Τι πρέπει να γίνει ώστε να πάει στο Euro 2022 η Εθνική μας : Ολα τα σενάρια πρόκρισης - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Τι πρέπει να γίνει ώστε να πάει στο Euro 2022 η Εθνική μας : Ολα τα σενάρια πρόκρισης

 


Την τελευταία ευκαιρία της για πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2022 θα διεκδικήσει η Εθνική μας ομάδα την Κυριακή του Πάσχα, απέναντι στην Γαλλία στο Κρετέϊγ και το greekhandball.com   επιχειρεί να σας παρουσιάσει πως έχουν τα δεδομένα για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα : 

Αρχικά, είναι ξεκάθαρο ότι η Εθνική Ελλάδος συνεχίζει να έχει πιθανότητες πρόκρισης, αλλά, μετά και από τα χθεσινοβραδινά αποτελέσματα σε άλλους Ομίλους, η θέση της έγινε δυσχερέστερη και πλέον φαίνεται πάρα πολύ δύσκολο να περάσει, με ήττα στην  Γαλλία, όπου χρειάζεται τον πόντο της ισοπαλίας.

Θυμίζουμε ότι πάνε στην τελική φάση οι 2 πρώτες ομάδες από κάθε Ομιλο και οι 4 καλύτερες τρίτες.

Η κατάταξη των 8 ομάδων που είναι σήμερα στην 3η θέση κάθε Ομίλου, έχει ως εξής ( υπολογίζονται μόνον οι βαθμοί με τις ομάδες οι οποίες είναι τώρα στις 2 πρώτες θέσεις ) : 

ΡΟΥΜΑΝΙΑ, ΠΟΛΩΝΙΑ, ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ  από 2 πόντους, ΟΥΚΡΑΝΙΑ 1 πόντο.

Αν τέλειωναν τώρα τα προκριματικά, θα συνέχιζαν αυτές οι 4.

ΕΛΒΕΤΙΑ, ΙΤΑΛΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΑΥΣΤΡΙΑ έχουν  0 πόντους, με τις διαφορές τερμάτων να είναι -8 για την ΕΛΒΕΤΙΑ, -21 για ΙΤΑΛΙΑ και ΕΛΛΑΔΑ και -29 για την ΑΥΣΤΡΙΑ. 

Η νίκη της Λιθουανίας επί της Ισλανδίας με 29-27, όπως και η επιτυχία της Πολωνίας σε βάρος της Σλοβενίας με 27-26, με γκολ στο τελευταίο δευτερόλεπτο, έκαναν πιο περίπλοκη την προσπάθεια της Εθνικής μας, καθώς, Λιθουανία και Πολωνία πήραν τους πρώτους πόντους τους στην επιμέρους διαδικασία για τις καλύτερες τρίτες ομάδες των Ομίλων.

Πλέον, Λιθουανοί και Πολωνοί έχουν ουσιαστικά εξασφαλίσει την πρόκριση τους.

Τι θέλει η Ελλάδα, σε κάθε περίπτωση ;

ΣΕΝΑΡΙΟ 1ο 

Ηττα στην Γαλλία. Θα πρέπει να νικήσει η Ρουμανία στο Μαυροβούνιο και να το αφήσει με 0 πόντους ( εάν οι Μαυροβούνιοι ηττηθούν και στο εντός έδρας παιχνίδι τους από την Σουηδία ). Οπότε θα κριθούν όλα στις διαφορές τερμάτων.  Επίσης, χρειάζεται η Ελλάδα νίκη της Βοσνίας στην Αυστρία, ώστε να μείνουν οι Αυστριακοί στους 0 πόντους.

Παράλληλα, η Ελλάδα ενδιαφέρεται για το αποτέλεσμα της Ελβετίας στα Σκόπια και προφανώς θέλει ήττα των Ελβετών, ιδανικά με μεγάλη διαφορά, πάντα με την προϋπόθεση ότι η δική μας Εθνική θα είναι κοντά στο σκορ με τους Γάλλους. Ολα, συνεπώς, θα κριθούν στις διαφορές τερμάτων. 

ΣΕΝΑΡΙΟ 2ο

Ισοπαλία στην Γαλλία. Εφόσον η Ουκρανία χάσει στην Τσεχία θα μείνει στον 1 πόντο, ισοβαθμούμε και μετρά πλέον η διαφορά τερμάτων, όπου όμως οι Ουκρανοί υπερτερούν αισθητά ( σήμερα έχουν -4 και η Ελλάδα -21 ). 

Ομως, με βαθμό στην Γαλλία και νίκη των Ρουμάνων στο Μαυροβούνιο, ήττα της Αυστρίας από την Βοσνία, ήττα της Ιταλίας στη Νορβηγία και ήττα της Ελβετίας στα Σκόπια, δηλαδή, με έναν  μάλλον ρεαλιστικό όσο και σύνθετο συνδυασμό, η Εθνική μας περνά. 

ΣΕΝΑΡΙΟ 3ο

Νίκη στην Γαλλία. Εδώ, η κατάσταση γίνεται απλούστερη. Πολωνία και Λιθουανία έχουν προκριθεί, ωστόσο, ότι και αν συμβεί με Ιταλία και Αυστρία θα είναι εκτός και θα πρέπει να νικήσει η Ρουμανία στο Μαυροβούνιο, να χάσει η Ιταλία στη Νορβηγία, όπως και η Ελβετία στα Σκόπια και η Ουκρανία στην Τσεχία.   


Νίκος Δελαγραμμάτικας   


No comments