Τα αδέλφια που είναι πρότυπο ο ένας για τον άλλον... - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Τα αδέλφια που είναι πρότυπο ο ένας για τον άλλον...

 


Ιδιαίτερη η εμπειρία του Final 4 του Κυπέλλου για τα αδέλφια Τάσο και Δημήτρη Τριανταφυλλίδη, καθώς, έπαιξαν ( για πρώτη φορά στην αθλητική σταδιοδρομία τους ) απέναντι ο ένας στον άλλον, ο πρώτος με την Πυλαία και ο δεύτερος με τον ΠΑΟΚ.

Οι γιοί του Ακη Τριανταφυλλίδη, σπουδαίου άσου του Φίλιππου Βέροιας, στις καλύτερες εποχές του συλλόγου, μίλησαν στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» :

ΤΑΣΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ : «Είναι κάτι πρωτόγνωρο αλλά εμείς το έχουμε συνηθίσει είτε συμπαίκτες είτε αντίπαλοι. Σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι (σ.σ. ημιτελικός) πρώτη φορά παίξαμε αντίπαλοι.

Ήταν ένα πρωτόγνωρο συναίσθημα, ο καθένας μας κοιτούσε την δική του ομάδα. Επειδή ο ΠΑΟΚ ήταν το φαβορί, μεταξύ μας υπήρχε η ατάκα πως του έλεγα πως εμείς θα κερδίσουμε και εκείνος δεν το πίστευε».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ : «Ναι υπήρχε μια πλάκα, με πείραζε ο αδερφός μου και τα παιδιά της Πυλαίας πως εκείνοι θα κερδίσουν.

Από πλάκα έγινε πραγματικότητα. Στεναχωρήθηκα που η ομάδα μου δεν πήγε στον τελικό, χάρηκα πολύ για τον αδερφό μου και τα παιδιά της Πυλαίας που έφτασαν στον τελικό και πήραν το τρόπαιο. Ηταν κάτι το αξιοσημείωτο και το εξωπραγματικό».

Η πρώτη αντίδραση του Τάσου μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου:

«Στην αρχή προσπαθούσα να καταλάβω αν είχε λήξει ήδη το παιχνίδι. Μετά πανηγύριζα με την ομάδα μου και δεν μπορούσα να συγκρατήσω τα συναισθήματα.

Δεν κοιτάω την κερκίδα όταν παίζω. Μετά από 5-10 λεπτά είδα τον αδερφό μου μαζί με τον πατέρα μου».

Για το πως ξεκίνησαν και οι δύο χάντμπολ ο Δημήτρης τόνισε: «Είχαμε σαν πρότυπο τον πατέρα μας αλλά εγώ ταυτόχρονα ακολουθούσα το πρότυπο του μεγάλου μου αδερφού. Σε όποιο άθλημα έκανε το έκανα και εγώ, εντέλει μας κέρδισε το χάντμπολ. Ο πατέρας μας μας έπαιρνε στο γήπεδο όταν έπαιζε στον Φίλιππο Βέροιας, δεν μας είπε ποτέ να διαλέξουμε το χάντμπολ αλλά μας άφηνε να αποφασίσουμε οι ίδιοι τι θέλουμε. Εχουμε υπάρξει συμπαίκτες στον Φίλιππο Βέροιας και στην Πυλαία, είναι πιο ωραίο να παίζουμε μαζί. Τώρα παίξαμε σε ένα μεγάλο ματς αντίπαλοι, θα το προτιμούσα να παίξουμε συμπαίκτες».

Ο Τάσος ασκούμενος πλέον δικηγόρος λέει για Νομική και χάντμπολ:

«Πριν από 5-6 μήνες πήρα το πτυχίο μου στη Νομική και τώρα κάνω την άσκησή μου. Όταν υπάρχουν πολλές υποχρεώσεις και στο χάντμπολ και στο επάγγελμά μου, ο χρόνος είναι απειροελάχιστος και χρειάζεται συγκεκριμένο πρόγραμμα για να τα προλάβεις όλα.

Είχα δύο σοβαρούς τραυματισμούς, ο δεύτερος ήταν ένα τεράστιο σοκ. Επαιξε σοβαρό ρόλο και μου έδωσε δύναμη η οικογένειά, η μητέρα μου αλλά και φυσικά ο πατέρας μου και ο αδερφός μου.

Όπως ο Δημήτρης με είχε πρότυπο μικρός, τώρα τον έχω εγώ πρότυπο γι’ αυτά που έχει καταφέρει».


No comments