Εκδήλωση τιμής και μνήμης από την Λέσχη Ιστορίας και Πολιτισμού ΑΕΚ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Εκδήλωση τιμής και μνήμης από την Λέσχη Ιστορίας και Πολιτισμού ΑΕΚ


Μια λαμπρή εκδήλωση με αφορμή τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή έγινε στη Λεόντειο Σχολή Αθηνών, από τη Λέσχη Ιστορίας και Πολιτισμού ΑΕΚ κατόπιν πρωτοβουλίας της προέδρου της, κυρίας Χριστίνας Σούκερη-Παπασταμάτη.

Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών» εκλεκτοί προσκεκλημένοι από το χώρο της ΑΕΚ και όχι μόνο, ενώ έστειλε χαιρετισμό μέσω βίντεο και ο υφυπουργός αθλητισμού κος Λευτέρης Αυγενάκης, μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για τη σπουδαία πρωτοβουλία της Λέσχης, αλλά και για την οικογένεια Παπασταμάτη που συνεισφέρει στον αθλητισμό.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο γραμματέας της Λέσχης Ιστορίας και Πολιτισμού ΑΕΚ και διευθυντής επικοινωνίας της ΚΑΕ ΑΕΚ, Γιώργιος Νικολάου. 

Οι ομιλητές που μας ταξίδεψαν πίσω στα χρόνια που έγινε η Μικρασιατική καταστροφή, αναπτύσσοντας το πως οι πρόσφυγες μεγαλούργησαν όπου εγκαταστάθηκαν στην Ελλάδα, δημιουργώντας αθλητικά σωματεία, όπως η ΑΕΚ, ήταν ο κος Άγγελος Συρίγος (Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων καθώς και Αναπληρωτής Καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο), ο κος Ιάκωβος Μιχαηλίδης (Καθηγητής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης), ο κος Γεώργιος Πραχαλιάς (Γεωγράφος – Γεωπολιτικός Επιστήμονας, Μέλος Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών), ο κος Ανδρέας Ρομπόπουλος (Πρόεδρος Α.Σ. Πέρα, Κωνσταντινούπολη) και ο κος Λουκάς Χριστοδούλου (Πρόεδρος Κέντρου Μικρασιατικού Πολιτισμού (ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ) και Πρόεδρος Ένωσης Σπάρτης Μ. Ασίας).

Συντονιστής τον ομιλιών ήταν ο κος Αντώνιος Κλάψης (Επίκουρος Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου).

Στο τέλος παραδόθηκε στους ομιλητές τιμητική πλακέτα από τη Λέσχη Ιστορίας και Πολιτισμού ΑΕΚ, για τη συνεισφορά τους στην εκδήλωση.








No comments