Η 16άδα της Εθνικής Εφήβων για το Ευρωπαϊκό - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Η 16άδα της Εθνικής Εφήβων για το Ευρωπαϊκό


Μετά από πολυήμερη προετοιμασία στη Θεσσαλονίκη και δυνατά φιλικά στο Μαύροβο της Βόρειας Μακεδονίας, η Εθνική Εφήβων (Κ18) είναι έτοιμη για την πρόκληση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Β' κατηγορίας

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αναχωρεί το πρωί του Σαββάτου από την Αθήνα για το Τελ Αβίβ μέσω Κωνσταντινούπολης και την Κυριακή μπαίνει στους αγώνες με πρώτη αντίπαλο την Ολλανδία.

Όπως τόνισε ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιάννης Πηλαλίδης, «ουσιαστικά αυτή είναι η πρώτη εμφάνιση της ομάδας με αυτή τη σύνθεση σε μια σημαντική διεθνή διοργάνωση. Οι περισσότεροι από τους αθλητές που απαρτίζουν την αποστολή είχαν την εμπειρία της συμμετοχής στη Μεσογειάδα, αλλά για τους υπόλοιπους είναι η πρώτη συμμετοχή. Ταξιδεύουμε στο Ισραήλ για να αντιμετωπίσουμε αρχικά στον όμιλο την Ολλανδία, που τα τελευταία χρόνια έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου στις εθνικές της ομάδες, και την Τσεχία, που αποτελεί μια παραδοσιακή δύναμη. Θέλουμε τη διάκριση, θέλουμε να ξεκινήσει η πορεία αυτής της ομάδας με καλές εμφανίσεις, εμπειρίες και επιτυχίες προς όφελος του ελληνικού χάντμπολ».

Για τη δεκαεξάδα της Εθνικής ο Γιάννης Πηλαλίδης επέλεξε τους Μπούτκαρη, Δάιο (Αερωπός), Βαρδαξόπουλο, Καλύβα (ΑΕΚ), Κουβράκη, (Φοίβος), Κουρούπη (Αλέξανδρος Αξιούπολης), Παναγιώτου, Χαριτωνίδη, Κολεζάκη, Μπατή (ΑΣΕ Δούκα), Τσορτέκη, Κουτουλογένη, Προκοπίου (Ολυμπιακός), Μαρίνο (ΠΑΟΚ), Βασιλείου (ΑΟ Προσοτσάνης) και Καβάζη (Δράμα '86).

Στο Eυρωπαϊκό, η Εθνική Εφήβων κληρώθηκε στον πρώτο όμιλο της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει τις Τσεχία και Ολλανδία, με την πρόκριση στα ημιτελικά να παίρνουν οι δύο πρώτες ομάδες. Στον άλλο όμιλο βρίσκονται οι Ισραήλ, Λιθουανία, Γεωργία και Βουλγαρία. Η νικήτρια του τουρνουά θα πάρει το εισιτήριο για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ20 Α' κατηγορίας του 2024, καθώς και μία θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ19 του 2023.

Όλοι οι αγώνες θα μεταδοθούν από το κανάλι της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (ehftv.com)

To πρόγραμμα της Εθνικής

Κυριακή 7/7/2022 (15:00): Ολλανδία - Ελλάδα

Δευτέρα 8/7/2022 (15:00): Ελλάδα - Τσεχία

Παρασκευή 12/7: Ημιτελικοί - Αγώνες κατάταξης

Σάββατο 13/7: Τελικοί - Αγώνες κατάταξης

No comments