Δημητρούλιας: «Τα παιχνίδια με αντίπαλο την Γκορένιε είναι πιο δύσκολη σειρά από εκείνη κόντρα στην CSM - Γι' αυτούς τους παίκτες απαιτείται επιπλέον προσοχή» - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Δημητρούλιας: «Τα παιχνίδια με αντίπαλο την Γκορένιε είναι πιο δύσκολη σειρά από εκείνη κόντρα στην CSM - Γι' αυτούς τους παίκτες απαιτείται επιπλέον προσοχή»



Η Γκορένιε Βελένιε, την οποία θα αντιμετωπίσει η ΑΕΚ στα ημιτελικά του EHF European Cup, είναι ιδιαίτερα αξιόλογη αντίπαλος, σύμφωνα με τον τεχνικό των Κιτρινόμαυρων, Δημήτρη Δημητρούλια, που μίλησε σχετικά στο greekhandball.com. Ο κόουτς της αθηναϊκής ομάδας υπογράμμισε ότι αυτή η σειρά παιχνιδιών αναμένει πως θα είναι πιο δύσκολη ακόμα και από εκείνη με αντίπαλο την CSM Βουκουρεστίου και τόνισε ότι ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται για δύο αθλητές των Σλοβένων.

Ανέφερε στην ιστοσελίδα μας: «Η Γκορένιε είναι μία πολύ χαντμπολική ομάδα, ξέρει τι θέλει μέσα στο γήπεδο. Από όλους τους αντιπάλους του θεσμού έχω εκτιμήσει αυτήν ως την πιο ομαδική ως προς τον τρόπο που παίζει. Σε αυτή την κατηγορία εντάσσω ίσως και την Ίσταντς. Το σίγουρο είναι ότι σε σχέση με άλλους αντιπάλους, η Γκορένιε θα μας ''διαβάσει'' περισσότερο. Με βάση τα δικά μας δεδομένα, αξιολογώ τα παιχνίδια με αντίπαλο την Γκορένιε ως την πιο δύσκολη σειρά, ακόμα πιο δύσκολη και από τα ματς κόντρα στην CSM. Η απουσία του Πλάθα είναι αισθητή και συμβάλλει σε αυτή την διαπίστωσή μου».

Αναφορικά με τον Πλάθα, τόνισε: «Πέρα από τα πίβοτ μας, που πρέπει να καλύψουν τον Πλάθα, ο οποίος προσέφερε πολλά πνευματικά και αγωνιστικά και ήταν πρώτος στα στατιστικά, είναι υποχρέωση και των υπόλοιπων παικτών μας να καλύψουν αυτή την ομολογουμένως κραυγαλέα απουσία».

Σχετικά με το τι έχει διακρίνει αγωνιστικά στην προσεχή αντίπαλο, Γκορένιε, με βάση το σκάουτινγκ που έχει γίνει γι' αυτήν μέχρι σήμερα, ο τεχνικός της Ένωσης υπογράμμισε στο greekhandball.com: «Οι τελευταίες δύο ομάδες, με τις οποίες παίξαμε, δεν είχαν ως σημαντικό στοιχείο το τρέξιμο. Εμείς, αντίθετα, είμαστε ομάδα, που τρέχει πάρα πολύ, ίσως περισσότερο από κάθε άλλη στον θεσμό. Εξακολουθούμε, όμως, να έχουμε πρόβλημα στις επιστροφές σε κάποια σχήματα και αυτό φάνηκε και στο δεύτερο ματς κόντρα στην Νέβα, δεχθήκαμε εύκολα γκολ. 

Η Γκορένιε έχει ποιότητα στην επίθεση και είναι πολύ ικανή στο τρέξιμο. Αν δεν επιστρέφουμε επαρκώς, θα δεχθούμε γκολ στις επιστροφές. Κάποια σχήματά μας επιστρέφουν καλά, αλλά όχι όλα, όπως προανέφερα. 

Τα υπόλοιπα στοιχεία του αγώνα ήδη τα αναλύουμε. Θεωρώ, πάντως, ότι θα είναι δύο πολύ ενδιαφέροντα παιχνίδια, αφού και οι δύο ομάδες ασχολούνται πολύ με το σκάουτινγκ».

Έχει ξεχωρίσει αθλητές της Γκορένιε, για τους οποίους απαιτείται επιπλέον προσοχή; «Ο Σλοβένος, Άλεξ Κάβτσιτς, είναι ο πιο πολύτιμος της Γκορένιε. Αγωνίζεται ως πλέι μέικερ και ως αριστερός ίντερ. Πρόκειται για έναν πολύ δημιουργικό παίκτη, που συμμετέχει, επίσης, στην άμυνα, έχει προσωπικότητα, είναι ολοκληρωμένος ως μονάδα.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται και για τον επίσης Σλοβένο αριστερό εξτρέμ, Μάτιτς Βέρντινεκ, που έχει επιστρέψει έπειτα από τραυματισμό. Είναι διεθνής με την Εθνική Σλοβενίας, με την οποία έχει αγωνιστεί στο παρελθόν».

Ο ίδιος, ως προπονητής, έχει αντιμετωπίσει ξανά σλοβένικη ομάδα; «Αν δεν κάνω λάθος, δεν έχω παίξει ξανά κόντρα σε σλοβένικη ομάδα».

No comments