Μάσι: «Καθοριστική η στήριξη της Κυβέρνησης, των τοπικών Αρχών και της ΟΧΕ για την τέλεση των Παγκοσμίων» - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Μάσι: «Καθοριστική η στήριξη της Κυβέρνησης, των τοπικών Αρχών και της ΟΧΕ για την τέλεση των Παγκοσμίων»O Πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας της Διεθνούς Ομοσπονδίας για το Beach Handball, Τζαμπιέρο Μάσι, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της IHF με τα καλύτερα λόγια για την Ελλάδα

Η χώρα μας καλείται να διοργανώσει τέσσερα παγκόσμια πρωταθλήματα στις ολοκαίνουργιες εγκαταστάσεις για τα παράκτια σπορ στον Καρτερό του Ηρακλείου Κρήτης και ο κ. Μάσι μίλησε για τις δυσκολίες που ξεπεράστηκαν.

Σας παραθέτουμε αποσπάσματα της συνέντευξής του που αφορούν τη διοργάνωση και τη χώρα μας.

«Είναι μεγάλη πρόκληση να διοργανωθούν τέσσερα Παγκόσμια Πρωταθλήματα, διαδοχικά το ένα μετά το άλλο και να εκπληρωθούν οι ανάγκες ομάδων από έξι ηπείρους.

Με τους Έλληνες διοργανωτές αναπτύξαμε φιλία και συνεργασία.

Η υποστήριξη της Ελληνικής Κυβέρνησης, των τοπικών Αρχών της Κρήτης και της Oμοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος υπήρξε καθοριστική τόσο για την οικονομική στήριξη όσο και για την εξασφάλιση της καθημερινής άψογης λειτουργίας όλων των εμπλεκόμενων τμημάτων.

Η διοργάνωση ανατέθηκε στην Ελλάδα στα τέλη του 2021, μετά την ακύρωση, λόγω κορωνοϊού, των αγώνων που επρόκειτο να γίνουν στην Πεσκάρα. Φανταστείτε πόση δουλειά χρειάστηκε και πόσο στενά ήταν τα περιθώρια για να πραγματοποιηθούν τέσσερις διοργανώσεις, τέτοιου μεγέθους.

Η ανάθεση στα τέλη του 2021 προϋπέθετε την επιλογή ξενοδοχειακών καταλυμάτων σε μια περιοχή όπου οι τουριστικές υποδομές είχαν ήδη καταληφθεί με προκρατήσεις από μεγάλα τουριστικά γραφεία. Όπως όλοι γνωρίζουμε, η Κρήτη είναι ένας πολύ δημοφιλής τουριστικός προορισμός με πολύ έντονη κίνηση από το Μάιο έως τον Οκτώβριο.

Γι' αυτό λέω ότι πρόκειται για μεγάλη επιχείρηση για την ΟΧΕ και τους ανθρώπους που συνεργάζονται μαζί τους στο νησί. Η τοπική οργανωτική επιτροπή και οι συνάδελφοί μου από την ομάδα εργασίας συνεργάζονται για να παρουσιάσουν την καλύτερη δυνατή διοργάνωση.

Το Karteros Beach Sports Center είναι ένας νεόκτιστος χώρος που εγκαινιάστηκε σε αυτό το πρωτάθλημα. Είναι ένα υπέροχο μέρος για να απολαύσουμε το μπιτς χάντμπολ και να δούμε το πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα έπειτα από τέσσερα χρόνια, στο οποίο συμμετέχουν συνολικά 64 ομάδες που εκπροσωπούν χώρες που αντιπροσωπεύουν το 1/3 της ανθρωπότητας».

No comments