Ήττα από την Γαλλία και αποκλεισμός από το EURO για την Εθνική Ανδρών - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ήττα από την Γαλλία και αποκλεισμός από το EURO για την Εθνική Ανδρών

Η Εθνική Ανδρών αποκλείστηκε από την συνέχεια του EURO 2022 και αυτό το γεγονός συνεπάγεται ότι δεν θα μετάσχει στην τελική φάση της διοργάνωσης. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα «έκλεισε» τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με εκτός έδρας ήττα (46-30) από την υπερδύναμη του παγκόσμιου χάντμπολ, Γαλλία.

Η μαχητική, αγωνιστική και ενθουσιώδης Γαλανόλευκη, που διατηρούσε ελπίδες πρόκρισης (δείτε εδώ), έκανε ό,τι μπορούσε απέναντι στην συμπαγή και σκληρή άμυνα των Γάλλων. Οι αθλητές της Εθνικής μας περιορίζονταν αρκετά και γι' αυτόν τον λόγο δεν μπορούσαν να σουτάρουν κάτω από ευνοϊκές συνθήκες. Ο γκολκίπερ των γηπεδούχων, Ντεσμπονέ, έκανε σειρά επεμβάσεων και είχε ποσοστό αποτελεσματικότητας 43%. Οι Γάλλοι πετύχαιναν τέρματα σε πολύ καλά δουλεμένες αντεπιθέσεις και κατάφεραν να ανοίξουν σταδιακά την... ψαλίδα στο σκορ. Στο 17ο λεπτό ο Καραμπουρνιώτης σημείωσε γκολ και η Εθνική μας πλησίασε ξανά στα 2 τέρματα διαφορά (10-8), όμως η πίεση δεν απέδωσε καρπούς και η Γαλλία από εκείνο το σημείο ξεκίνησε να... ξεφεύγει στο σκορ. Το πρώτο μέρος, έτσι, ολοκληρώθηκε με σκορ 23-13. 

Στην επανάληψη, η Γαλλία διατήρησε τον ίδιο ρυθμό και είχε τον απόλυτο έλεγχο. Η Ελλάδα έκανε αξιόμαχη προσπάθεια, όμως αυτή δεν ήταν αρκετή κόντρα στο μεγαθήριο, την Γαλλία, που κυριάρχησε ολοκληρωτικά στο δεύτερο ημίχρονο. Πολύ θετική ήταν η εμφάνιση του Μπόσκου, που χρησιμοποιήθηκε στο δεύτερο μέρος και έκανε το ντεμπούτο του με την Εθνική Ανδρών, πετυχαίνοντας μάλιστα 7 τέρματα, τα περισσότερα της Γαλανόλευκης και ένα λιγότερο από τον πρώτο σκόρερ της Γαλλίας, Ντεσκά.  

Ως καλύτερες τρίτες προκρίθηκαν στην τελική φάση η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, η Λιθουανία, η Ουκρανία και η Πολωνία.


ΓΑΛΛΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ 46-30

ΓΑΛΛΙΑ: Ντεσκά 8, Ναχί 7, Τουρνά 7, Μινέ 2, Λαγκάρντ 2, Αμπαλό 2, Πορτέ 3, Κουνκούντ 3, Νατού 2, Κλερ 4, Μονάρ 4, Πραντί 1, Ντιπαντά, Μπονεφόι, Κονάν 1, Ντεσμπονέ

ΕΛΛΑΔΑ: Mυλωνάς 4, Μπόσκος 7, Καραμπουρνιώτης 3, Τσίλης 3, Ηλιόπουλος 2, Μωραΐτης 1, Αραμπατζής 2, Νικολαΐδης 2, Μάλλιος 1, Δομπρής 3, Κωστακίδης, Μπουκοβίνας, Τζηράς, Παπαδιονυσίου 2, Αραπακόπουλος, Κοτανίδης

Διαιτητές: Ντοϊτσίνοβ - Γκορέτσοβ (Βουλγαρία), Δίλεπτα: 5-4, Πέναλτι: 2/3-3/3

No comments