Πάτρικ κερνούσε, Στίπε έβαζε, ο κόσμος της ΑΕΚ γιόρτασε ! - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Πάτρικ κερνούσε, Στίπε έβαζε, ο κόσμος της ΑΕΚ γιόρτασε !


Ο Πάτρικ Λέμος παρέσυρε με το πάθος του όλη την ομάδα της ΑΕΚ, ο Βαγγέλης Αραμπατζής αποδείχθηκε '' Δούρειος ίππος '' για την άμυνα της Αλίνγκσας, ο Στίπε Μαντάλινιτς έκανε σωστά την δουλειά στο ( ψυχολογικά κρίσιμο ) πρώτο μέρος και έβαλε το ''κερασάκι στην τούρτα'' , ο Νίκος Λιάπης ήταν  αποτελεσματικός  και ο κόουτς Αλέξης Αλβανός βρήκε λύσεις με ψυχραιμία.

Αυτή ήταν η ''συνταγή της επιτυχίας'' για την Ενωση στη σπουδαία νίκη της με 32-27 στο ''Κασιμάτης'' στο ΟΑΚΑ, απέναντι στη σουηδική ομάδα που λύγισε από την επιθυμία και την υπομονή της αντιπάλου της, με το κοινό της ΑΕΚ να παίζει τον δικό του, καταλυτικό, ρόλο.

Η διαφορά των 5 τερμάτων επιτρέπει στην ΑΕΚ να αισιοδοξεί για πρόκριση  στους «16» του EHF European Cup, με τον επαναληπτικό να ακολουθεί σε μία εβδομάδα στη Σουηδία και τους ''κιτρινόμαυρους'' να περνούν στην επόμενη φάση με νίκη, ισοπαλία ή και ήττα έως και με 4 τέρματα.

Πολύ καλή ομάδα, με συνοχή, η Αλίνγκσας που πήρε 14 γκολ από Γκράνλουντ και Πέντερσεν, ωστόσο, δεν είχε απαντήσεις στην ''άμυνα-τανάλια'' της ΑΕΚ στην επανάληψη, όταν το συναίσθημα έδωσε, εν μέρει, τη θέση του στη λογική και με επιλογές όχι μόνο από την περιφέρεια αλλά και από τα πίβοτ, ήλθε η επιτυχία για τους γηπεδούχους, που εύλογα στο τέλος πανηγύριζαν μαζί με τους οπαδούς τους, καθώς, πραγματοποίησαν την καλύτερη και πλέον πειστική εμφάνιση τους στη σεζόν.

Με 9 γκολ του ασταμάτητου Μαντάλινιτς στο πρώτο μέρος η ΑΕΚ προηγήθηκε στο ημίχρονο με 18-16 έχοντας σταθερά το προβάδισμα στο σκορ με διαφορά 2-3 τερμάτων.

Στην επανάληψη, η Ενωση συνέχισε να έχει τον έλεγχο του ρυθμού του αγώνα, όμως, όποτε αποκτούσε απόσταση 2-3 τερμάτων, η Αλίνγκσας πλησίαζε και είτε ισοφάριζε είτε μείωνε το σκορ.

Η συνεργασία Λέμος-Αλμέϊδα έδωσε ώθηση στην ΑΕΚ που έφθασε στο 29-25 και με τα γκολ Αραμπατζή και Λιάπη η διαφορά πήγε στο +6, με τη μεγαλύτερη τιμή που είχε στο παιχνίδι, καθώς, ήταν φανερά καλύτερη, πιο ψύχραιμη και αποφασιστική στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Η Αλίνγκσας ψαλίδισε τη διαφορά στα 4 γκολ ( 31-27 ), όμως, ο πρώτος σκόρερ του αγώνα Μαντάλινιτς έβαλε την υπογραφή του στη μεγάλη νίκη της ΑΕΚ 5 δευτερόλεπτα πριν την εκπνοή.

Τα πεντάλεπτα : 3-1, 7-5, 9-6, 10-10, 13-12, 18-16 ( ημίχρονο ) 22-19, 24-22, 26-24, 27-24, 30-25, 32-27.

ΑΕΚ (Αλέξης Αλβανός): Μάτσκεβιτς, Αραμπατζής 2, Τικ 2, Ζίβκοβιτς, Μαντάλινιτς 11, Νικολαΐδης, Αλμέϊδα 2, Ηλιόπουλος, Παπαδιονυσίου, Λιάπης 5, Άρσιτς, Σόκολιτς, Τσιτόμπι 2, Ρογκούλσκι 2, Λέμος 6, Κεδέρης.

ΑΛΙΝΓΚΣΑΣ (Μίκαελ Φράνζεν): Φρισκ, Σάντμπεργκ 1, Πέντερσεν 6, Χάγκλουντ, Γκράνλουντ 8, Γιόνσον 3, Τορμπγιόρνσον 1, Χάγκβαλ, Γιόνε 1, Φίλεν 3, Μέλερ 1, Θορ 1, Χέλγκρεν 1, Γκέντζελ 1.

Διαιτητές: Γουέιμανς-Γούλμπρετς ( Ολλανδία ). Δίλεπτα: 3-2. Πέναλτι: 2/2-2/2.


:


No comments