Η έμπνευση που έστειλε στο χάντμπολ τον Θανάση Παπάζογλου, η προτεραιότητα του, τα Οικονομικά και η Δράμα της καρδιάς του, στην παρουσίαση του από το greekhandball.com - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Η έμπνευση που έστειλε στο χάντμπολ τον Θανάση Παπάζογλου, η προτεραιότητα του, τα Οικονομικά και η Δράμα της καρδιάς του, στην παρουσίαση του από το greekhandball.com

 



Ελπιδοφόρο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα από την Δράμα, που ήδη στην 3η αγωνιστική είχε 2 παίκτες της στην καλύτερη 7άδα.

Ο 18χρονος Θανάσης Παπάζογλου επελέγη για την θέση του δεξιού ίντερ και ο γυμναστής της Δράμας Ηλίας Καλαϊτζίδης έχει έναν, παραπάνω, λόγο να καμαρώνει.

Πριν από 9 χρόνια, ήταν ο Ηλίας που είχε δεί τον μαθητή, τότε, της Τρίτης Δημοτικού, στις εξέδρες του κλειστού σε  Τουρνουά στην Προσοτσάνη και τον κάλεσε να μπεί μέσα, να παίξει μαζί με τον φίλο και συμμαθητή του.

Ο σπόρος υπήρχε, καθώς, ο κατά 5 χρόνια μεγαλύτερος αδελφός του Θανάση, Λευτέρης, ήδη έπαιζε χάντμπολ στην Προσοτσάνη και ο Θανάσης δεν είχε...δισταγμό ώστε να ακολουθήσει στο γήπεδο.

Η...τακτική είναι...παλιά και...δοκιμασμένη...Να μπεί το παιδί να παίξει, μήπως...γλυκαθεί...

Ολοι τα ίδια κάνουμε...

Ωστόσο, ο Ηλίας Καλαϊτζίδης το πέτυχε αυτό που ήθελε, ο Θανάσης εξελίχθηκε στην Προσοτσάνη και το καλοκαίρι του 2019 πήγε ως δανεικός στη Δράμα, όπου συνεχίζει και στην εφετινή σεζόν.

Ο 18χρονος δείχνει αθλητική ωριμότητα, κυρίως, όμως κινείται στο ίδιο επίπεδο, πνευματικά και ως προσωπικότητα, δείχνοντας ότι έχει βάσεις ώστε να υποστηρίξει την προοπτική που του προσφέρει το ταλέντο του. 

Γιατί, συνήθως, στην Ελλάδα τα δυνατά ταλέντα, δυνατά καίγονται, όταν δεν τα καίμε εμείς.

Στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ο Θανάσης πέρασε με καλή σειρά επιτυχίας. Αυτή ήταν η πρώτη επιλογή του, την υποστήριξε και τα κατάφερε.

΄΄ Μου αρέσουν τα οικονομικά και θα ήθελα να ασχοληθώ με αυτόν τον τομέα, αλλά, πάμε βήμα βήμα γιατί είναι νωρίς ώστε να σχεδιάσω τη ζωή μου ΄΄ μου είπε ο Θανάσης Παπάζογλου, ο οποίος είναι μετρημένος και σε ότι αφορά την πορεία του με την Δράμα, όπως φαίνεται από τις δηλώσεις του στο greekhandball.com : 

΄΄ Θέλω να γίνομαι καλύτερος από το ένα παιχνίδι στο άλλο, όμως, ξέρω ότι πρέπει να έχω υπομονή. Προτεραιότητα μου δεν είναι η ατομική διάκριση, αλλά, να βοηθώ την ομάδα μου, όπου περνάμε καλά, είμαστε αγαπημένοι και νιώθω όμορφα. Κάναμε καλή αρχή, αλλά, ακόμα είναι νωρίς. Οι μεταγραφές των Παπαδόπουλου, Πολύδωρου, Δέσπου μας βοηθούν πολύ ενώ υπάρχει αλλαγή φυσιογνωμίας καθώς πέρσι είχαμε επιθετικογενή χαρακτήρα και φέτος δείχνουμε μεγαλύτερη φροντίδα για την άμυνα. Η ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ είναι σα νίκη, καθώς, βρισκόμασταν πίσω στο σκορ με σημαντική διαφορά, αλλά, πήραμε τον πόντο. Εχουμε και τις δύο νίκες με Φαίακα και Φίλιππο και προχωράμε. Με ηρεμία και καλή διάθεση ΄΄.

Η εξ αποστάσεως παρακολούθηση των μαθημάτων στο Πανεπιστήμιο, λόγω κορωνοϊού, θα διευκολύνει τον Θανάση Παπάζογλου ώστε να είναι συνεπής στο πρόγραμμα των υποχρεώσεων του στη Δράμα.

Η σεζόν, τώρα, ξεκίνησε αλλά ο 18χρονος φαίνεται ότι είναι σε καλό δρόμο, εντός και εκτός γηπέδου.


Νίκος Δελαγραμμάτικας


No comments