Τα (ελπιδοφόρα) κέρδη της ΑΕΚ από την βραδιά στη Λισσαβόνα... - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Τα (ελπιδοφόρα) κέρδη της ΑΕΚ από την βραδιά στη Λισσαβόνα...


Μία ομάδα μπορεί να κερδίσει ακόμα και όταν χάνει...

Ο 19χρονος πλέϊ μέϊκερ Κώστας Κοτσιώνης και ο 18χρονος πίβοτ Νίκος Δικαιούλιας ήταν τα κέρδη της ΑΕΚ από τον αγώνα της με την Σπόρτιγκ, καθώς, οι δύο νεαροί αθλητές που εξελίσσονται μέσα από την διαδικασία προώθησης τους στην πρώτη ομάδα, όπου δικαιωματικά κέρδισαν θέση, στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και επιβεβαίωσαν τις υποσχέσεις που έχουν δώσει.

Δίχως Λέμος και Μόγια, ο Κοτσιώνης "έπεσε στα βαθιά" ( όπως είχε εκτιμήσει το greekhandball.com στα ρεπορτάζ του πριν από το παιχνίδι της Λισαβόνας ) και ανέλαβε με ψυχραιμία την οργάνωση του παιχνιδιού της ΑΕΚ, αποφεύγοντας τα λάθη και δίνοντας ρυθμό.

Ο Δικαιούλιας, μπήκε στο ματς στο πιο κρίσιμο σημείο του, προς το τέλος, όταν είχε αποβληθεί ο Πλάθα και ο Μπετζιλαλί δεν έβρισκε πατήματα, ωστόσο, όχι μόνο σκόραρε και κράτησε την ΑΕΚ στη διεκδίκηση του θετικού αποτελέσματος, αλλά, παράλληλα, ήταν πειθαρχημένος σε κάθε κίνηση του.

Η πολύ καλή δουλειά που κάνει η ΑΕΚ "πίσω από την βιτρίνα" δικαιώνεται με τέτοιες εμφανίσεις από τα δικά της παιδιά και αποτελεί, φυσικά, απόδειξη της ορθής επιλογής της ηγεσίας της αναφορικά με τον σχεδιασμό και την δημιουργία του κατάλληλου περιβάλλοντος, ώστε να υπάρχουν ευκαιρίες για εκείνους οι οποίοι όντως το αξίζουν.

Αλλωστε, ο άνθρωπος που αναμόρφωσε την ΑΕΚ και την ανέβασε στο επίπεδο όπου είναι σήμερα, ο Σταμάτης Παπασταμάτης, δημιουργικός ο ίδιος από την φύση του, αυτό ακριβώς είχε οραματισθεί, αυτό το πλάνο έθεσε και ενθαρρύνει. 

Την φυσική πρόοδο και συνέχεια της αγαπημένης ομάδας του, με παίκτες οι οποίοι θα είναι έτοιμοι να πάρουν τη σκυτάλη υποστηρίζοντας υψηλές απαιτήσεις και προσδοκίες.

Η επιτυχία έρχεται, αλλά, είναι ακόμα πιο γλυκιά όταν την έχεις δημιουργήσει, μπολιάζοντας με '' φρέσκο αίμα '', ταύτιση με τη φανέλα και τον στόχο, όπως και με ενθουσιασμό, ένα πετυχημένο σύνολο.

Η ΑΕΚ δείχνει μέσα στο γήπεδο ότι ως ομάδα δουλεύει με όλους τους παίκτες της και νοιάζεται για όλους, υπολογίζοντας σε όλους ώστε να πάρει βοήθειες όταν και όποτε χρειασθεί.

Τώρα, που χρειάσθηκε τους νεαρούς παίκτες της (κοντά στους οποίους είναι και οι Βασιλείου-Στάθης που φανέρωσαν στο ματς πρωταθλήματος στη Σαλαμίνα ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση), τους είχε ετοιμοπόλεμους.

Εύλογα και η τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ αναγνωρίζει την εξέλιξη αυτών των παιδιών που αλλάζουν, ωριμάζουν, ξεπερνούν τις δυσκολίες (ας μη ξεχνάμε τον τραυματισμό ο οποίος είχε ταλαιπωρήσει τον Δικαιούλια αλλά και ότι Βασιλείου-Στάθης επίσης είχαν προβλήματα) και δίνουν χαρά στους Ενωσίτες αλλά και σε εκείνους που θέλουν το καλύτερο για το ελληνικό χάντμπολ. 

Φυσικά, επειδή τα όμορφα ταλέντα, όμορφα καίγονται, πρώτη προϋπόθεση είναι  (πέρα από την υγεία...) να έχουν όλοι το μυαλό μέσα στο κεφάλι και να δουλεύουν για το "εμείς" και όχι το "εγώ".

Προς το παρόν, αυτό φαίνεται ότι ισχύει, οπότε τα παιδιά είναι σε καλό δρόμο.


No comments