«Μάχη» για την wild card για τους ομίλους του EHF European League θα δώσει η ΑΕΚ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

«Μάχη» για την wild card για τους ομίλους του EHF European League θα δώσει η ΑΕΚ

Από το τμήμα χάντμπολ της ΑΕΚ έχει τονιστεί πολλάκις ότι στόχος είναι η συμμετοχή της ομάδας την επόμενη σεζόν στην δεύτερη τη τάξει διασυλλογική ευρωπαϊκή διοργάνωση, το EHF European League. Παρ' όλα αυτά, για την εκπλήρωση της συγκεκριμένης φιλοδοξίας, θα πρέπει αρχικά να καλυφθούν ορισμένες αυστηρές προϋποθέσεις, ιδίως σε ό, τι αφορά στις εγκαταστάσεις, γεγονός που αποτέλεσε ανασταλτικό παράγοντα την τρέχουσα περίοδο, με αποτέλεσμα οι Πρωταθλητές Ελλάδας να εφαρμόσουν το δικαίωμα που τούς έδιναν οι κανονισμοί της EHF, και να αγωνιστούν στο EHF European Cup, στο οποίο ήδη βρίσκονται στον ημιτελικό, με αντίπαλο την Γκορένιε από τη Σλοβενία.

Την περασμένη Πέμπτη (25/03), η Εκτελεστική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας αποφάσισε να δοθεί μία wild card από την περίοδο 2021-22 για απευθείας είσοδο στους ομίλους της διοργάνωσης και η Ένωση επιθυμεί να την διεκδικήσει. Η απόφαση αυτή της EHF βασίστηκε στην φιλοσοφία να εκπροσωπούνται 12 διαφορετικές χώρες στους ομίλους, με συμμετοχή χωρών που δεν έχουν εγγυημένη θέση από το ranking της Eυρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

Απαραίτητη συνθήκη, βέβαια, είναι η ύπαρξη κατάλληλου γηπέδου (διπλές εξέδρες) και διαθέσιμου παράλληλα τις Τρίτες, ημέρα που πραγματοποιούνται οι αγώνες του EHF European League. Η ΑΕΚ έχει γνωστοποιήσει το γεγονός ότι συζητιέται η μεταφορά σε δικό της γήπεδο, αλλά αν αυτό δεν είναι ολοκληρωμένο, έως την έναρξη της προσεχούς σεζόν, οι άνθρωποι της ομάδας θα πρέπει να εστιάσουν σε άλλες λύσεις, ώστε να μπορούν να διεκδικήσουν την wild card. Αν ξεπεραστεί πάντως αυτό το μείζον θέμα, το γηπεδικό, που αποτελεί συνολικό πρόβλημα στο ελληνικό χάντμπολ, οι Πρωταθλητές Ελλάδας θα έχουν στα υπέρ τους και την φετινή πορεία της ομάδας στο EHF European Cup.

Επιπλέον, για την wild card, που θα δοθεί με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της EHF, είναι βέβαιο ότι θα την διεκδικήσουν και ομάδες από άλλες χώρες που βρίσκονται στο ranking της EHF χαμηλότερα από τη 19η θέση, όπως και ομάδες που δεν θα πάρουν μία από τις 6 wild cards του Champions League. 

No comments