To Βέλγιο αποσύρθηκε από τα προκριματικά του EURO 2022 - «Ανοίγει» ο... δρόμος για την Εθνική Ανδρών της Ελλάδας, που έχει την ευκαιρία της ενόψει της τελικής φάσης - greekhandball.com

Τελευταία νέα

To Βέλγιο αποσύρθηκε από τα προκριματικά του EURO 2022 - «Ανοίγει» ο... δρόμος για την Εθνική Ανδρών της Ελλάδας, που έχει την ευκαιρία της ενόψει της τελικής φάσης

Οι πληροφορίες που ανέδειξε προχθές (04/02) το greekhandball.com (δείτε εδώ) και σύμφωνα με τις οποίες εξεταζόταν το ενδεχόμενο να μην παρουσιαστεί η Εθνική Βελγίου, που μετέχει στον όμιλο της Εθνικής Ελλάδας, στα παιχνίδια των προκριματικών του EURO 2022 επιβεβαιώθηκαν. 

Η βελγική Ομοσπονδία χάντμπολ ενημέρωσε χθες (05/02) μέσω του λογαριασμού της στο Facebook πως το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας δεν θα αγωνιστεί στις αναμετρήσεις για την 2η προκριματική φάση (1ος όμιλος) του EURO, καθώς λόγω του Covid-19, που επιφέρει πολλούς περιορισμούς, δεν έχει γίνει επαρκής προετοιμασία και ελλοχεύει ο κίνδυνος τραυματισμών. Η Εθνική Βελγίου θα παίξει τον Ιανουάριο του 2022 σε πλέι οφ με στόχο την πρόκρισή της στα προκριματικά του EURO 2024. Για τον προσεχή Μάιο, ωστόσο, θα προγραμματίσει 1-2 φιλικά παιχνίδια, για να αρχίσει να προετοιμάζεται, επίσης, για τα προκριματικά του Παγκοσμίου, που θα διεξαχθεί το 2023.

Στο 1ο γκρουπ της 2ης προκριματικής φάσης του EURO 2022 μετέχουν 4 ομάδες, η Σερβία, η Γαλλία, η Ελλάδα και το Βέλγιο. Το γεγονός πως το Βέλγιο αποφάσισε να μην «κατέβει» οδηγεί την Εθνική του ομάδα στην τελευταία θέση και συνεπάγεται ότι η Γαλανόλευκη καταλαμβάνει, σίγουρα, την 3η θέση. 

Έτσι, η ευκαιρία πρόκρισης της Εθνικής Ανδρών της Ελλάδας, για πρώτη φορά στην ιστορία της, σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης είναι σπουδαία, ωστόσο ακόμα και υπό αυτές τις συνθήκες μόνο εύκολο δεν χαρακτηρίζεται το εγχείρημα, αφού οι Σερβία, Γαλλία είναι κλάσεις ανώτερες, αγωνιστικά, από την Εθνική μας. Παρ' όλα αυτά, η ομάδα του Γιάννη Αρβανίτη θα μπορούσε να προκριθεί μεταξύ των καλύτερων τρίτων των ομίλων της προκριματικής φάσης, εφόσον κατακτήσει, οπωσδήποτε, 2 βαθμούς στα 3 εναπομείναντα, όπως διαμορφώθηκε η κατάσταση, ματς και συγκεκριμένα στο εντός έδρας με αντίπαλο την Γαλλία (27/04), στο εντός έδρας κόντρα στην Σερβία (29/04) και στο εκτός έδρας απέναντι στην Γαλλία (02/05). 

No comments