Ο ΠΑΟΚ στον τελικό, φωνάζει για τη διαιτησία και την ΚΕΔ η Αρτα ! - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ο ΠΑΟΚ στον τελικό, φωνάζει για τη διαιτησία και την ΚΕΔ η Αρτα !

 


Για 9η φορά στην ιστορία του ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Γυναικών καθώς νίκησε με 29-28 την Αναγέννηση Άρτας στον 1ο ημιτελικό του 19ου Final Four του Κυπέλλου Γυναικών που διεξάγεται στην Ηγουμενίτσα και θα διεκδικήσει το 5ο συνεχόμενο και 7ο συνολικά Κύπελλο της ιστορίας του.

Η Αρτα εξέφρασε παράπονα για τη διαιτησία, υποστηρίζοντας ότι έκρινε το αποτέλεσμα.

Η αναμέτρηση ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και αμφίρροπη έως το τέλος, με την Αρτα να χάνει από το 21΄ με κόκκινη την Προκοπίδου για σκληρό φάουλ στην Χατζηπαρασίδου, αλλά, να ισοφαρίζει σε 15-15 στο τέλος του ημιχρόνου.

Ο ΠΑΟΚ είχε το προβάδισμα στην επανάληψη και όταν βρέθηκε να χάνει με 24-23 στο 46΄ , πέτυχε σερί 4-0 με Ζυγούρα και Χατζηπαρασίδου, προηγήθηκε στο 52΄ με 24-27 και κράτησε το προβάδισμα έως το τέλος, με καθοριστικά τέρματα από την Βράνσιτς.

Η Χατζηπαρασίδου ήταν με 8 γκολ η πρώτη σκόρερ του ΠΑΟΚ ενώ η Μούρνου με 7 τέρματα ήταν η πιο παραγωγική αθλήτρια της Αρτας.

Μεγάλο ματς για την Αναγέννηση έκαναν η Νούλα (5 γκολ) και η Μούρνου (7 γκολ), ενώ πρώτη σκόρερ του ΠΑΟΚ ήταν η Χατζηπαρασίδου (8 γκολ).

Η τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ  Εμμανουέλα Τσικνάκη δήλωσε :

'' Παίζαμε απέναντι σε μία πολύ μεγάλη ομάδα με μεγάλη ιστορία. Εννοείται πως σε έναν θεσμό όπως είναι το Κύπελλο, όπου τα ματς είναι νοκ-άουτ, ο καθένας θα μπει μέσα και θα διεκδικήσει τις πιθανότητές του, όποιες και αν είναι αυτές. Η Άρτα σήμερα αυτό έκανε. Προσπάθησε να είναι ανταγωνιστική 60 λεπτά και νομίζω το κατάφερε. Δώσαμε εμείς το δικαίωμα να το κάνει αυτό η Άρτα, η άμυνά μας σήμερα δεν ήταν τόσο καλή, παρόλα αυτά το αποτέλεσμα έγραψε ότι ο ΠΑΟΚ νίκησε, και αύριο έχουμε να αντιμετωπίσουμε έναν πολύ δύσκολο αντίπαλό, όποιος και αν είναι αυτός ''.

Από την Αρτα ο Πρόεδρος της Βασίλης Κρανιώτης, μέλος του Δ.Σ. της ΟΧΕ, επεσήμανε :

'' Ο ορισμός των διαιτητών ήταν εκ του πονηρού και με δόλο για να αδικηθεί η ομάδα της Αναγέννησης με το πρόσχημα της καταγωγής του ενός διαιτητή από την Άρτα. Ζητάμε την παραίτηση του Προέδρου της ΚΕΔ Κώστα Κατσίκη και εγώ προσωπικά ως μέλος του ΔΣ της ΟΧΕ άρω την εμπιστοσύνη μου στο πρόσωπο του ''.

Τα πεντάλεπτα: 1-3, 2-5, 5-7, 9-10, 12-13, 15-15 (ημχ), 16-18, 20-22, 23-23, 24-25, 26-28, 28-29

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ (Σεϊρεκίδης): Κολλύρη, Δήμου, Ναντότσι, Σκάρα 5, Νούλα 5, Σπυριδοπούλου, Μούρνου 7, Σαΐντοβα 1, Τσερέπη, Σουρχάν 4, Προκοπίδου 1, Χοβτούν 3, Τσβετκόσκα 2, Παπακοσμά, Τριετίνα, Μάστακα.

ΠΑΟΚ (Πελεκίδης): Τσικνάκη, Χατζηπαρασίδου 8, Μαυροσαββίδου, Μεντεσίδου, Βράντσιτς 3, Ζυγούρα 4, Καπρινιώτη, Σαμολαδά, Αμβροσιάδου, Σεβδίλη 1, Γκόμες 1, Νταβέφσκα, Ζένελι, Μποριζόφσκα 4, Ριμπέιρο 1, Μπουράτο 7.

Διαιτητές: Ζήσης- Χαραλαμπίδης, Κόκκινη: 20:45 Προκοπίδου (επικίνδυνο παιχνίδι- δεν κρατήθηκε δελτίο) Δίλεπτα: 5-5, Πέναλτι: 10/9-7/6


No comments