Το χάντμπολ τάσσεται υπέρ της επανέναρξης των προπονήσεων και των Πρωταθλημάτων της Handball Premier και της Α1 Γυναικών - ΔΣ προγραμμάτισε η ΟΧΕ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Το χάντμπολ τάσσεται υπέρ της επανέναρξης των προπονήσεων και των Πρωταθλημάτων της Handball Premier και της Α1 Γυναικών - ΔΣ προγραμμάτισε η ΟΧΕΤηλεδιασκέψεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα (02/01) για τα Πρωταθλήματα της Handball Premier και της Α1 Γυναικών, παρουσία εκπροσώπων της ΟΧΕ, των ομάδων, καθώς και άλλων φορέων του αθλήματος. Σε αυτές εκφράστηκαν οι προβληματισμοί και οι ανησυχίες όσον αφορά στην επιστροφή στην δράση, ωστόσο η συντριπτική πλειονότητα τάχθηκε υπέρ αυτής. 

Σημειώνεται πως η Ομοσπονδία προγραμμάτισε ΔΣ για την Δευτέρα (04/01), στο οποίο θα οριστεί χρονοδιάγραμμα, που θα αποσταλεί στους αρμόδιους φορείς, σχετικά με την επανέναρξη των προπονήσεων και ακολούθως των Πρωταθλημάτων των πρώτων κατηγοριών του χάντμπολ.  


Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΟΧΕ:


«Πραγματοποιήθηκαν σήμερα παρουσία του Προέδρου της ΟΧΕ Κώστα Γκαντή, του Προέδρου της ΔΕΠ Αναστάσιου Χειβιδόπουλου και εκπροσώπων των σωματείων, των προπονητών και των αθλητών, οι τηλεδιασκέψεις που αφορούσαν την Handball Premier και την Α1 Γυναικών.

Η συντριπτική πλειοψηφία των σωματείων τάχθηκε υπέρ της συνέχισης των πρωταθλημάτων, ως η μοναδική λύση για την επιβίωση τόσο των συλλόγων, όσο και του αθλήματος.

Σαφέστατα όλοι εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για την οικονομική κατάσταση και ότι αυτή θα επιβαρυνθεί ακόμα περισσότερο με την πραγματοποίηση των τεστ που απαιτούνται για την επανέναρξη των προπονήσεων.

Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας τόνισαν ότι καταλαβαίνουν απόλυτα την δυσμενή θέση των σωματείων. Μάλιστα η δύσκολη χρονιά είχε προβλεφθεί εγκαίρως από την ΟΧΕ για αυτό και προχώρησε στην αναδιάρθρωση, την αλλαγή συστήματος των διοργανώσεων με τον καταρτισμό ομίλων, ακριβώς για να μπορέσουν τα σωματεία να ανασάνουν οικονομικά, εκμεταλλευόμενα τον δραστικό περιορισμό των μετακινήσεων.

Η Ομοσπονδία που έχει επίσης χάσει έσοδα και ταυτόχρονα υποστεί σημαντική μείωση στην ετήσια επιχορήγηση της, δεν δύναται να συνδράμει οικονομικά στην πραγματοποίηση των τεστ, ωστόσο η ΟΧΕ δεσμεύτηκε να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, στην εξεύρεση άλλων πόρων, προκειμένου τα σωματεία να αντεπεξέλθουν στην δύσκολη οικονομική κατάσταση.

Την Δευτέρα έχει προγραμματιστεί Δ.Σ. όπου η Ομοσπονδία θα λάβει τις τελικές αποφάσεις για το χρονοδιάγραμμα με συγκεκριμένες ημερομηνίες που θα προτείνει στους αρμόδιους φορείς, προκειμένου το άθλημα να επιστρέψει στην ενεργό δράση. Η θέση της Ομοσπονδίας είναι ξεκάθαρη ότι οι αγώνες θα πρέπει να ξεκινήσουν αμέσως μετά την προετοιμασία που θα κάνουν οι ομάδες, χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση».

No comments