''Αμύνης εγκώμιον '' ! - greekhandball.com

Τελευταία νέα

''Αμύνης εγκώμιον '' !


Ο προπονητής του Ολυμπιακού Νίκος Γραμματικός επεσήμανε για την νίκη-πρόκριση της ομάδας του επί της ΑΕΚ : 

«Μείναμε πιστοί στο πλάνο μας, στην άμυνα, η οποία θεωρώ ότι ανταποκρίθηκε πάρα πολύ καλά. Πήραμε μεγάλη βοήθεια και από τον Μπάουερ, ο οποίος σήμερα πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση. Από εκεί και πέρα, η αποχή των τριών εβδομάδων δεν βοήθησε την ομάδα να έχει ρυθμό στην επίθεση, παρόλα αυτά είμαι πολύ ευχαριστημένος, είναι ένα πολύ καλό αποτέλεσμα για εμάς, ας μην ξεχνάμε ότι παίζαμε απέναντι σε έναν σπουδαίο αντίπαλο, αλλά όπως είπα και στα παιδιά, κάναμε μια νίκη. Αυτό που έχει σημασία, είναι αύριο να είμαστε πάρα πολύ σοβαροί και απέναντι στον Δούκα, που είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα, να μείνουμε 100% συγκεντρωμένοι στο πλάνο».

Από την πλευρά του, ο τεχνικός της ΑΕΚ Αλέξης Αλβανός, τόνισε : 

«Σίγουρα η καλή άμυνα του Ολυμπιακού μας προβλημάτισε πολύ σε συνδυασμό με τα πολλά χαμένα σουτ από τα 6 μέτρα και τον τερματοφύλακα τους που τους κράτησε σε πολλές περιπτώσεις στο πρώτο ημίχρονο. Προσπαθήσαμε να καλύψουμε τη διαφορά των 5 γκολ, την ψαλιδίσαμε στα δύο και στο ένα γκολ, αλλά η αποτελεσματικότητα ήταν βασικός λόγος του αποτελέσματος. Είχαμε πει ότι σε τέτοια ματς μετράει πάνω απ’ όλα η συγκέντρωση, η πειθαρχία και η ηρεμία. Κάποια λάθη δικά μας και κάποια διαιτητικά, μας νευρίασαν, γεγονός που δεν πρέπει να είναι αποδεκτό από μία ομάδα που έχει τόσο υψηλούς στόχους. Φέτος αντιμετωπίσαμε μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός που έχει τους ίδιους στόχους και την ίδια δυναμική με εμάς. Δεν υπάρχουν φαβορί ανάμεσα σε αυτές τις δύο ομάδες. Παρόλα αυτά είναι κάτι στο οποίο πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Είμαστε τυχεροί που έχουμε το πλεονέκτημα της έδρας και θα πρέπει να το κρατήσουμε και να μην σπαταλήσουμε την ευκαιρία όπως πέρσι».

Μπάμπης Δομπρής (πλέι μέικερ Ολυμπιακού):

«Ήταν ένα πολύ δυνατό ματς απέναντι σε έναν πολύ αξιόλογο αντίπαλο, τον οποίο θα αντιμετωπίσουμε και στον τελικό του πρωταθλήματος. Εμείς, δώσαμε βάση στην άμυνα μας, για να αντιμετωπίσουμε τα επιθετικά ατού της ΑΕΚ. Γνωρίζαμε ποια ήταν τα δυνατά τους σημεία, που μπορούμε να δώσουμε λίγο χώρο, που μπορούμε να πιέσουμε λίγο παραπάνω, αλλά θεωρώ, ότι σταθήκαμε αρκετά καλά και στην επίθεση, βρίσκοντας λύσεις απέναντι στην σκληρή άμυνα της ΑΕΚ και καταφέραμε να πάρουμε αυτή τη μεγάλη νίκη, η οποία φυσικά δεν σημαίνει τίποτα, αν αύριο δεν κατακτήσουμε το τρόπαιο απέναντι στην ομάδα του Δούκα».



No comments