''Η Εθνική καλείται να είναι και πάλι συνεπής, σημαντικό να πάμε ψηλότερα ! '' - greekhandball.com

Τελευταία νέα

''Η Εθνική καλείται να είναι και πάλι συνεπής, σημαντικό να πάμε ψηλότερα ! ''

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Ζαραβίνας, ζήτησε από τους διεθνείς μας να αντιμετωπίσουν σαν επίσημα τα δύο φιλικά ματς με την Γεωργία, την Τετάρτη 4/1 και την Πέμπτη 5/1 στη Μίκρα.

Οι δηλώσεις του είναι χαρακτηριστικές : 

«Είναι πολύ σημαντικό που μπορέσαμε να βρούμε δύο πολύ αξιόλογα φιλικά κόντρα στην Εθνική Γεωργίας. Η ομάδα θα αντιμετωπίσει τα συγκεκριμένα φιλικά, σαν να είναι επίσημα, καθώς θέλουμε να συνεχίσουμε την αγωνιστικότητα από το σημείο που την αφήσαμε στα παιχνίδια με Κροατία και Ολλανδία για τα προκριματικά του EURO 2024. Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τη φιλοσοφία, το πρόγραμμα και το στίγμα που θέλει να ακολουθήσει η ομάδα το επόμενο τρίμηνο μέχρι τους αγώνες με το Βέλγιο. Η Εθνική καλείται για μια ακόμη φορά τα τελευταία χρόνια να είναι συνεπής με ομάδες του ίδιου βεληνεκούς, έχοντας πετύχει νίκη απέναντι σε μεγάλο αντίπαλο όπως έγινε με την Ολλανδία. Είναι σημαντικό να παρουσιαστούμε ένα επίπεδο ψηλότερα. Το Βέλγιο θα έχει σαν παρακαταθήκη την παρουσία του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Αυτό θα του δώσει μία υπεραξία, άρα και εμείς θα πρέπει να βάλουμε καινούργια στοιχεία στο παιχνίδι μας και να γίνουμε καλύτεροι, οπότε το συγκεκριμένο καμπ, αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία».

Απουσιάζει από την Εθνική λόγω τραυματισμού ο Χρήστος Μυλωνάς, ενώ για τον ίδιο λόγο πιθανότατα δεν θα πάρει μέρος στην προετοιμασία και ο Πάνος Παπαντωνόπουλος, στη θέση του οποίου κλήθηκε ο Δημήτρης Μπαμπατζανίδης. Ο Νίκος Κρητικός  θα ενσωματωθεί σήμερα με την υπόλοιπη ομάδα.

Με την ευκαιρία της έναρξης του καμπ προετοιμασίας της στη Θεσσαλονίκη, η Εθνική Ανδρών έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της για το 2023.

Την πίτα έκοψε ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΕΟΕ Στέλιος Αγγελούδης, συνοδευόμενος από τα μέλη του Δ.Σ. της ΟΧΕ Κώστα Βιολιτζή, Κώστα Μαναβή και τον τεχνικό συντονιστή Νίκο Μάντζο.

Το τυχερό φλουρί και μαζί ένα σημαντικό χρηματικό έπαθλο κέρδισε ο διεθνής αριστερός εξτρέμ Παντελής Κωστακίδης.


 


 

No comments