Η Εθνική Ανδρών ξανά μετά από 4 χρόνια στη Μίκρα ! - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Η Εθνική Ανδρών ξανά μετά από 4 χρόνια στη Μίκρα !

 


Με προπόνηση στο «Σπίτι του Χάντμπολ», στη Μίκρα Θεσσαλονίκης ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών για το πρώτο από τα δύο φιλικά παιχνίδια με αντίπαλο τη Γεωργία που θα διεξαχθεί αύριο Τετάρτη στις 18:30.

Η είσοδος είναι ελεύθερη με τους διεθνείς να περιμένουν την υποστήριξη του κοινού της Θεσσαλονίκης και κυρίως των αθλητών- αθλητριών και προπονητών των σωματείων της ΕΣΧΘ, καθώς η ομάδα επιστρέφει στη «νύμφη του Θερμαϊκού» για αγώνες –έστω και φιλικούς- μετά από 5 χρόνια.

Τελευταίο παιχνίδι της στο «Σπίτι του Χάντμπολ» ήταν στις 11 Ιανουαρίου 2018 και συγκεκριμένα η ήττα με 28-23 από την Ολλανδία στα προκριματικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2019.

Οι δύο αγώνες με τη Γεωργία αποτελούν «πρόβα τζενεράλε» για την Εθνική ομάδα ενόψει των κρίσιμων αναμετρήσεων με το Βέλγιο τον Μάρτιο στα προκριματικά του EURO 2024, oι οποίοι πιθανά να κρίνουν και την πρόκριση στην τελική φάση, έχοντας ως παρακαταθήκη τη σπουδαία και ιστορική νίκη επί της Ολλανδίας στη Χαλκίδα, τον περασμένο Οκτώβριο.

Η Γεωργία συμμετέχει επίσης στα προκριματικά του ΕURO 2024 και λίγο έλειψε στην πρεμιέρα να κάνει την μεγάλη έκπληξη, αφού έχασε οριακά με 24-23 στην Ελβετία, ενώ στην 2η αγωνιστική ηττήθηκε εύκολα με 41-24 από την ισχυρή Ουγγαρία στην έδρα της.

Στη διάθεση του ομοσπονδιακού τεχνικού Γιώργου Ζαραβίνα βρίσκονται οι παρακάτω αθλητές:

Δομπρής, Παπαβασίλης, Κανδύλας, Μιχαηλίδης, Καραμπουρνιώτης, Πασσιάς (Ολυμπιακός ΣΦΠ/Όμιλος Ξυνή), Λιάπης, Αραμπατζής, Παπαδιονυσίου (ΑΕΚ), Μάλλιος, Τερλέτσκι (Διομήδης Άργους), Ελευθεριάδης, Παπάζογλου (ΠΑΟΚ), Τόσκας (Bianco Monte Δράμα 1986), Κωστακίδης (Αερωπός Έδεσσας), Τζηράς (ΑΣΕ Δούκα), Μπαμπατζανίδης (ΑΕΣΧ Πυλαίας), Μπόσκος (Αντεμάρ Λεόν- Ισπανία), Μπουκοβίνας (Γκροσβάλσταντ- Γερμανία) και Κρητικός (Φοσκάνι 2007- Ρουμανία).


 

No comments