Οι φορές που Ελλάδα, Σλοβενία, Σουηδία και Κύπρος είχαν εκπρόσωπο στα ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης χάντμπολ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Οι φορές που Ελλάδα, Σλοβενία, Σουηδία και Κύπρος είχαν εκπρόσωπο στα ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης χάντμπολ


Η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει την σλοβένικη, Γκορένιε Βελένιε, στο πλαίσιο των ημιτελικών του EHF European Cup και η Ανόρθωση την σουηδική, Ίσταντς.

Πέντε φορές έχουν φτάσει, συνολικά, ελληνικές ομάδες σε ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Tρεις φορές έχει πετύχει να βρεθεί σε ημιτελικά η ΑΕΚ, μία ο Φίλιππος Βέροιας και μία ο Διομήδης Άργους. Συγκεκριμένα, οι Κιτρινόμαυροι έφτασαν σε ημιτελικό την σεζόν 2017-18 (EHF European Cup - πρώην Challenge Cup) απέναντι στην πορτογαλική, Μαδέιρα Αντεμπόλ. Εκείνη την σεζόν η Ένωση έφτασε στον τελικό της διοργάνωσης. Την σεζόν 2018-19 (EHF European Cup - πρώην Challenge Cup) επίσης αντιμετώπισε την Μαδέιρα Αντεμπόλ και την τρέχουσα σεζόν (EHF European Cup) θα κοντραριστεί με την Γκορένιε Βελένιε. Ο Φίλιππος Βέροιας υπήρξε φιναλίστ την περίοδο 2002-03 (EHF European Cup - πρώην Challenge Cup) και στα ημιτελικά είχε συναντήσει την γαλλική, Κριτέιλ. Την σεζόν 2011-12 (EHF European Cup - πρώην Challenge Cup) ο Διομήδης Άργους έφτασε στα ημιτελικά, στα οποία αντιμετώπισε την ισραηλινή, Μακάμπι Τελ Αβίβ και εκείνη την αγωνιστική περίοδο κατέκτησε τον τίτλο, όντας μέχρι σήμερα η μοναδική ελληνική ομάδα που έχει πετύχει να πανηγυρίσει ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Επτά φορές έχουν βρεθεί στα ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης εκπρόσωποι της Σουηδίας, τρεις της Σλοβενίας, και για πρώτη φορά το κυπριακό χάντμπολ έχει εκπρόσωπο, την Ανόρθωση.

No comments