθηκε στο 5΄ με 4-1, με γρήγορο ρυθμό και περιορισμένα λάθη. 
Η προσπάθεια προσαρμογής της άμυνας της ΑΕΚ σε σχήμα δίχως τον τραυματία Αραμπατζή, που μπήκε στον αγώνα στο 18.30'' , ήταν δυσχερής ενώ και επιθετικά η Ενωση δεν μπορούσε να βρεί λύσεις απέναντι στη συμπαγή άμυνα των ''ερυθρολεύκων '', με τον Μπάουερ να έχει 3 επεμβάσεις στα πρώτα 6 λεπτά.
Η ΑΕΚ πέτυχε στο 8΄ μόλις το δεύτερο τέρμα της στον αγώνα, με τον Μαντάλινιτς που σημείωσε το 4-2 σε ένα κλειστό παιχνίδι με ενέργεια και πάθος.
Ο Μάτσκεβιτς είχε 3 αποκρούσεις στο 11΄, αλλά, ο Ολυμπιακός πέρασε και πάλι μπροστά με τρία γκολ, γράφοντας το 6-3 με τον Μοντόρο στο 13΄ ενώ στο 16.27΄΄ με τον Δομπρή η διαφορά έφθασε στην έως τότε υψηλότερη τιμή της, με το 7-3, με την ΑΕΚ να μην έχει αποτελεσματικές λύσεις.
Δύο διαδοχικά, παλληκαρίσια, γκολ από Αραμπατζή και Τσέπιτς, μείωσαν τη διαφορά στο 8-5 στο 21΄, αν και ο Ολυμπιακός είχε αποσπασθεί με 5 τέρματα ( 8-3 ).
Μάλιστα, η ΑΕΚ αν και βρέθηκε για ένα δίλεπτο, να παίζει με 5 παίκτες μετά από ποινές σε Μάτσκεβιτς ( για διαμαρτυρία ) και Σόκολιτς, έμεινε σε επαφή στο σκορ με τον Ολυμπιακό, χάρη στις προσωπικές προσπάθειες του Λέμος και του Μαντάλινιτς που διαμόρφωσαν το 11-9 στο 29.30'', αποτέλεσμα που έμεινε ως τελικό για το πρώτο μέρος.
Με τον Μπάουερ να φθάνει στις 8 αποκρούσεις ( πιάνοντας και 1 πέναλτυ ), στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 12-9 στο 33.40'' .
Η εξέλιξη της αναμέτρησης ήταν υπέρ του Ολυμπιακού, που υποχρέωνε την ΑΕΚ σε σειρά από βεβιασμένες προσπάθειες και με την πιεστική άμυνα του, προκαλούσε πρόσθετο εκνευρισμό στην αντίπαλο του, η οποία από την αρχή άλλωστε ακολουθούσε στο σκορ, σε ένα ματς πάντως με αρκετά αβίαστα λάθη εκατέρωθεν.
Με τον Μαντάλινιτς, όμως, η ΑΕΚ πλησίασε στο ένα γκολ ( 13-12 ) στο 40΄ , με τον Ολυμπιακό να παίρνει μεγάλη βοήθεια από τον Μοντόρο που σημείωσε αμέσως το 14-12 ενώ ακολούθησε στον αιφνιδιασμό το 15-12 από τον Καραμπουρνιώτη και το 16-12 από τον Μπάγιος, με τους ''κιτρινόμαυρους'' να δέχονται τρία γκολ μέσα σε 70 δευτερόλεπτα.
Οσο το παιχνίδι πλησίαζε προς το τέλος του, τόσο εντείνονταν οι διεκδικήσεις της μπάλλας σε κάθε φάση, όπως και η αμφισβήτηση, με τον Ολυμπιακό να διατηρεί την πρωτοπορία στο σκορ και την ΑΕΚ να επιχειρεί να αντιδράσει, δίχως όμως διάρκεια στην απόδοση της και με σφάλματα σε κρίσιμα σημεία.
Στο 52΄, ο Ολυμπιακός, με τέρμα του Πασσιά πήρε και πάλι διαφορά 4 γκολ ( 20-16 ), παρά τα 2 γκολ που έβαλε ο Κεδέρης ενώ η απόσταση έφθασε τα 5 τέρματα στο 53΄ με την ΑΕΚ να αδυνατεί να αλλάξει τη ροή του παιχνιδιού.
Με το σκορ στο 23-19 στο 58.30'', στην πραγματικότητα, το αποτέλεσμα είχε κριθεί πλέον και το τελικό 24-21 σφράγισε τις προσπάθειες των δύο ομάδων.

Τα πεντάλεπτα : 4-1, 5-2, 6-3, 8-4, 10-5,  11-9 ( ημίχρονο ), 12-10, 13-11, 16-13, 18-15, 21-17, 24-21.

Διαιτητές : Μπέτμαν-Τζαφερόπουλος.
Δίλεπτα: 4-5, Πέναλτι: 1/1-1/0.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ : Μπάουερ, Μπάγιος 3, Παπαδόπουλος 1, Παπαβασίλης 2, Μπουρζέ, Κανδύλας 1, Μιχαηλίδης, Καραμπουρνιώτης 2, Μοντόρο 5, Γκρατζάν 4, Οστρούτσκο 1, Σλαβούλιτσα, Νιοκάς 1, Δομπρής 2, Πασσιάς 2, Κοτανίδης. 
ΑΕΚ : Μάτσκεβιτς, Αραμπατζής 1, Κεδέρης 2, Τικ 2, Ζίφκοβιτς, Σόκολιτς, Ρογκούλσκι 1, Παπαδιονυσίου 1, Αλμέϊδα, Λιάπης , Τσέπιτς 1, Ηλιόπουλος 1, Λέμος 2, Τσιτομπί 2, Μαντάλινιτς 8, Αρσιτς.

No comments