Αρχίζει στην Κολονία το Final 4 του Τσάμπιονς Λιγκ ( Cosmote 3 ) - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Αρχίζει στην Κολονία το Final 4 του Τσάμπιονς Λιγκ ( Cosmote 3 )


 

Στην Κολονία πραγματοποιείται αυτό το Σαββατοκύριακο το Final 4 του Τσάμπιονς Λιγκ με τη συμμετοχή των Βέζπρεμ ( Ουγγαρία ), Κίελτσε ( Πολωνία ), Κίελ ( Γερμανία ) και Μπαρτσελόνα ( Ισπανία ) και τηλεοπτική κάλυψη από το Cosmote 3.
Στον πρώτο ημιτελικό θα παίξουν Βέζπρεμ-Κίελτσε ( απευθείας μετάδοση στις 4.15 μ.μ. από το  EHFTV ) και στον δεύτερο ημιτελικό Κίελο-Μπαρτσελόνα ( απευθείας μετάδοση στις 7 μ.μ. από το EHFTV ).
Η Βέζπρεμ είναι στο Final 4 για 7η φορά με 3 προκρίσεις σε τελικό και η Κίελτσε για 5η με 1 πρόκριση σε τελικό. 
Στον ημιτελικό είχαν συναντηθεί ξανά το 2019, όταν η Βέζπρεμ νίκησε με 33-30, όμως, στον τελικό του 2016 η Κίελτσε είχε επικρατήσει με 39-38 στα πέναλτυ, ανατρέποντας διαφορά 9 τερμάτων.
Ο Πέταρ Νέναντιτς της Βέζπρεμ είναι ο δεύτερος σκόρερ του Τσάμπιονς Λιγκ αυτή τη σεζόν με 85 γκολ ενώ ο Ντίκα Μεμ της Μπαρτσελόνα έχει σκοράρει 90 φορές.
Ο προπονητής της Κίελτσε Τάλαντ Ντουϊσεμπάγιεφ έχει κατακτήσει 6 φορές το τρόπαιο.

Μπαρτσελόνα και Κίελο έχουν από 3 τίτλους από το 2010, όταν πήρε τη σημερινή μορφή του το Final 4.

Το ρεκόρ συμμετοχών στο θεσμό έχει η Μπαρτσελόνα με 10 παρουσίες σε 12 διοργανώσεις, όμως, το Κίελο είχε αποκλείσει το 2010 και το 2020 τους Καταλανούς.

Από το Κίελο θα λείψουν οι τραυματίες Σάγκοσεν και Πέκελερ, αλλά, γυρνά ο Νορβηγός εξτρέμ Μιρχόλ, ο οποίος είχε αποχωρήσει από την ενεργό δράση, αλλά, επέστρεψε μόνο για αυτό το Σαββατοκύριακο.

Ο προπονητής του Κιέλου Φίλιπ Γίτσα έπαιξε για την Μπαρτσελόνα από το 2015 έως το 2017.



No comments