Ο Αθηναϊκός τιμά την Αλέκα των 9 τίτλων ! - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ο Αθηναϊκός τιμά την Αλέκα των 9 τίτλων !





 Ο Αθηναϊκός, πιστός στην ιστορία του, ξεκινά έναν κύκλο βραβεύσεων αθλητών και αθλητριών, που τίμησαν με την συμμετοχή τους τις ομάδες των ανδρών και των γυναικών του συλλόγου, και έγραψαν χρυσές σελίδες στο βιβλίο ιστορίας ενός εκ των ιστορικότερων αθλητικών σωματείων της Ελλάδας.

Την Κυριακή 13 Νοεμβρίου στις 5 μ.μ. ο Αθηναϊκος θα τιμήσει την αθλήτρια που άφησε το στίγμα της στην γυναικεία ομάδα του, την Αλέκα Μαυρίδου, η οποία ξεκίνησε την καριέρα της από τον σύλλογο του Βύρωνα το 1981 και κατέκτησε 5 Πρωταθλήματα και 4 Κύπελλα ενώ αγωνίσθηκε πλην του Αθηναϊκού και στην ΓΕ Βεροίας.

Η Αλέκα, αδελφή του διεθνή ποδοσφαιριστή Κώστα Μαυρίδη ( ο οποίος επίσης πρωτόπαιξε στον Αθηναϊκό ), ασχολήθηκε πρώτα με το πινγκ πονγκ, τους δρόμους ημιαντοχής, το μπάσκετ και κατέληξε στο χάντμπολ που την κέρδισε, με πρώτο προπονητή της τον Στέφανο Καραλή.

Οπως μάλιστα έχει πεί, το 1999, σε συνέντευξη της στον ''Ριζοσπάστη'' η Αλέκα για το χάντμπολ '' είναι  ένα άθλημα που δε με ενθουσίαζε και πολύ στην αρχή, αλλά όταν έπαιξα ήταν κάτι πολύ όμορφο για μένα, δεν έχει καμία σχέση με αυτό που βλέπεις από έξω, αλλά, πρέπει να μπεις μέσα σε ένα σύλλογο, να παίξεις και θα δεις ότι θα σου αρέσει...".


No comments