Η ΕΣΧΑ καταδικάζει επεισόδιο σε βάρος διαιτητή - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Η ΕΣΧΑ καταδικάζει επεισόδιο σε βάρος διαιτητή

Με ανακοίνωση της, 13 ημέρες μετά το συμβάν, η ΕΣΧΑ καταδικάζει το επεισόδιο σε βάρος του διαιτητή Τάσου Γερουλάνου στον αγώνα Αρης Νίκαιας-ΑΕΚ 20-30 για τους Παμπαίδες Β΄ , στις 4 Δεκεμβρίου ( εσφαλμένα αναφέρει 3/12 η ΕΣΧΑ...) στο ''Μάνος Λοϊζος''.

Η ΕΣΧΑ αναφερόμενη στο συμβάν, τονίζει ότι ο διαιτητής  δέχτηκε επίθεση από γονέα αθλητή του Αρη Νίκαιας, ο οποίος εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο κατά την διάρκεια του αγώνα και κινήθηκε απειλητικά προς τον Τάσο Γερουλάνο.

Σημειώνει δε η ΕΣΧΑ : '' Τέτοιες συμπεριφορές δεν αναδεικνύουν το «Ευ Αγωνίζεσθαι», την ανάπτυξη του Αθλητισμού στις συγκεκριμένες ηλικίες, αντίθετα  αμαυρώνουν, πλήττοντας βάναυσα, την προσπάθεια που κάνουν οι σύλλογοι, σε δύσκολους καιρούς, για να μπορέσουν να φέρουν τα παιδιά κοντά στον Αθλητισμό και το Χάντμπολ. Η ΕΣΧΑ δεν ανέχεται, ούτε και θα ανεχθεί στο μέλλον ανάλογα περιστατικά βίας ''.

Ωστόσο, ο Αρης Νίκαιας ήδη από τις 5 Δεκεμβρίου, την επομένη δηλαδή, είχε με επιστολή του προς την ΕΣΧΑ καταδικάσει το γεγονός που σημειώθηκε στο ημίχρονο του αγώνα και παράλληλα είχε ζητήσει συγγνώμη από τον διαιτητή ενώ επεσήμανε ότι θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην επαναληφθεί παρόμοιο συμβάν.

Με το ίδιο έγγραφο ο Αρης Νίκαιας είχε ζητήσει να ανοίξει εποικοδομητικός διάλογος ανάμεσα σε προπονητές, διαιτητές, γονείς εκτιμώντας ότι μερίδιο συμμετοχής και ευθύνης έχουν και οι τρείς πλευρές.


No comments