Υποστολή σημαίας στον Άρη Νίκαιας και απόσυρση της φανέλας με το νούμερο 13 - Αποχώρησε από την ενεργό δράση ο τίμιος «εργάτης» του χάντμπολ, Μιχάλης Μαλανδρένιας - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Υποστολή σημαίας στον Άρη Νίκαιας και απόσυρση της φανέλας με το νούμερο 13 - Αποχώρησε από την ενεργό δράση ο τίμιος «εργάτης» του χάντμπολ, Μιχάλης Μαλανδρένιας

Ο Μιχάλης Μαλανδρένιας αποχώρησε από την ενεργό δράση σε ηλικία 38 ετών μένοντας πιστός για 25 χρόνια, που διήρκεσε η πορεία του στο χάντμπολ, σε μία και μόνο φανέλα, του Άρη Νίκαιας. 

Ο άλλοτε -πια- δεξιός εξτρέμ της ομάδας της Νίκαιας υπηρέτησε την ομάδα με σπάνιο ήθος και ως πρότυπο αρχηγού. Δικαίως η φανέλα με το νούμερο 13, την οποία φορούσε, αποφασίστηκε να αποσυρθεί προς τιμήν του, αλλά και με σκοπό να αποτελέσει αυτή η κίνηση έμπνευση για τους νεότερους. Ξεχωριστά ήταν τα λόγια για τον ίδιο δύο εκ των ανθρώπων, που ήταν συνοδοιπόροι του για πολλά χρόνια στον Άρη Νίκαιας, του Τάκη Μελετάκου και του Γιάννη Γρηγοράκη.  


Ακολουθεί η ανακοίνωση του Άρη Νίκαιας:


«Η ζωή προχωράει με αλλαγές, ο καθένας μας γράφει την ιστορία του, με αυτό που είναι και αυτό που κάνει.

Ένα μεγάλο χαντμπολικό κεφάλαιο για το σύλλογό μας κλείνει με την απόφαση του Μιχάλη Μαλανδρένια, του αρχηγού της ομάδας, να σταματήσει την μακρόχρονη (25ετή) διαδρομή και προσφορά του στο χάντμπολ.

Δεν άλλαξε (παρά τις προτάσεις) ομάδα και τίμησε με ήθος, σεβασμό και συνέπεια την φανέλα του Άρη Νικαίας.

Από το 2010 μέχρι σήμερα ήταν αρχηγός της ομάδας.

Σοβαρός, ενωτικός, μαχητικός έβαζε πάντα πρώτα την ομάδα, ένας αρχηγός πρότυπο.

Ευχαριστούμε Μιχάλη για αυτό που είσαι και για ό,τι πρόσφερες στην ομάδα.


Ο Τάκης Μελετάκος που επί χρόνια ήταν προπονητής του δήλωσε:

''Τον Μιχάλη Μαλανδρένια είχα την χαρά να τον γνωρίζω από πολύ μικρή ηλικία από το αθλητικό σχολείο της Νίκαιας που τον είχα αθλητή.

Ήταν ο υποδειγματικός αρχηγός που μιλούσε όταν έπρεπε και μόνο.

Το παιχνίδι του ήταν πάντα μετρημένο, φιλότιμο και το σημαντικότερο έπαιζε πάντα αυτό που μπορούσε. Ίσως ήταν ο πιο σταθερός παίχτης που έχω γνωρίσει.

Δεν θα ξεχάσω μετά από δύσκολες ήττες πως συσπείρωνε την ομάδα.

Τού εύχομαι τα καλύτερα, με το ήθος και την αγάπη του για το άθλημα να συνεχίσει να προσφέρει στην ομάδα.


Ο Γιάννης Γρηγοράκης ως προπονητής του, αλλά και ως συμπαίκτης, περιγράφει την απόσυρση από την ενεργή δράση του αρχηγού.

''Υποστολή της σημαίας στον Άρη Νίκαιας. Ο Μιχάλης Μαλανδρένιας ήταν ο εμβληματικός αρχηγός της ομάδας από το 2010 μέχρι και το τελευταίο του ματς με αντίπαλο τον Δούκα τον περασμένο Μάιο.

Είναι από τους ελάχιστους παίκτες στο ελληνικό χάντμπολ που ξεκίνησε και τελείωσε την καριέρα του στην ίδια ομάδα και προσέφερε τα μέγιστα αγωνιστικά παρ' όλες τις αυξημένες επαγγελματικές και οικογενειακές του υποχρεώσεις όλα αυτά τα χρόνια στον σύλλογο.

Ήταν εκεί σε όλες τις ανόδους, τις παραμονές της ομάδας και τις μεγάλες νίκες, αλλά και στα δύσκολα με υποβιβασμούς και περιορισμένο ρόστερ.

Μα πάνω από όλα διακρινόταν για το ήθος του, την ενωτικότητά του και το ομαδικό του πνεύμα.

Πάνω από όλα έβαζε το καλό της ομάδας και όποτε η ομάδα τον χρειάστηκε δήλωνε πάντα παρών.

Αθλητές σαν το Μιχάλη αποτελούν κόσμημα για το χώρο μας.

Προσωπικά αισθάνομαι ιδιαίτερα τυχερός που αγωνιστήκαμε επί μια δεκαετία δίπλα ο ένας με τον άλλον, αλλά και ότι η πρώτη μου χρονιά σαν πρώτος προπονητής με βρήκε με το Μιχάλη αρχηγό μας.

Ο Μιχάλης μπαίνει στο συντονισμό των ακαδημιών μας με το γιο του να αγωνίζεται πλέον στο τμήμα των Παμπαίδων Β (και την μικρή του κόρη στα μίνι) από τον Σεπτέμβρη και είναι σίγουρο ότι οι δικοί μας δρόμοι στους πάγκους θα ξανασμίξουν από διαφορετικούς ρόλους και μάλιστα πολύ σύντομα.

Με καθολική αποδοχή, η φανέλα με το νούμερο 13 θα αποσυρθεί και στα εγκαίνια του νέου μας κλειστού θα είναι εκεί για να εμπνέει τους νέους μικρούς μας αθλητές πώς είναι ο ιδανικός συμπαίκτης και ο καλύτερος ΑΡΧΗΓΟΣ.

Μάικ σε ευχαριστούμε για όλα. Τα καλύτερα έρχονται''». 

No comments