Τίμησαν τη μνήμη του αγαπημένου '' έμπειρου ''..... - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Τίμησαν τη μνήμη του αγαπημένου '' έμπειρου ''.....



Εκδήλωση μνήμης και τιμής από την ΧΑΝΘ, που βράβευσε την ανδρική ομάδα του συλλόγου για την  κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α2 και την επάνοδο της στην Handball Premier και παράλληλα τίμησε τη μνήμη του Λευτέρη Σαρηγιαννίδη, ενός ανθρώπου με μεγάλη προσφορά στο άθλημα του χάντμπολ  με την ονοματοδοσία της αίθουσας προπονητών χάντμπολ στο «Μ. Τσικίνας» η οποία πλέον φέρει το όνομα «Λευτέρης Σαρηγιαννίδης» .

Ξεχωριστό σημείο της εκδήλωσης ήταν η αναφορά του  Υφυπουργού Μακεδονίας-Θράκης, Σταύρου Καλαφάτη ( πτυχιούχου της Νομικής που προσέφερε και στη δημοσιογραφία-επικοινωνία ) ο οποίος διετέλεσε επί 12 χρόνια αθλητής του χάντμπολ της ΧΑΝΘ ενώ υπήρξε και συμπαίκτης του αείμνηστου Λευτέρη Σαρηγιαννίδη. 

Στην ομιλία του ο κ. Καλαφάτης τόνισε ανάμεσα σε άλλα τα εξής πολύ χαρακτηριστικά : 

'' Αυτό που μένει πάντα είναι η φιλία και η ανθρώπινη σχέση. Αξίες που σφυρηλατήθηκαν και συνεχίζουν να σφυρηλατούνται στη ΧΑΝΘ. Με αυτές τις αξίες μεγαλώσαμε όσοι ήμασταν τυχεροί και, από μικρές ηλικίες, μπήκαμε σε αυτήν την αγκαλιά.

Ο Λευτέρης είχε έρθει λίγο πιο μετά στην ομάδα χάντμπολ που είχαμε δημιουργήσει, αλλά ήταν μια ξεχωριστή προσωπικότητα και παρέμεινε ως τέτοια. Αυτή η παλικαριά, αυτό το πείσμα, αυτή η έμπνευση που έδινε σε όλη την ομάδα, αυτή η ενθάρρυνση στα δύσκολα, δεν ήταν μόνον κάτι που νοιώθαμε στους αγώνες και τις προπονήσεις. Ήταν μια σημαντική διδαχή.

Πραγματικό παλικάρι ο Λευτέρης. Τον αποκαλούσαμε “ο έμπειρος”. Αλλά ήταν ένας αιώνιος έφηβος - έμπειρος! Σε κάθε αγώνα, σε κάθε προπόνηση, έδινε το 100%. Και νομίζω ότι αυτό ήταν το μεγαλύτερο δίδαγμα που θα μπορούσε κάποιος να δώσει στη ζωή του, στην οικογένειά του:  Κάθε μέρα που ξεκινάει να δίνεις το 100% του εαυτού σου, για να γίνεις καλύτερος.

Η οικογένειά του πρέπει να είναι περήφανη. Ακόμη κι ο τρόπος που έδωσε τις πιο δύσκολες μάχες της ζωής του, ήταν υπόδειγμα παλικαριάς. Για όλους μας είναι ένα αστέρι φωτεινό που μένει ψηλά.

Μεγαλώνουμε μεσ’ στην οικογένεια της ΧΑΝΘ κι αυτό είναι ένα βίωμά μας. Ένα μέρος της καθημερινότητάς μας. Αυτή είναι και η ευλογία που μπορεί να πάρει κάποιος που μεγαλώνει σε αυτήν την οικογένεια ''. 

Από την πλευρά της η πρόεδρος της ΧΑΝΘ, Ελένη Αθανασιάδου αναφέρθηκε στην 35χρονη προσφορά του Λευτέρη τονίζοντας το γεγονός πως υπηρέτησε τη ΧΑΝΘ από όλα τα πόστα ενώ μίλησε και για τη παρακαταθήκη που άφησε με συνεχιστή του τον γιό του Νικόλα, που είναι σήμερα αρχηγός της ομάδος. 

Τα αποκαλυπτήρια έκανε από κοινού με τον Σταύρο Καλαφάτη εν μέσω χειροκροτημάτων σε μια έντονα συγκινησιακή ατμόσφαιρα.

Ακολούθησε η βράβευση της ανδρικής ομάδας για την κατάκτηση του τίτλου της Α2 Ανδρών, παρουσία των μελών του ΔΣ της ΧΑΝΘ, των βετεράνων αθλητών της  που έδωσαν βροντερό παρόν αλλά και των γονέων και των παιδιών των Ακαδημιών του τμήματος. 

Το μέλλον του χάντμπολ της ΧΑΝΘ δημιούργησε το γνωστό Pasillio στους πρωταθλητές που αποθεώθηκαν από το κοινό.

Τις απονομές των μεταλλίων έκαναν οι βετεράνοι  του τμήματος ενώ το κύπελλο απένειμαν ο Σταύρος Καλαφάτης, η Ελένη Αθανασιάδου και ο Κώστας Μαναβής που εκπροσώπησε την ΟΧΕ αλλά συνδέεται και με τον Λευτέρη Σαρηγιαννίδη αφού συνυπήρχαν  στο ξεκίνημά τους στον ιστορικό Βυζαντινό Αθλητικό Όμιλο.

Χαιρετισμό απεύθυνε και ο Διευθυντής Αθλητισμού της ΧΑΝΘ, Δημήτρης Καραΐσκος τονίζοντας ότι νιώθει υπερήφανος γιατί η ομάδα χάντμπολ έδωσε το παράδειγμα για τον τρόπο με τον οποίο οι υπεύθυνοι του τμήματος με  προπονητή τον Ευριπίδη Ναουμίδη και τους αθλητές κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα όμορφο οικογενειακό κλίμα. 

Αναφέρθηκε επίσης στις ψυχικές δυνάμεις που οι παίκτες άντλησαν μέσα από τις δυσκολίες της χρονιάς για να φέρουν τελικά την πολυπόθητη άνοδο.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο γενικός αρχηγός του τμήματος, Μανώλης Ανδρεαδάκης ''.

No comments