Ο Τεό Παυλίδης αναλύει για το greekhandball.com τις χθεσινές (06/12) αναμετρήσεις του EURO 2020 - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ο Τεό Παυλίδης αναλύει για το greekhandball.com τις χθεσινές (06/12) αναμετρήσεις του EURO 2020

Το greekhandball.com δίνει την ευκαιρία σχολιασμού, κατά την διάρκεια του EURO 2020 των γυναικών, σε ανθρώπους του αθλήματος, που ασχολούνται με το γυναικείο χάντμπολ, ώστε οι αναγνώστες να απολαμβάνουν μία διαφορετική, μη δημοσιογραφική, προσέγγιση.

Σήμερα (07/12), ο προπονητής της Βέροιας 2017 (Α1 Γυναικών), Τεό Παυλίδης, σχολιάζει για λογαριασμό της ιστοσελίδας μας τα χθεσινά (06/12) ματς της διοργάνωσης.


του Τεό Παυλίδη


EURO 2020 - ΗΜΕΡΑ 4η

Ο αθλητισμός ζει πολύ δύσκολες στιγμές! Η καραντίνα έχει τον πρώτο λόγο παντού. Οι ομάδες, τουλάχιστον οι περισσότερες, με λίγη προετοιμασία και ελάχιστα φιλικά. Άδεια γήπεδα χωρίς παλμό. Αξίζει μεγάλο μπράβο σε όλες τις αθλήτριες, οι οποίες -δεδομένων των συνθηκών- δηλώνουν παρούσες και είναι έτοιμες να μάς προσφέρουν ένα υψηλό θέαμα.  

ΣΕΡΒΙΑ - ΟΥΓΓΑΡΙΑ 26-38

Αυλαία στην αγωνιστική με το παιχνίδι μεταξύ της Ουγγαρίας και Σερβίας. Η Ουγγαρία πέτυχε μία εμφατική νίκη με σκορ 38-26 εναντίον της Σερβίας κρατώντας ανοικτό το ενδεχόμενο συμμετοχής στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Δυστυχώς η ευχάριστη έκπληξη στη χθεσινής ημέρας Σερβία δεν φάνηκε τυχερή. Δεν είχε ενέργεια και λύσεις σε άμυνα και επίθεση. Η Ουγγαρία δεν έδωσε το δικαίωμα στις Σέρβες να μπουν στο παιχνίδι. Ανέβασε γρήγορα τον δείκτη του σκορ στα 9 γκολ διαφορά και έκανε το έργο της πιο εύκολο. Η πολύ καλή απόδοση της Zackik με 10 γκολ (όλα από την περιφέρεια) μαζί με την συνολική απόδοση της υπόλοιπης ομάδας έσπασαν την άμυνα της Σερβίας, που άλλαζε ανάμεσα σε 6:0 και 5:1, αλλά δεν μπόρεσε ποτέ να σταματήσει την αχαλίνωτη ενέργεια της Μαγιάρικης περιφέρειας. Ήταν καλύτερη σε όλα τα στοιχεία του παιχνιδιού και άξια νικήτρια.

ΣΛΟΒΕΝΙΑ - ΓΑΛΛΙΑ 17-27

Η γαλλική ομάδα απέδειξε για άλλη μία φορά την κυριαρχία της στην άμυνα, κρατώντας την Σλοβενία μόλις στα 6 γκολ στο ημίχρονο, εξασφαλίζοντας, παράλληλα, την δεύτερη νίκη της στην διοργάνωση και την συμμετοχή της στην επόμενη φάση. Περιόρισε την Σλοβενία στην επίθεση, στο πενιχρό ποσοστό 20% στα πρώτα 15 λεπτά, με άμυνα 6:0 και πολύ τρέξιμο, δημιουργώντας μία διαφορά 6 τερμάτων στο ημίχρονο. Η συνέχεια ανάλογη στο δεύτερο, μη δίνοντας το δικαίωμα στις Σλοβένες να ελπίζουν. Άξια νικήτρια, βάζοντας υποψηφιότητα για τα τελικά. 

Το παιχνίδι είχε έντονο ελληνικό χρώμα αφού το διηύθυναν οι πολύ καλές Χρηστίδη-Παπαματθαίου.

ΚΡΟΑΤΙΑ - ΟΛΛΑΝΔΙΑ 27-25

Μετά το σοκ που επέφερε στην Ουγγαρία η ομάδα της Κροατίας, κατάφερε μία ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη. Κερδίζοντας στο δεύτερο παιχνίδι του ομίλου της, την παγκόσμια Πρωταθλήτρια Ολλανδία και εξασφαλίζοντας την συμμετοχή της στον κύριο γύρο της διοργάνωσης. Στο μεταξύ η Ολλανδία είναι σε πολύ δύσκολη θέση, έχοντας μόνο ένα παιχνίδι στην συνέχεια και μάλιστα χωρίς βαθμό, κινδυνεύοντας να μείνει εκτός διοργάνωσης. Καλύτερο ξεκίνημα από την Κροατία κρατώντας πάντα ένα προβάδισμα ασφαλείας. Η ομάδα της Ολλανδίας σιγά σιγά βρίσκει πατήματα και κάνει το ματς ντέρμπι, για γερά νεύρα. Η Κροατία ευτύχισε να έχει την τερματοφύλακά της σε πολύ καλή 'μέρα, με 15 αποκρούσεις και ποσοστό κοντά στα 38%, αποφασιστικές άμυνες και σημαντικά γκολ στα κρίσιμα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού φτάνοντας στην νίκη. Αποδεικνύοντας ότι δεν ήταν τυχαίο το αποτέλεσμα της πρώτης αγωνιστικής και στέλνοντας στο... καναβάτσο την παγκόσμια Πρωταθλήτρια Ολλανδία.

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ - ΔΑΝΙΑ 19-28

Η Δανία ανεβάζοντας την απόδοση της στο δεύτερο ημίχρονο έφτασε στην δεύτερη νίκη και είναι πλέον στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Το Μαυροβούνιο με αποτελεσματική άμυνα στο πρώτο ημίχρονο κράτησε την επίθεση της Δανίας υπό έλεγχο. Στο δεύτερο μέρος, όμως, μετά το 35ο λεπτό, μ' ένα σερί 7-0 εγείρε το ματς καθαρά στην πλευρά της Δανίας. Με ποσοστά κοντά στο 48% σε αποκρούσεις και με αποτελεσματικότητα 71,6% στην επίθεση δεν μπορείς παρά μόνο να κερδίζεις. Το Μαυροβούνιο παρουσιάστηκε κατώτερο των περιστάσεων. Δίκαια, λοιπόν, νικήτρια η Δανία.


Κλείνοντας ας ευχηθώ να απολαύσουμε το υπόλοιπο της διοργάνωσης. Να δούμε παιχνίδια με σασπένς και ο καλύτερος να κερδίζει. Επίσης, σε όλους εμάς στην Ελλάδα γρήγορη επιστροφή στα γήπεδα. 

No comments