'' Ο Φίλιππος είναι τα πάντα για εμένα...'' - greekhandball.com

Τελευταία νέα

'' Ο Φίλιππος είναι τα πάντα για εμένα...''

Επιστροφή του Φίλιππου Βέροιας μετά από 4 χρόνια σε μία μεγάλη διοργάνωση και σε ρόλο πρωταγωνιστικό, με την παρουσία του στο Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδος και το  greekhandball.com  μίλησε με τον Πρόεδρο του '' Βασιλιά '' του ελληνικού χάντμπολ ( με τα 9 Πρωταθλήματα και τα 6 Κύπελλα )  Γιώργο Φύκατα, ο οποίος πρωταγωνίστησε τη σεζόν 1998-99 στην κατακόρυφη αγωνιστική άνοδο του  μπάσκετ του Φίλιππου και από το 2001 έως το 2010, όπως και από το 2015 έως σήμερα, υπηρετεί το χάντμπολ του Φίλιππου και συνολικά τον ιστορικό σύλλογο ως διοικητικός ηγέτης του ( αρχικά ανέλαβε πρόεδρος ο αδελφός του Πέτρος και ο ίδιος αντιπρόεδρος και στη συνέχεια, πέρασε ο Γιώργος Φύκατας στην προεδρία όπου και παραμένει ).

Ζητήσαμε από τον  Γιώργο Φύκατα να αναφερθεί στην ανάκαμψη του Φίλιππου, που πήρε με εκείνον στο τιμόνι το νταμπλ την περίοδο 2015-2016, αλλά, από τότε βίωσε ένα, φυσιολογικό, διάστημα φθοράς που δείχνει ότι ξεπερνά :

''  Ολοι μας είχαν τελειωμένους, αλλά, η ομάδα τερμάτισε μέσα στους στόχους της. Ο Φίλιππος ήταν στην τετράδα του πρωταθλήματος και μπήκε στην τετράδα του Κυπέλλου. Εντός πλάνων λοιπόν. Παρά τις αντίξοες συνθήκες, σταθήκαμε φερέγγυοι προς τις συμφωνίες μας, λειτουργήσαμε με συνέπεια σε καιρούς πολύ δύσκολους. Το έχω πάρει προσωπικά, γιατί δέχθηκα πάρα πολλές επιθέσεις...Στεναχώρησα τους εχθρούς μου, αλλά, ας είναι καλά, δεν πειράζει...Καλή καρδιά... Θα συνεχίσει την ανοδική πορεία του ο Φίλιππος και θα πρωταγωνιστεί στις υποδομές αλλά και στις μεγάλες ομάδες.  Οσο είμαι εγώ Πρόεδρος της ομάδας, δεν γίνεται να μην πρωταγωνιστεί... Είναι μεγάλη δικαίωση η παρουσία μας στο φάϊναλ φορ, καθώς, πολλοί ήθελαν η ομάδα να διαλυθεί...Δέχθηκα σκληρή κριτική και από πολλούς στην Βέροια, όμως, με πολύ σωστές κινήσεις ο Φίλιππος ανέκαμψε...Κάναμε...μαγικά πέρσι και φέτος σε περιβάλλον που όλοι βιώνουμε...Πάμε τώρα και ότι βγεί στο Κύπελλο. Ο Φίλιππος δεν έχει ταβάνι. Οτι και αν γίνει, η ομάδα μας έχει την εμπιστοσύνη μας. Είναι μία νεανική ομάδα, με την εμπειρία του πρώτου σκόρερ του πρωταθλήματος Κωστακίδη και του Κριούτσκοφ και πάμε με ενθουσιασμό και πάθος. Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να απογοητευθούμε. Θέλω μόνο προσπάθεια από τα παιδιά μας και δίκαιη αντιμετώπιση, την οποία πιστεύω ότι θα έχουμε. Θα μου επιτρέψετε να πώ εδώ και δύο λόγια για την Ομοσπονδία. Αποτελεί υπόδειγμα οργάνωσης, γιατί παρά τις εξαιρετικά δυσμενείς καταστάσεις που διαμορφώθηκαν ελέω κορωνοϊού, το Πρωτάθλημα όπως και το Κύπελλο εξελίσσονται και θα ολοκληρωθούν και αυτό πιστώνεται στην ΟΧΕ, καθώς αποδείχθηκε στην πράξη ότι η πρόταση για τον χωρισμό των ομάδων σε Βορρά και Νότο, ήταν ουσιαστική, αποτελεσματική και απόλυτα πρακτική, μία σωτήρια επιλογή. Είμαστε σε καλό δρόμο με την Ομοσπονδία. Με ρωτούν τι είναι ο Φίλιππος για εμένα ; Τα πάντα...Το χάντμπολ του Φίλιππου και όλος ο σύλλογος, με όλα τα αθλήματα του, είναι τα πάντα για εμένα... Το χάντμπολ μας είναι στην Α1, με μία τεράστια ιστορία και διακρίσεις και εκτός συνόρων, το βόλεϊ μας είναι στην Α1, το μπάσκετ μας στην Α2. Ο Φίλιππος είναι ίσως ο μεγαλύτερος σύλλογος εκτός Αθηνών και Θεσσαλονίκης. Και αναμφίβολα, είναι ταυτόσημος με την ιστορική πόλη της Βέροιας και σημείο αναφοράς για τον τόπο μας .'' 

No comments