Γιόσμου στο greekhandball.com: «Καιγόμαστε να ξεκινήσει το Πρωτάθλημα, ζωτικής σημασίας η επανεκκίνηση - Να μην θυσιαστούν τα δικαιώματα των αθλητών και αθλητριών» - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Γιόσμου στο greekhandball.com: «Καιγόμαστε να ξεκινήσει το Πρωτάθλημα, ζωτικής σημασίας η επανεκκίνηση - Να μην θυσιαστούν τα δικαιώματα των αθλητών και αθλητριών»



Οι αθλητές και οι αθλήτριες του χάντμπολ... καίγονται να ξεκινήσουν τα Πρωταθλήματα, υπογράμμισε στο greekhandball.com o Γενικός Γραμματέας του ΠΣΑΧ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητών Χειροσφαίρισης) και παίκτης του Ιωνικού Νέας Φιλαδέλφειας, Σωτήρης Γιόσμου. Τόνισε, επίσης, πως οι αθλητές και οι αθλήτριες έχουν περιέλθει σε τέλμα αγωνιστικά και οικονομικά, ωστόσο θα πρέπει να προστατευτούν τα δικαιώματά τους και να μην θυσιαστούν.

Επεσήμανε: «Ως εκπρόσωποι των αθλητών και των αθλητριών, είμαστε πολύ ικανοποιημένοι για την απόφαση να δοθεί η δυνατότητα επιστροφής στα γήπεδα, για προπονήσεις και χαιρόμαστε που συμπεριλήφθηκε σε αυτή την απόφαση και το χάντμπολ. Θέλουμε να είμαστε ενεργοί, ''καιγόμαστε'' να ξεκινήσει το Πρωτάθλημα. 

Έχουμε απευθύνει κάλεσμα στην ΟΧΕ από τα μέσα Νοεμβρίου, ώστε να γίνει μια συνολική συζήτηση, όμως δεν έχει ανταποκριθεί ακόμα. Η Ομοσπονδία θα πρέπει να συντονίσει τις προσπάθειες, όχι να είναι αμέτοχη. Επιπλέον, θα θέλαμε να τονίσουμε πως αντιλαμβανόμαστε τις ρεαλιστικές και αντικειμενικές δυσκολίες, που προκύπτουν και θα πρέπει να επιλυθούν, όμως είναι ζωτικής σημασίας να επανεκκινήσει το Πρωτάθλημα. Οι αθλητές και οι αθλήτριες έχουν περιέλθει σε τέλμα, οικονομικά και αγωνιστικά».

Τόνισε, ακόμα, στο greekhandball.com: «Ελπίζουμε να μην παρουσιαστούν στην πορεία αρνητικά φαινόμενα σε σχέση με τις ομάδες και τους αθλητές-αθλήτριες. Έχουμε εμπιστοσύνη στις ομάδες και πιστεύουμε ότι θα προστατεύσουν τους αθλητές και τις αθλήτριες. Θέλουμε να επιστρέψουμε στα γήπεδα, αλλά δεν θα πρέπει να θυσιάσουμε τα δικαιώματά μας, να μην πληρώσουμε εμείς το... μάρμαρο».

Ο 30χρονος πίβοτ κατέληξε λέγοντας στην ιστοσελίδα μας: «Λύσεις υπάρχουν, ώστε να ξεπεραστούν τα εμπόδια. Παρατηρούμε πως η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να συμμετάσχει και οι ομάδες ίσως να πρέπει να απευθυνθούν στους Δήμους και στις Περιφέρειες για την εξεύρεση πόρων».

No comments